Ikerterhesség (beszélgetés)
Én is leírom a paraméreteinket! Ja, Cipike, nem tudom merre van a "táblázatunk"... hányadik oldalon... ha megtalálom beírom magam!
"A" baba kislány
BPD: 62 mm
FOD: 78,4 mm
HC: 222 mm
AC: 202,8 mm
FL: 41,9 mm
Magzati súly: 690+-120 gr
Terhesség kora hetekben a mért adatok alapján 24+5
"B" magzat (kislány gyanús)
BPD: 63,8 mm
FOD: 75,3 mm
HC: 219,2 mm
FL: 44,1 mm
Magzati súly: 826+-121 gr.
A terhesség kora hetekben a mért adatok alapján: 25+2
Amúgy tegnap voltam 25+2 tehát a B baba pont az egyeskének fele meg, de a másik is nődögél! Bár az "A" baba aktívabb, a "B" baba lustább. Ja, és a doki az uh-on látott valami melléklepényt!!! Mondom neki, ne mááá a végén kiderül, hogy hárman vannak?! Mondjuk három embrió lett beültetve, lehet megtapadt mind, és csak kettő indult fejlődésnek.
Lassan eljön a Te időd is :) Ne aggódj, minden rendben lesz, ha a dokid úgy gondolja, hogy "sima" szülés lesz, akkor biztos tudja a dolgát :) Én is bízom az orvosomban! Ahol egy baba már kijön, kijön utána a második is! Tudom, könnyű mondani, de én is jobban örültem volna egy "sima" szülésnek, aztán átgondoltam... (sok műtét) és maradok a csaszinál!
Örülök, hogy minden rendben, aztán közben jelentkezz, hogy mi van veled!!!
(védőnők szeretnek azért fontoskodni :D) Bár nekem azért a normálisak táborába tartozik.
Anno megbeszéltük hogy megyek mérésre 2 naponta, mert elkezdett emelkedni. Nem mentem, erre hívta a férjem hogy mi újság, mondta épp vajúdok...:D
nekem ugyan ez:)terhesség előtt futópadon futottam és volt 160 is a pulzusom
most lenne jo tudni amikor usztam mennyi lehetett:D ugyebár 12 évig usztam
nekem ugyanez, 92 volt tegnap a pulzusom. Ha felmegyek 1-2 emeletet, esküszöm, lihegek. :-)
De én emiatt nem aggódom nagyon, mert futni nem fogok a terhesség alatt, 130-150-es pulzusikg meg nem árthat a babáknak. Egyébként nekem is alapból is magas. régen futottam és nekem normál állapotban is min. 80, ha meg edzek, akkor az egekben.
Sziasztok?
Ti hogy álltok a pulzussal?
Most voltam védőnőnél, és a vérnyomásom normális volt 119/68, viszont a pulzusom meg 96 volt. Kérdezte hogy gyalog jöttem e mondtam hogy nem kocsival. Mondtam neki hogy volt már magas sőt 80 alá nagyon ritkán megy le, de ez nem árt a babáknak?
Ha megyek dokihoz megfogom kérdezni, de mivel most voltam még másfél hét mire megyek...
Ja és még a köv etkező közérdekű dolgokat tudtam meg az UH alatt:
helycsere lehetősége: igazunk is volt, meg nem is. Vannak esetek, amikor simán helyet is tudnak cserélni, de közel sem minden terhességnél. Ez ugyanis attól függ, hogy hol és hogyan tapadt meg a méhlepény. Van olyan verzió, ami lehetővé teszi, van, amelyik kizárja. Tehát terhességenként változó.
Hogy éppen melyik rúg: sajnos nincs módszer, trükk, hogy tudjad, bmelyik lehet, mert mindig másként fekszenek éppen és egyszer ez a testrész itt, egyszer ott, bmelyik kis keze-lába kalimpálhat itt, vagy ott. Egy anyai szív beleérezheti, de közel sem biztos, hogy helyesen. :-) És ezt úgy mondta az UH-s doki, hogy az ő hugának is ikrei vannak!
Szia!
Hát én is csak nézem itt a rövidítéseket. Az egyik a buksi keresztben, a másik hosszában, a törzs, a combcsont, meg ilyenek, én sem tudom, hogy melyik pontosan mi... :-)
Amit még elfelejtettem tegnap írni: engem is elküldött a doki magzati szívultrahangra. 2 hét múlva lesz esedékes. Ez elég megnyugtató, figylenek itt ránk.
Igen, két kislegény, az UH-s hölgy szerint az egyik jóval méretesebb csomaggal. :-) Már most azon izgulok, hogy nem lesz-e komplexus, féltékenység, ilyesmi közöttük bmiből, erre tessék... a későbbiekben legfontosabb orientációs pont... :-) Neveink: Vince és Máté, de még nem 100%-os az utóbbi (egy bajom van, a Mátét nem lehet normálisan becézni, vagy Nektek van ötletetek?)
kérdések: lehet, hogy egyesek hülyének néznek, de én mindig listával megyek. Vizsgálat előtti napokban nyugodtan átgondolom,lejegyzetelem, ott meg kirakom magam elé és olvasom őket. A doki már megszokta szerintem. :-)))) Mondjuk mivel magán és nem is olcsó, szerintem az ilyen húzások simán beleférnek. Meg azért az orvosok szemében is van egy olyan hozzáállás, hogy egy ikres kismamának több/érdekesebb kérdése van.
Szép napot mindnekinek!
Szia "hetespárom" ;)
Nagyon szép adatok...és milyen sok...ehhez képest nekem alig néztek valamicskét...lehet hogy mégsem akarom megúszni a debreceni kiruccanást, hátha ott jobban meglesik...vagy 4d....?de azt hallottam, azt meg a 22 hét körül érdemes...
Szóval neked is legények :) nevetek van már?
Ügyi vagy, hogy ennyi mindent megkérdeztél. Én a felét mindig elfelejtem amikor benn vagyok...gondoltam már rá, hogy felirom a kérdéseket. Mondjuk a szülés körülményei engem is érdekelnének, csak azt hittem még korai :)
Sziasztok,
Na megvolt nekem is ma a genetikai UH. Nagyon édesek voltak, minden rendben velük, szépen fejlődnek. Mindent leméricskélt a doktornő, azt mondta, minden a legnagyobb rendben, nagyon szép babák.
A:
BPD:51mm
OFD:55mm
HC:166mm
APD:45mm
TAD:44mm
AC:139mm
FL:33mm
Bs: 315 g
biometriai adatok szerint 19+5
B:
BPD:43mm
OFD:55mm
HC:155mm
APD:41mm
TAD:42mm
AC:132mm
FL:29mm
Bs: 262 g
Biom, adatok sz.: 19+1 (ez az UMSz-i is)
Megvallom, még ki kell googliznom, hogy ezek mit is jelentenek, csak gyorsan meg akartam írni, mert megígértem. :-) Amúgy A leginkább azért tűnik érettebbnek, mert a buksija kerek, azt mondta dokinéni: golyófejű :-)))) és ettől nagyobbnak tűnik a koponya. B-nek meghosszukássabb, ez meg keresztben így kisebb.
Nagyon édik voltak, az egyik elszámolt nekünk négyik. Persze a bunyó most is ment bent. :-) Ja és megint tutira látszott, hogy két kis töki. :-)
Egyéb megbeszélt dolgok:
haspánt: UH-s dokinő szerint szuper és ő javasolná, szülész doki: nem támogatja, inkább feküdjek többet.
Befekvés: nem pártolja a doki, ő abban hisz, hogy a kh-i környezet felesleges stressz, ha otthon betartom a pihenést, és minden rendben, akkor csak a programozott császár előtt egy nappal elég bemenni. :-) CSászár spinális érzéstelenítéssel lesz. olyan mint az epidurál, csak goyrsabban hat. Vmi ilyesmi. Apuka bent lesz a műtőben a fejemnél. :-)))
Hát mára ennyi, mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát, csak 2-5szöri pisi szünettel. :-))))
Úgy látom, az ágy kérdés nem csak bennem kétséges, köszönöm a nappal-éjszaka helyszínben is elkülönül tippet...ugye igazából a rossz alvóknak is azt mondják, hogy a hálószoba, illetve ágy 2 dologra használható, az egyik az alvás....;) és hogy nem jó ágyban kötni,olvasni,tvzni,netezni vagy bármi, mert igy "tudat alatt"ez nem kizárólag az alváshoz kapcsolódó helyszín lesz.
Ja...korábban várakoztam. Jelentem, biztos vagyok benne, hogy dörömbölnek :) lehet, hogy a mai uh is hozzájárult, mert ugye be tudom őket tájolni...tudom, hogy hasonlót éreztem már, de most már biztosan merem mondani :). Tök vicces, ha felhúzom ülve a jobb lábam, Bala ficánkol :) Bálint meg ugye a gyomrom tetején hegyel :)
Sziasztok!
Olvaslak Benneteket, és ha nem bánjátok, az "ágy" kérdéshez hozzászólnék.
Ikreim a 30. héten születtek, nem is részletezem, mire hazaértünk, egyértelmű volt a külön kiságy és a légzésfigyelő. HA egy ágyban alszanak, a légzésfigyelő használhatatlan. Nyilván, ha nem használtok légzésfigyelőt, semmi gond az együtt alvssal.
Viszont ha jelez, ebben az esetben nem tudod hirtelen, hogy melyik babával van a gond, eleve "pánikba" esel, hogy mi lehet - bocs, saját tapasztalat -, akármennyire is sajnáltam, hogy külön kell aludniuk, így kellett tennünk.
Szonihuninak teljesen igaza van, hogy el kell választani az éjjelt a nappaltól, nálunk is szépen megszokták, 4 hónapos koruktól átalusszák az éjszakát, most épp 12 órákat alszanak:)) + a napi 2x 1 óra, de ők már 14 hónaposak.
Drukkolok Mindenkinek!:))
fogalmam sincs hogy ennek köszönhetően, vagy sem, de nálunk a mai napig nincs gond a fekvéssel. Tudják mi mikor miért következik. Persze azért most már előjönnek az életkori rafkók, de általában ők ragaszkodnak az esti sorrendhez.
Nem percre pontosan, de azért a napi rutin nekem fontos volt.
És szerintem el kell választani az éjszakát a nappaltól.
Tápisok voltak az elejétől kezdve, de nekem kb 3 hónapos koruktól este 10 és 5 között aludtak. Aztán ez csak nőtt :D
KIncsemnél én is azt csináltam, hogy nappal kint aludt a játszószőnyegen, és este ment a kiságyba. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, hogy nem keverte össza a nappalokat az éjszakákkal,de lehet, hogy ennek is szerepe volt benne.
Én csak azér tizgulok,mert még a dokival a 12. héten talűálkoztam, és nem vagyok képben semmivel,hogy mikor mit kapok,mikor mi, hogyan fog történni, ha eljön az idő, befektet,vagy sem, tüdőérlelő, vagy sem....stb..., de hétfőn megyek hozzá,úgyhogy mindent megbeszélek vele...
Nekem kb 1 hónapig voltak 1 kiságyban, aztán állandóan szedtem le az egyiket a másikról.
A szobából adódóan nekünk csak szép sorban lehetett a két kiságy, de én minden reggel kivettem őket, felöltöztettem mind a kettőt, hogy érezzék ez most a nappal, és kihoztam a nappaliba őket a nagy ágyra. ott egymás mellett feküdtek. Amikor már forogtak, akkor le került a földre egy hatalmas szivacs és azon pihiztek tovább. Kiságyba csak éjjel , aludni tettem be őket.
Na nehogy azt hidd!!!!! Én is azt hittem, de igaz kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Nagyon kemény amikor egyszerre 2 gyerek fedezi fel a világot, nyíl ki a csipája, és próbál ellenszegülni.......
Ha gondoljátok szívesen maradok itt. Bár már jócskán túl vagyok rajta, de nekem életem egyik legszebb része volt a terhességem.
Szerintem a pozitív gondolkodás csodákra képes.
Egy másik fórumon egy lányzó 3as ikreket várt. Spontán terhesség. 3. gyerek lett volna , így lett 5
Szóval a terhesség alatt volt ott neki 2 másik pici is.
Agykontrolozott, pihent, és csak a jó dolgokra figyelt oda. (50 kilós csaj). 36+6 napra megcsászározták. 3 életerős kissrác, mindegyik 2 kiló felett jócskán és 50 cm-k. 4 nap után kivágták a kórházból őket. Annyira jól voltak.
Én is úgy gondolom, hogy a pozitív gondolkodásom segített abban, hogy még az utolsó nap is mászkáltam, vásároltam (a magam ütemében), nem hagytam el magam. Ez egy állapot, és nem betegség. Egyszer kétszer a dokim mondta vegyek vissza, de amíg minden rendben volt, nem feküdtem egész nap.
Én a 6. hónap végéig dolgoztam amúgy.
Nagyon köszönjük, nagyon jó volt olvasni a soraidat :), megnyugtató!
Minden jót kívánok én is Nektek!
Sziasztok Csajok!
Mérleg, Jaga, ti már lassan finishben, szurkolok, hogy minden a lehető legsimábban menjen, jó lenne priviben is tartani a kapcsolatot, én 1héttel vagyok mögöttetek:), úgyhogy nagyjából egy cipőben járunk.
Tegnap voltak dokinál, méhszáj 2000-es, tök zárt csak megrövidült picit, de azt mondta a dokim, hogy huu "fasza" :D tök örült neki, mondta, hogy izgult azért, de most már megnyugodott, és szerinte semmi para nem lesz:).
A fiúk már jó ideje fej végűek, úgyhogy nálam "sajnos" szóba jött a természetes szülés.
Eleve csaszira készültem, de a dokim azt mondta, hogy nekem akar jót, és higyjem el neki,és bizzak benne, jobb a természetes szülés, mintha felvágná a hasam.
Én meg bízom...úgyhogy abban egyezeztünk meg, hogy megpróbálom, nem vagyok egy nagy termet, de babók sem lesznek olyan nagyok, úgyhogy lényegesen könnyebb dolgunk lesz, mintha egy gyereket kéne megszülni.
Mondta, hogy nyílván nem fog hagyni 12órát szenvedni, és bármi gáz van 2perc alatt kikapja őket, úgyhogy én lelkileg már a természetes szülésre készülök...tényleg könnyebb lenne...legalábbis utánna:).
"Újak" :) ne féljetek a befektetéstől, az én ikreim spontán úton fogantak, semmilyen problémám nem volt a terhesség alatt, mégis a 28-29 héten 3napra befektetett a dokim,és megkaptuk a tüdőérlelőt. Jövő7en, kapok még egy diprophos-t popsiba:) amolyan emlékeztető gyanánt, dokim szerint nem feltétlen szükséges, de biztos ami biztos alapon:).
Inkább ilyen gondozásban legyen része mindenkinek, mint, hogy le se sz.rják az embert...főlleg mert két életet hordtok a szívetek alatt, úgyhogy nincs hiszti, bizzatok a dokijaitokban, higyjétek el nem akarnak rosszat.
Én mindent úgy csináltam, ahogy Ő mondta, és itt vagyok...mondjuk már "túl" a kritikus heteken-hónapokon, vissza számlálás megindult és várom a babáim:).
Mindenkinek ilyen ikreterhességet kívánok komolyan mondom:), pedig az elején TOTÁL nem hittem benne, hogy eljuthatok idáig:), még a végén belőlem is úgy kell majd "kiimádkozni" a babákat:)) ilyenre is volt ám példa itt a fórumon is:) nem is egy...úgyhogy tessék pozitívan gondolkodni, SIKERÜLNI FOG, vigyázzatok magatokra!
Jelentem megjöttem! :)
"A" baba kislány 690 gramm (bal oldali)
"B" baba kislány gyanús 826 gramm (jobb oldali), nem mondta 100% tutira a doki, de az egyik biztos kislány! :))) Óóó, apuka nagyon elolvadt mikor megtudta, ő két kislányt szeretett volna nekem teljesen mindegy :))) De az egyik még lehet fiú...
A doki azért fektet be, hogy a biztonság kedvéért szem előtt legyek, a babákkal se legyen semmi gond, meg azt hiszem kapok tüdőérlelőt, mert úgy se fogom kihúzni a 38. hétig. Azt mondta azért nem, mert pici vagyok, meg nem nagyon szokták hagyni... az ikrek amúgy is jóval érettebbek, mint az egyes babák!
Kiságy: nekünk egymás melletti lesz 1-1 légzésfigyelővel!
ezt is a 18-19. héten csináltad ott?
Mennyibe került, nem emlékszel?
Én elmentem az Istenhegyire, és ott normális genetikai vizsgálatot csináltak.Megnézték a szívüket, hogy a billentyűk rendesen működnek-e, az agyukat,a veséket, gyomrot,és az ujjperceket is:))Úgyhogy az kimerítő volt. Előtte nekem is 2 perces genetikám volt, és valahogy nem hagyott nyugodtan a dolog:)
Kiságy: Nálunk egymás mellett lesz 2 kiságy, hogy lássák egymást. Ennyi.
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre