Ikermamik, és babák (beszélgetés)
nálunk is volt egy időszak, amikor aktívabbak voltak a vacsi után, mint a nap bármely más szakában!
féltünk, ez így marad! de ahogy jött, úgy elmúlt ez a változás!
jelöltelek facebookon, ha nem baj! :)
Nem tudom, jó lenne, de hol is van Ercsi? Majd megkukk! Hátha összefutnánk egy páran! :)
Szerencsére az együtt egyszerre alvással nincs gond! Nappal is és éjszaka is egyszerre alszanak, bár nappal van, hogy egyik rövidebb ideig alszik, mint a másik! Az elalvással is kb. 2 hónapja küzdünk, azelőtt kaja, büfi, alvás reggelig. Azóta megnem tudom mi a baj! De egyelőre alszanak, még be kellene őket pecázni a kiságyba és kész!
Estimese, jobbulást Nektek!
Dinadin, kitartás. Nálam sokszor egyedül vagyok az esti procedurára. Már kifogástalanul megy. Mostanában nem egyszerre alszanak nappal. Éjjel sem alszunk végig.
Jöttök az ikertalálkozóra? A facebookon láttam, hogy Ercsiben lesz!
szegények :( nagyon tudom a kicsiket sajnálni ha betegek, főként azért is, mert még nem tudnak szólni, hogy épp mikor mi bajuk van, mi fáj!
nekem is volt egy idő tél végén, tavas elején, mikor betegek voltak, de elkezdtem nekik adni c vitamint, azóta is adom minden nap, orrfolyás volt, de nem volt vészes.
Igen nagyon jól aludtunk, sőt Apa szerint túl korán is elaludtam :) Ezért ma "bosszút áll" :D
Bár este már etetéskor láttam Karolkán, hogy nem fog elaludni, de be is jött, evett, evett, aztán hirtelen visszahányt a tápiból. Majd beletelt jó fél óra, mire lenyugodott, mert olyan jó kedve lett utána. De szerencsére reggelig aludtak.
Ma megint egyedül leszek, Apa majd csak valamikor éjszaka jön megint. Remélem, hogy jók lesznek a csajok ismét!
értem, köszönöm a tájékoztatást :)
barátnőmnek továbbítom az írottakat.
de legalább túl vagy rajta, remélem ma éjjel jót alszol, vagyis mindannyian jól alusztok!
nekünk sem volt v.mi jó éjszakánk...
éjfélig 2-5 percenként sírtak fel a fiúk, a torkuk fájhat :((
a köhögéscsillapító sz*rt sem ér, köhögnek u.úgy mintha meg sem kapnák.
antibiotikum dettó! :((
nem hogy javulnának, még rosszabbul vannak.
Csaninak 3x volt ma híg széklete - remélem nem lesz igaza a dokinak, hogy ez rota!
Zalánnak meg már 39 felé ment a láza ma!
egyre csúnyábban köhögnek, ú.hogy péntek helyett már holnap megyünk a dokihoz vissza.
(ha apa nem dolgozott volna, már ma vittük volna őket) - utálom, hogy nincs senki, aki segítene!!! :((((
Ja tudták, amíg haza nem ért! Violetta akkor felsírt, kb. éjfél körül, és 2 óra már volt mikor sikerült őt visszatennem a kiságyba, de addigra már átcuccoltam a szobájukba, hogy feladjam az elveim, és együtt aludjak vele egy ágyban. De szerncsére már mikor "nem mozgott" akkor sikerült visszatennem, és így mégsem adtam fel teljesen az elveim.
Na mindegy, egyszóval elég szar volt az éjszakám! Miután visszatettem, akkor sem tudtam elaludni, mert akkora kiverődtem, Karolka később elkezdett köhögni, forgott, kopogott a feje a kiságyba, aztán mire elaludtam volna a kedves nővérem nagygázzal indult dolgozni, majd aztán arra ébredtem, hogy Karolina rugdossa a kiságyat és az visszaverődik a pelenkázóról. :)
Úgy hogy kész káosz volt! Az biztos, hogy többet nem alszom a kicsikkel, csak ha nagyon nagyon kell! :)
Estimese, a tej és származékoknak az asztmához a köze annyi, hogy a tejben nagy fehérjemolekulák vannak, amit a szervezetünk hajlamos allergénként felismerni, ha nem kellő időben találkozik vele, és akkor az allergia kialakulhat. Ezért 1 éves korig nem adunk tejet, és utána is csak óvatosan, az allergia nem feltétlenül az első találkozásnál jön elő. Vagy nem biztos, hogy abban a formában.
A barátnőd ne aggódjon, nyugi, a lábdagadás még olyan kóros, csak figyelni kell a vizeletre, és a vérnyomásra. Egy homeo segíthet, mert a nyár sokat ronthat a dolgon. Kalium sulfuricum schüssler só D6 potencia, és 3*1 tbl.
Borinak nem mindig főzök külön, hanem a konyhatechnikát alakítottam át, hogy inkább mi is úgy együnk. Sok lemondással jár mindenki részéről, de megéri, tudjátok ő még gyerek, és nehezen érti meg, hogy ő miért nem ehett piskótatallér, hogy Bodajkon miért nincs gluténmentes fagyi, szóval gáz. De jól viseli, és mi jól bírjuk.
nézzétek el nekem, de a tej és az asztma hogy jön össze?
:o
mert mikor a kórházban voltunk, mondták, hogy ne adjak nekik joghurtot, kefírt...
márc. óta mostanában adtam nekik újra...
voltam ma futni :))
apa reggel elrendezte a kerékpárt is :)
Mi Bebével járunk pulmonológiára, mivel én is asztmás és allergiás vagyok, így örökölte. De kedvesen biztattak, hogy valszeg a csajokkal is fognak találkozni. Ennek következtében nem kapnak tejes dolgokat, csak 1 év után. A védőnéni nagyon "szigorú", szerencsére a javukat akarja! Csak azt sajnálom, hogy néha nyelnek, ha olyat eszek, eszünk előttük amit nem lehet nekik adni! Plusz ha nagy ritkán főzeléket csinálok, abból se ehetnek még, a tej miatt. :( De ezt a pár napot már kibírják, ha eddig még nem kóstolták, szerencsére mindenevők!
Ma pl. csak halkan, rizseshusit ettek a zöldésglevessel felhígítva, mondanom sem kell, zabálták! :) Öröm őket etetni!
Változó, általában van segítésgem, ha Apának kedve van :) olyankor egymás után vagy együtt fürdenek. Van hogy a kádban egyszerre, akár még Benedek is mellettük, vagy nekem picikoruk óta nagyon jól bevállt módszer a mosdó, még mindig elférnek benne, gyors pancsi, és kész, de még így is néha úszik a fürdő :)
De ha egyedül vagyok és együtt vannak a kádban, amíg az elsőt öltöztetem, addig a másiknak engedek még egy kis melegvizet.
ti hogy fürdetitek a gyerekeket?
mert arra gondolok, hogy a fürdés miatt betegednek le. de lehet, semmi köze hozzá...
szóval, kb akkor kezdtünk el a nagykádban fürödni, mióta betegeskednek.
egyszerre vannak a kádban, de amíg az egyik felöltöztetem pizsibe, a másik addig is a vízben van.
lehet, hogy nem kellene olyan sokáig a vízben ülnie?? :((
mióta van meg ez a közelség náluk?
nálunk mostanában kezdik "felvenni" a kapcsolatot egymással a fiúk.
szegény Andris! :(
mi voltuk egyszer kórházban, alsólégutival, márc-ban, de azóta már 2 alkalommal lettünk betegek.
második alkalommal felsőléguti, most is u.úgy kezdődött, mint az előző kettő. magas láz, majd köhögés, Csaninak most kezd folyni az orra :( szerencsére most a tüdő tiszta.
:)
Nagyon köszönjük!
ó, sajnálom. :(
de ha már így alakult, nézzük a jobbik oldalát, neki így étkezni természetes lesz!
ugye jól gondolom?
neked nehéz átállni, két felé főzni...
vagy ezt hogy csinálod?
szia!
irigylésre méltó, hogy még mindig szopiznak!
nem vagy egyedül, nálunk sincs még éjjel alvás, bár!!! most volt 3 nap Csaninál, hogy reggel 5-fél6-ig aludt, de ez a tegnapi nappal be is fejeződött... ugye, minden csoda 3 napig tart..
és persze, ott van tesó, aki ugyanúgy kel éjjel enni, mint eddig.
mi is betegek vagyunk, ebben a hóban már 2. alkalommal :((
jobbulást kívánok nektek!!
lisztérzékenység, :( sajnálom! kinövi? vagy ezt nem lehet?
Hány fogacskájuk van?
na, akkor kérdeznék is:
barátnőm babát vár, aug. elejére van kiírva.
irtóra dagad keze, lába. de nem tulajdonít a dokija neki nagy jelentőséget..
aggódjon? (vérnyomása rendben van)
Andris mindig köhög, pulmonológiára járunk. IgA hiánya van. Ez az ok. Két tüdőgyulladás, három gégegyulladás. Háromszor kórház, bronchitisek. Szóval........
De Marci önállóan jár, Andris, ha a kezét fogjuk. Imádom ahogy puszit adnak és simogatják egymást!
Nono szerintem rendben lesz.
Estimese :)
Boldog Csani napot :)
sziasztok, nekem ma volt a terheléses cukor és igen érdekes az eredményem. Hátha valaki tudja mi ez, jó e okés e.
vércukor alacsony, érdekes h a 120perces érték még kicsit csökkent az éhgyomrira
lehet az sem jo nem vágom
a határ 3, 9-5, 8 éhgyomor nekem az lett 3, 9
utána 3, 9-7, 0 lenne a normál a cukros viz után és az lett 3, 7
Szerintetek?
Üdv újra köztünk! :)
Sokat voltál az eszembe, hogy hogyan is bírod 4 gyerkőccel! Nekem néha a 3 is sok, főleg, hogy lassan egy hónapja már Benedek is itthon van, mert nincs ovi, elballagott! Már nagyon várjuk a sulit! Szerintem élvezni fogja, csak hát sajna a Szerelem még az oviban maradt :)
Nekem jövőhéten lesznek 1 évesek a csajok, nagyon ügyesek, okosak, rafinált kis gazemberek! Violetta már szépen lépeget bármi mellett, Karolina alig 2 hete állt fel először, de már ő is próbálkozik a lépegetéssel. Vele elvileg járunk gyógytornára a Gézengúzhoz, mert volt egy kis lemaradása, de szerencsére már mindent behozott! :) Ügyes, és tanulásra kész!
REngeteget nevetünk, mókázunk, evéssel szerencsére nincs gond, mindent esznek amit adok nekik, semmire sem fintorognak, vagy ha mégis, mire lenyelik már nyitják is a szájukat ismét! Tápszer szintem peptit esznek, így egyelőre semmi tejes dolgot nem adok nekik. De majd jövőhéttől szépen lassan. :)
Betegségek, nátha orrfolyás sajna minket sem kímált, ahogy itt a többi babát sem! :(
Szerencsére az alvással nincs gond, csak néha az elalvással! Az mostanában kinyír! Valamelyik este Violetta 11 órakor még "tete-tete" de ő nem akart tete!!!! Ah teljesen kiborultam, nem vagyok hozzászokva ehhez, engem elkényeztettek a csajok 2,5 hónapos koruk óta! Erre mondta a párom főnöke, hogy ezt az én helyemben nem hangoztatná :)
Fogzás, január óta 2-2 arányba még mindig stagnálunk.
Sajnálom Borit, hallotam már róla, hogy milyen rossz betegség, de ezt ha gyerekkorba kimutatják, kinőhető mint az asztma?
Jó hosszúra sikerültem, most olvashatsz, ha ismét idetalálsz :)
Sziasztok! Hosszú idő után végre itt vagyok, Dinadin kedves invitálására ;-)
Védőnénis kérdésekben ne kíméljetek!
Igyekszem nem nagyon eltűnni.
Nálunk 13,5 hónaposak a fiúk. Még szopizunk, de mellette lassan mindenevők lesznek. Össze-vissza alszanak, még egy éjjelt sem aludtunk át. A lányok nyomják a sulit, ügyesek. Borikám közben lisztérzékeny lett, amit egy altatásos biopszia igazolt. Sajnos Marci, és Lili is hordozók. Így sok fele főzök, sütök. A fiúk sokat betegeskednek, és persze a fogzás, huh....
Hát nem is tudom, csütörtökön bejelentette interneten, erre tegnap kapott egy sms-t, hogy regisztrálták a kárbejelntését, remélem, hogy ma már jelentkeznek nála! Nézegette tegnap a neten az alkatrészeket, ő úgy számolt, hgoy 30-40-ből kijön. Remélem, hogy így is lesz!
elvileg rosszul lett bekötve annó az irányjelző vezetéke, és lehet, hgoy az ütközéstől szétment a vezeték. De furi, hogy a párom nem vette eddig észre, hogy nem működik? Nekem szinte rögtön feltűnt, hogy nem kattog az utastérbe az index! Mert a helyzetjelző meg működött, kivéve a törött oldalon!
Valami tűzoltós vagy katonai legó kellene, de nem tudom, hogy kapunk-e? Majd ma újra megpróbáljuk az elmenetelt! :)
én teljesen időzavarban vagyok...
csüt-péntek teljesen szombat érzetem volt.
szombaton - vasárnapot hittem...
ma, meg voltam győződve, hogy hétfő van!
és a pláne, abban a tudatban voltam, h. apa jön este a melóból haza.
AHA! majd holnap reggel, mert 24-be ment :((((
viszont holnap reggel megyünk dokihoz :(
Csaninak 38,5-38,8 között mozog a hője, nappal jól van, csak este ilyen magas :((
ma már köhög is.
nem tudom hol fázott meg, kedd óta ramaty az idő, annyira h. nem voltunk sétálni sem, csak szellőztetek, de mindig csak egy helységben, és ott, ahol épp nem tartózkodunk.
autóval elindultunk vásárolni, de akkor bealudtak, így ők végig az autóban voltak apával.
még csak most gyógyultak meg :(( és tessék!!!
10 hós korukig nem voltak betegek, most meg márc. óta ez a 3. :((((