Ikermamik, és babák (beszélgetés)
Mi is úgy volt, hogy megyünk nyaralni, július végén. De két hete kiderült, hogy költöznünk kell :-( Így a nyaralás ugrott :-(
Tavaly sem voltunk - mert a picúrokkal még nem indultunk neki.
Pedig olyan jó lett volna kicsit kiszakadni a mindennapokból...
Na, de nem panaszkodnom.
Tegnapelőtt adtak egymásnak puszit. Meg is könnyeztem, olyan aranyosak voltak :-)
igen mi is a szokásos helyre megyünk, csak nem a szokásos apartmanba. Most kipróbálunk egy másikat is! Majd elválik addig hogy mi lesz!
Mi is augusztusban szoktunk nyaralni, de most a sulikezdés miatt nem akartunk akkor, meg fűtéskorszerűsítést is akkorra tervezzük!
Már nagyon várom! Tavaly nem voltunk, hiányzik!
mi is megyünk aug.10-20. nem tudom, h. fogják bírni a utat, a ott létet...
sőt, még lagzi is lesz. na hogy ott mi lesz??!
Nekem hiába van itt az autó, nem merek ennyi gyerekkel elindulni, mert irtó nehéz rájuk vigyázni, még a két nagy is szeleburdi.
Mi majd augusztus elején nyaralunk a szokásos helyünkön, apa már lefoglalta :-)
Hát igen, sajnos itt felénk elég szegényesek a lehetőségek. Ha jól belegondolok, min. fél-3/4 óra autókázás bármit szeretnénk megnézni. Hát nem tudom! Majd elválik!
Egy biztos nyaralni már megyünk, július 1-8-ig. Tuti megviseli majd a kicsiket, hogy nem itthon vagyunk, de remélhetőleg az csak átmeneti lesz!
Hát igen, sajnos a mai kullancsokra már nem az jellemző, hogy erdős, mezős részeken éldegélnek! A mi kutyánk általában a kertbe szokta összeszedni! A múltkor pedig a lépcsőn találtam egy hatalmasra duzzadt példányt, valszeg már nem bírt többet szívni, és elengedte az áldozatot. Megmutattam Benedeknek, hogy ilyen nagyra is meg tud nőni, aztán végeztem vele! Azt mondta Bebe, hogy bátor vagyok! :)
Melcsi: a F-O-G orvos nagyszerű ötlet, csak jó dokit fogjatok ki.
Mi is voltunk tegnap kirándulni, Szilvásváradra mentünk, de olyan meleg volt, hogy alig bírtuk, aztán hirtelen elbújt a nap, az megint érezhető volt. Sajnos a körhintára és dodzsemre már nem volt idő, mert annyira elborult, meg mondta is erre a térségre a záport zivatart jégesővel párosulva, hogy inkább nem kockáztattunk, meghát messze tudtunk csak megállni a kocsival. :( Benedek "magányos" volt ez miatt! :)
Itt nálunk a bevásárlóközpontnál voltak körhinták, ott voltunk és utána mentünk fel a Budai Várba. Oda is autóval mentünk és csak a vár körül sétáltunk.
Én nem láttam, hogy a doki hova tette, de biztos az alkoholos zsepibe, és azt meg kidobtuk. Én is bízom benne, hogy nem lesz semmi gond, már azért halványan piros csak.
Nekem biztos nem finom a vérem, mert bennem, sőt a tesóimban sem volt soha kullancs, ezért sem vettem én észre, apának viszont sas szeme van és mivel őt is szerették hajdanán, így egyből tudta mit kell látni.
Ami még aggaszt Máténál, hogy kb. 3 hónapja hörög és felszakadt köhögése van. Már 3 antibiotikum kúrán vagyunk túl és egyszerűen mindig a kúra után visszajön. Már nem merem levinni dokihoz, sajnos a mi dokinkat állandóan helyettesítik, így mindig mindenki mást mond. A párom, a közeljövőben kivesz úgyis szabit és elmegyünk egy fül-orr gégészhez, úgyis Melindát is vinni kell.
hol jártatok? erdő? vagy csak a szokásos, játszótér??
nem vizsgáltatjátok ki a kullancsot? el lehet küldeni, h. kiderüljön, fertőző volt e vagy sem!
gondolom, kidobtátok :(
de csak nem lesz semmi gond!
Na, engem imádtak a kullancsok. én minden kirándulásról úgy mentem haza, hogy volt bennem. meg a kirándulás alatt is szedtek ki belőlem.
szerencsére sosem volt baj. persze, akkor nem lehetett ilyeneket hallani, mint mostanság.
Zsófi :)
Örülök, hogy felőletek is hallani és hogy minden rendben a gyerekekkel!
Belegondoltatok már, hogy vannak már betöltött és hamarosan betöltő 1 éveseink? Istenem, el sem hiszem, hogy már idáig eljutottunk. Hogy rohan az idő!
szia!
ez jó hír, hogy minden ok!! :)
mi is megyünk szemészetre, majd jún-ban...
Nálunk Csaninál látszik némi kancsalság, és igazából csak a fotókon...
de megyünk, nézzék meg.
Sziasztok! Néha én is olvasgatok, de mindig csak néhány percem van. A hozzászólások így gyakran elmaradnak.
Tegnap voltunk szemészeten (5 napos szemcsepentős-pupillatágítós műsor után), és mindent rendben talált a doktornő :-)
Rékának állítólag valami álkancsalsága van (tulajdonképpen ezért is mentünk), mert az orrnyereg még nem szimmetrikus és ettől úgy látszik, mintha az egyik szeme beljebb lenne, mint a másik.
ma ugy felhuztak anyosek, h. hivtam a fodraszt es holnapra be is jelentkeztem.
tudjak, h. tizorai utan alvas van.azt is tudjak, h. a lanyuk gyereke pedig az ebed utan alszik....
Csani epp elaludt, hiv apos h. itt vannak. Zalan csukogatta a szemet eppen...
persze ahogy relozdultam mellole egybol feleszmelt...
Na, igy Zalan nem aludt, mire eszre vettem, mar bent voltak CCsaninal, mert annyira fontos megnezni az uj frizurat..... Áááá
Vegul sikerult felbeszelni ot is :(:(:(:(
ettol kezdve nyugosseg, hiszti.... borult a napjuk :(
tuti csuklottak anyosek m. emlegettem oket folyamatosan......
kiakadtam rajuk!!
holnap relaxalok hajmosas es vagas alatt, meg is mondom a fodrasznak, ne akarjon beszelgetni :-)
eti csiga?! nem semmi:D
ballagás..... nalunk nem lesz, keresztgyerek hat osztaly utanv valtott igy neki most kimarad:-) nem banom!!
otletem sincs mit adhatnatok..... agyam nincs toppon... :(
Ne aggódj, hamar megindulnak, azután meg csak próbáljátok utolérni őket :-)
Máté imád hintázni (bátyja is ilyen volt), amíg a hintában ül szemlézi a terepet, ennek azért örülök, mert Mirának meg mindig mehetnéke van, de mivel nagyon félős mennem kell vele. Ha a Máté kiszabadul a hintából mindent a szájába tesz (homok, forgács, kavics) Tegnap már a bogarakra is rámozdult, de a mai próbálkozása mindenen túltett, éti csigát akart enni. Résen kell lennem nála.
Nekünk fejenként 2000.-Ft-ba kerül a ballagás, szerencsére normális szülőkkel. Az előbb rosszul írtam a kaspón csak a nevük lesz a ballagóknak és a fotóalbumba lesznek a 3 év alatt készült fotók válogatva + a rajzuk. Biztos ti is összetudjátok majd ezt hozni, bár szoros az idő nálatok.
Melcsi :)
Örülök, hogy hallunk felőletek is! Nagyon nagyok mér és milyen ügyesek a gyerekek! Nálunk Violetta az aki már próbálkozik egy pár lépéssel segítséggel!
Én is a jövő héten akarok menni velük mázsálásra! Remélem, hogy marad a megszokott ütemű hízás, vagy esetleg Karolka behoz valamennyit a lemaradásából.
Ballagás: hát nálunk sajnos az ajándék választásnál az is mérvadó, hogy az említett 3 anyuka aki normális a többi, hát izé... A többiből meg pláne kb. 2 anyuka soha el nem jött még egy szülőértekezletre sem! Tehát az anyagi helyzet is fontos! Nem fogok, fogunk a többi helyett is mi fizetni! Ha nem ad bele, majd nem ad bele, majd csak a mi nevünkbe adjuk át az ajándékot! Nem? Hát nem tudom, hogy mi lesz! Beszéltem barátnőmmel, ő azt mondta, hogy tavaly vettek 1-1 csokor virágot, és egy kis vázát, vagy kaspót. Úgy hogy tanácstalan vagyok! Remélem a többi normális anyuka tud valami jó ötlettel előállni, ami a hétvégéig megvalósítható!
Sziasztok! Én is itt vagyok, olvaslak titeket, csak vagy nem tudok hozzászólni, vagy nincs erőm írni.
Mi is készülünk a ballagásokra. Bár ami a héten lesz az unokahúgomnak arra nem megyünk, mert nagy meleg lesz, apa nem ér haza időben (pénteken 14 órakor lesz a ballagás), és nem akarok a kicsikkel akik a babakocsiban alig ülnek meg és a két rosszcsont nagyobbal a városban koricálni.
Janókámnak május 29-én lesz a ballagása. 10 gyerek ballag a csoportból és szerencsére jól meg lehetett beszélni az óvónők, dadusok ajándékát. Fényképes kaspót kapnak és fotókönyvet a gyerekek fényképeivel, illetve minden gyerkőcnek rajzolnia kell valami szabadon választott témát és az lesz még belefűzve. Most keresem a fotókat a beszoktatásról meg a kiscsoportról, mert sajnos valamelyik cd-re lettek lementve.
Mi jól vagyunk amúgy az ikrek motoroznak rendesen, pár szót mondanak: anya, hinta, fúj, apa, papa. Egymást már piszkálják, veszekedni már tudnak. 16 hósan voltunk 15 hós oltáson, hát nem sokat híztak: Máté 8850 g, 80 cm, Mira 8490 g, 78 cm. Május végén megyünk a 18 hósra, kíváncsi leszek mennyit híztak, mert Mirának valahogy most jobb az étvágya.
Estimese :)
Most néztem, hogy az elmúlt időszakban, csak egymással beszélgetünk! :) Ettől függetlenül lehet hogy van még valaki olvasó módban, de hozzászóllás csak tőlünk van! :)
Amióta ilyen jó idő van szinte minden nap kinn vannak a csajok, és nagoyn jól érzik magukat! Alszanak is a friss levegőn meg nézelődnek!
Szombaton volt ilyen majális elő buli 2 utcával lejjebb, elmentun de. Benedek és a csajok! HÁt nagyon élvezték, volt nagy hangzavar, hangos zene, de nem zavarta őket tízórai után szépen elaludtak! Sokan megnézték őket, voltak, akik még csak most látták először a csajokat! De azért szerencsére nem éreztem úgy, hogy bazári majdmok vagyunk! Meg mennyi embernek leesett az álla, mikor érdeklődtek, hogy milyenek is, és a válasz, hogy nagyon jók!!!!! :D Hát volt irígykedés bőven!
Május 1-én is tervezünk menni kirándulni, mert Bebe PIKNIKELNI akar menni! Hát majd meglátjuk!
Ja és a legfontosabb, a múlt héten én mentem 2x az oviba, új infó csüt.: már csak máj. 6-ig lesz ovi, aztán felújítás, következő jó hír, a hétvégén ballagás! De pont a középsulis ballagáskor! Hát nagyszerű, ma lesz szülőértekezlet, majd elválik hogy mi lesz! Nekem személy szerint nem jó a péntek, mert unokaöcsém is ballag a középsuliból. Hát nagyszerű! Ja és 1 hét alatt intézzek el mindent a ballagásra, hát nem, úgy döntöttem, hogy mivel csak mi leszünk ott Bebeci ballagásán (anyósom kórházba, sógornők "házon" kívül, tesóm ? ) így most nem tartok semmit, 1 hónap múlva megünnepeljük a csajok szülinapjával! Akkor már mindenki itt tud lenni!
Plusz: Ajándék az ovónőknek! mondanom sem kell, hogy talán 3 anyuka van akire számíthatok, beleértve magam is! Nagyszerű!
Hú jó sokat írtam, de ez van! Olvassatok! :)
nálunk ez mindennapos...
amúgy a nappalok azóta rendben vannak, apa is itthon van, úgyhogy így most könnyebb.
ma voltak a fiúk fodrásznál :) tettem fel képet róluk :)
Csani nagyon nagy fiús így :)
semmi gond, hisz erre vagyunk, talán pont Te írtad nekem a múltkor! :)
Nekem is volt már így hogy sírtam de, nem előttük, hanem a másik szobában Apának, nem akart aludni Karolka, és ha már elszunnyadt, léptem egyet, rögtön nyávogott! Hát ez így ment, jó egy órát! Azátn ment Apa, erre már Violka is felébredt, aztán simi Violkát, Apa simi Karolkát, így nagy nehezen elaldutak. Hát mondanom sem kell borzalmas volt! Kb. 1 hónapja kész rémálom az esti alvás, már néha félek tőle! De szerencsére nem vészes, csak nem vagyok én hozzászokva, hogy ott legyünk velük, mert leraktuk őket és szépen alaludtak magukba.
Kiraktam most Violettát a teraszra babakocsiba, hát mondja nagyon a magáét, megyek és teregetek mellette! :)
csajok, teljesen padlón vagyok.
párom 24-ben volt távol, a múlt éjszaka borzalmas volt, sosem volt még ilyen rossz :(
Szóval, pocsék éjszaka, még pocsékabb nappal!!!
aludni nem akartak, ha mégis, akkor alig, de az egyik felsírta a másikat, így mindketten kialvatlanok maradtak, mert vissza nem tudtam altatni őket...
nem volt jó sehol, sehogy...
így egy idő után végeztem a munkámat, mert ha rajtam lógtak, ha mellettük ültem, akkor is u.úgy ment a sírás-rívás.
Zalán két ujját odazárta az éjjeliszekrényhez, szerencsére nem látszik rajta semmi már.
Csani ráhúzta az ajtót Zalán ujjaira,
Csani leborított egy cserép virágot..
Kész káosz!
ma este a fürdés, azt is végig üvöltötték. az evést is. ekkor már kiborultam, sírtam is :( velük.
na, evés után kihoztam az ágyunkra őket, ott kicsit felvidultak, talán a nap egyetlen kellemes néhány perce volt!
az elalvás a kiságyukban történt, szerencsére már sírás nélkül. remélem, most jó éjjelünk lesz!
bocs csajok, de ki kellett írnom magamból!!
kitartás párodnak!
és neked is a két gyerekkel, a tornán.
Violetta tegnap már megint lázas volt, meg egy picit folyt az orra, de úgy néz ki, hogy mára már semmi nyoma neki! Hát nem is tudom hogy ez most mi lehet!
A csajokkal elvileg pénteken megyünk tornázni, lehet hogy nem is kell már sokat járni! Jó lenne ha azt mondaná a gyógytornász, hogy nincs sok alkalomra szükség. Hát de hogy hogy bírok majd két gyerekkel?
Apa meg megy gyomortükrözésre, szegény egyedül, olyan rossz hogy nem lehetek ott vele! De most vigyek a Belgyógyászatra két kicsit? Bár gondolkodtam rajta, hogy lepasszolom addig a gyerekosztályon, biztosan örülnének neki, sőt :) :) :) Na mindegy, amíg Ő szendved, addig mi tornázunk! :) Aztán majd itthon meggyógyítom! :D