Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikermamik, és babák fórum

Ikermamik, és babák (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
1312. Estimese01 (válaszként erre: 1310. - Dinadin)
2013. máj. 26. 22:11

az szép :(

de hátha jól fizet a biztosító. legyen már öröm az ürömben!

és mi volt az irányjelzővel, ha nem az izzó?

kinéztétek már milyen legót vesztek,vagy még nincs elképzelés?

1311. Estimese01 (válaszként erre: 1309. - Dinadin)
2013. máj. 26. 22:06

én is a nyaralásra akarnék kicsit kinézni v.hogy...

de már mióta is tervezem, hogy megyek futni...

mérges is vagyok magamra meg páromra is, mert hetek óta mondom, hogy vigye el a kerékpárt rendbeszedetni, mert a stadionig azzal mennék el...

de begurulok és én viszem el!

muszáj nekikezdeni.

ha itthon leheveredek a szőnyegre, hogy legalább felüléseket csináljak, Csani egyből letámad :)

ráfekszik a hasamra, és képtelenség bármit is csinálni tőle :)

és persze, nem akkor jut eszembe, mikor alszanak....

1310. Dinadin
2013. máj. 26. 17:15

Ja és képzeljétek nem is mondtam. CSütörtök, már tűkön ülünk Bebével, hgoy miért nem jön már Apa, pedig már majdnem fél 5! Erre, megérkezik, dühös! NAGYON!!!! Volt egy rossz érzésem, de bíztam benne, hogy semmi gond nincs! Hát bejött a rossz érzés! Jött hazafelé, a kapsról, erre szemből belement egy szőke P a kocsi elejébe! Szerencsére nem lett Apának baja, a kocsinak is egy kicsi! A csajnak viszont úgy kellett, 1 hetes BNW, a kár kb. 2 milla! A kárt bejelntettük, majd jönnek hamarosan felvenni a kárértéke! A pláne az egészben, hogy Apa egyenruhában volt!

Most indultunk volna Bebével LEGÓ-t venni, erre nem műkszik az irányjelző! Nagyszerű! Apa most vitte szerelőhöz! :(

1309. Dinadin (válaszként erre: 1308. - Estimese01)
2013. máj. 26. 17:10
Ismerős helyzet! Már én is nagyon szeretnék leadni a súlyomból, de hát nem akarnak lemenni, nagyon ragaszkodnak hozzám! A saját mérlegemhez mérve már kevesebb vagyok, de még most sem értem el a hazajöveteli súlyom, mert akkor az itthoni mérlegen 65,5 voltam. Most 68,5 körül ingadozom, de sajna a lábamról, vagyis a combomról nem akar lemenni! :( Pedig jó lenne, ha már mire megyünk nyaralni lenne egy kicsi "nyaralós alakom" :)
1308. Estimese01 (válaszként erre: 1305. - Dinadin)
2013. máj. 26. 15:21

ez is szinte így volt nálam is :)

72-73 volt a kezdő súlyom, úgy 18.hétre már +10 kg-nál jártam, aztán cukrosnak lettem elkönyvelve, (a 24.heti alapján, persze utána sosem volt magas a cukrom!) - de diétáztam, a kórházban is diétás kaját kaptam..

és így csökkent a súlyom, amellett, hogy szépen gyarapodtak a babók :)

én a kezdő súlyommal jöttem haza a kórházból.

az más kérdés, hogy most már felszedtem még két kilót, pedig a 73 sem a versenysúlyom :((

1307. Estimese01 (válaszként erre: 1305. - Dinadin)
2013. máj. 26. 15:18

az én tapasztalatom, hogy amikor azt hiszed, hogy kemény, na, akkor még nem az!

nekem mindig egy túl fújt labdához hasonlított a pocim, (mint kiderült, teljesen kitöltötték a pocimat a gyerkőcök)

szóval, mikor mutattam a dokinak, hogy ez keményedés? akkor mondta, hogy ez még nem. pedig annak hittem...

de mikor fáj a hasadalja, na, az már annak a jele, hogy PIHI!!!, mert különben gondok lehetnek!

keményedés= összehúzódás=nyílás... tovább nem is mondom!

de nem ijesztgetni akarlak, csak tényleg, inkább pihenj, ha nincs is gond, minthogy gond legyen.

persze, az a jó, ha aktív tudsz maradni, jókat sétálni... hmm. de hiányzott ez nekem a terhesség idejéből :((

de a a séta is sok, akkor úgy is jelez a pocak!

1306. Estimese01 (válaszként erre: 1303. - Dinadin)
2013. máj. 26. 15:11

én előbb kaptam meg, úgy a 29-30 hét körül.

a másodikat épp a szülés előtt néhány nappal, de az is kifejtette hatását addigra! :))

1305. Dinadin (válaszként erre: 1304. - Nono1983)
2013. máj. 24. 15:15

Keményedés, hu hát egy kicsit régebben volt már hozzá szerencsém, de ahogy írtad, eleinte egy ponton dudorodva keményedtem, aztán az idő előrehaladtával már a keményedések alatt szinte ki lehetett tapintani a méhemet is.

Nem tudom, hogy magnéziumból mit szedsz, de amit Estimese ajánlott a magnerot a legjobb! Igaz nagyon rossz szétrágva, de sajna úgy kell! Én ezt úgy oldottam emg, hogy széttördeltem és úgy nyeltem le! Én voltam úgy, hogy a dokim tanácsára, max 1 hétig szedhettem 3x2db-ot is. egyébként 2x1 db-ot kell szedni belőle. De kérdezz erre is rá a dokidnál!

Hízással kapcsolatban én sem híztam sokat, sőt 10 kg. A szülés uátn 1 héttel már a szülés előtti súly alatt voltam. Hivatalosan 72-vel kezdtem, visszafogytam 69-re és 79-el vittek a műtőbe.

Nagyon szép neveket választottatok :)

1304. nono1983 (válaszként erre: 1303. - Dinadin)
2013. máj. 24. 13:35

Szia, eddig nekem sem mondtak ilyet a magzatvízre, majd a dokimat megkérdem, ő hogy látja, jövő héten megyek hozzá szerdán.

Én is a 36-38at tűztem ám ki, az lenne a legjobb :)

Nagyon élénkek már a csajok, sokat mozognak, és néha már látzik a hasamon meg hullámzik.

Az én dokim azt mondta indokoltan adja csak a tüdőérlelőt majd a 30 hét után ha kell, és úgy látja, de majd újra rákérdezek.

Azt mondta h a több víz, lehet a cukorbetegség miatt...jövő hét kedden lesz a terheléses cukor, majd ott kiderül van e gond vele... nem hiszem, nem sokat híztam, sőt most 2 nap alatt fogytam majdnem 1 kgt.

eddig eleve +6 kg-nál járok, már voltam egyszer +7nél.

Már a 18.hét óta tudjuk hogy két kislány :) Emma és Anna. :)

Még egy kérdés, mi az az igazán keményedés, nem tudok ezen dülőre jutni.

Amit én érzek néha, hogy köldök fölött egy gomboc keletkezik kidudorodik és lüktet is, majd leereszkedik és újra. Én azt hittem a baba csinálja.

A másik, hogy nekem szerintem eleve elég kemény a pocim, olyan állagú mint egy fitnesz labda...

Néha van olyan is, hogy égető érzés, mintha a bőröm égne egy kis ponton, szintén a köldök felett. Ez mi lehet?

1303. Dinadin (válaszként erre: 1297. - Nono1983)
2013. máj. 24. 10:36

a magzatvízzel nekem sem volt soha gond! Bár igaz nem voltunk 4d-s UH-n, az lehet hogy mást is mutat, mint a sima! Nem tudom.

24. hét! Az már csodás! Csak így tovább! Igen a 34 hét az már jó, de inkább én is azt mondom, hogy 36 legyen az! Ha lehetséges és tudsz beszélni a dokiddal tényleg kérdezz rá a tüdőérlelő szurira, hogy hány hetesen lehet elkezdeni! Én 33 hetesen kaptam, nem volt kellemes, de a csajokért bármit megadnék, és meg adtam volna.

Pihi: próbálj sokat pihenni, az nagyon fontos.

Simi: tényleg nem használ a pocaknak, de hát mondják ezt annak aki épp terhes, mikor olyan jó simogatni a nagy pocakot! Nekem ez nagyon hiányzik! DE!!! tény és való, hogy a simi ingerli a babát (pozitív irányba) és így is jelez, hogy érez téged! Ha kenegeted a pocakot striák elleni krémmel, próbáld csak az ideg simogatni, vagy lehet eléggé megnyugtatna, ha csak ráteszed a kezed, és nem mozgatod! Nekem ez is bevált!

Szénhidrátról én sem hallottam!

Ja és a legfontosabb! Csajok lesznek? Már tudtátok előtte is, vagy most fixálódott le! Egypetéjűek, vagy kétpetéjűek?

Remélem, hogy tudtam én is segíteni!

1302. Estimese01 (válaszként erre: 1301. - Nono1983)
2013. máj. 23. 21:56
a simi is serkenti a vérkeringést, ami összehúzódást okozhat.
1301. nono1983 (válaszként erre: 1299. - Estimese01)
2013. máj. 23. 16:02

köszönöm a választ, ezt a 4dn a szonográfus mondta, nem a dokim, eddig mindig átlagos magzatviz volt- 24hétben vagyok. cukor terhelés jövő héten lesz, azt olvastam amiatt is lehet a több víz.

a hasimogatás miért nem jó?

tüdőérlelőről még nem beszéltünk a dokival.

jövő héten megyek hozzá, akkor lesz uh is és elmondom neki mint mondott a szonográfus kiváncsi leszek a véleményére.

1300. Estimese01 (válaszként erre: 1299. - Estimese01)
2013. máj. 22. 22:45

ja, még annyit akartam, hogy a magzatvíz lehet most többnek tűnt, de lehet a köv. uh-n már annyi lesz, amennyinek lennie kell!

mikor mész uh-ra legközelebb? Gondolom, figyelemmel kíséri a magzatvíz mennyiségét??

1299. Estimese01 (válaszként erre: 1297. - Nono1983)
2013. máj. 22. 22:44

magzatvízzel nálam minden rendben volt, viszont haskeményedés nekem folyamatosan volt,

Ha érzed, hogy keményedsz, tessék pihenni! de ettől függetlenül sem kell semmit túlzásba vinned.

magnéziumot szedsz?

én a magnerot-ra álltam át miután gyakori volt a keményedés.

az ikerterhesség vesz.terhesség.

a dokiddal beszélj majd a tüdőérlelő szuriról! ha megkapod (2x), vagyis a babák, azzal bajt nem okoztok, még ha sikerül 36 héten is túl hordani! de ha nem kapják meg, és hamar jönnek... én lehet, erőltetném, ha akadékoskodik... én örülök, hogy megkaptuk!, meg volt az eredménye!!

bízz azért magatokban, a 34 h. is szép cél, de azért akard min. 36-ig őket bent tartani! :)

a simizést tényleg nem ajánlják. szénhidrát? - én az állítólagos cukrom miatt diétán voltam, nem tudom, a szénhidrát hogy kapcsolódik a keményedéshez?

1298. Estimese01 (válaszként erre: 1296. - Dinadin)
2013. máj. 22. 22:37

ügyeske!

Nálunk Csani akkor kezdte a kézenfogva lépegetést, miután már elengedett kézzel is meg tudott állni.

nálunk ez a sorrend...

1297. nono1983
2013. máj. 22. 20:32
Sziasztok, voltunk ma 4d uh-n, a csajok szépen fejlődnek, élénkek voltak és sokat mozogtak, egymás popsijában vannak :) nagy élmény volt és jók a méretek is. kb 650gr körül vannak, nem olyan nagy eltéréssel. Most kezdtem a 24.hetet. Viszont kicsit rám is ijesztettek...hogy átlagosnál több a magzatvíz! :( Volt ilyen valakinek? Azt mondta keményedik a hasam, és nehogy magzatburok repedés legyen idő előtt, ne simogassam a hasam, sok pihenés és kevés szénhidrát. Valakinek ilyen volt?? Nem jöhetnek előbb, nagyon megijetdem. Én a 34. hetet tűztem ki. Kérlek, hogy írjátok meg másnak volt e ilyen.
1296. Dinadin (válaszként erre: 1295. - Estimese01)
2013. máj. 22. 10:48

Lábfejes felállással kezdte Karolina is, de most már tökéletesen elsajátította a mozdulatokat, és már bárhol képes felállni! Még alig 1 hete állt fel először, de már merészkedik, hogy nem akar néha kapaszkodni! Félek, nagy esés lesz belőle! Ja és már 1-1 kósza lépést ő is tesz a kiságyban. :)

Violetta szépen lépget asztal, ágy mellett, de ha fogjuk a kezét nem akar mozdulni.

1295. Estimese01 (válaszként erre: 1293. - Dinadin)
2013. máj. 19. 22:28

nagyon ügyes! :)

Nálunk tegnap állt fel Zalán (korábban már felállt a kiságyban, de lábfejre, és azóta sem próbálkozott)

szóval, nagy boldogság volt számára, ma egész nap felállt, leült :))

Csani megtanult felmászni a sarokülőre, ill. már nem csak a kiságyban és az ágy mellett lépeget! :)

a bébitaxival és egy kezét fogva is lépegetünk már!

Ő, mit adtam volna, ha a tornán az én fiaim csak egy mosolyt adtak volna... mindig sírtak :(

1294. melcsi21 (válaszként erre: 1293. - Dinadin)
2013. máj. 19. 20:20
Nagyon ügyesek, gratulálok. Látod, te is túltagadtad anno, nem is olyan régen, mint én Miránál :-)
1293. Dinadin
2013. máj. 19. 17:43

Nem is írtam még! Megyek be a csajokhoz a szobába, és áll a baba! HM? De mind a kettő? :D Tehát Karolina is felállt! Azóta szinte mindenhol feláll, egyre ügyesebb, és a leülést is gyorsan megtanulta. :) Én kis büszkeségem!

16-án voltunk a Gézengúzba, mondta Réka, hogy nagyon ügyes, sokat fejlődött! És rettenetesen élvezte most a tornát! Sőt volt, hogy még el is kacagta magát!

1292. Estimese01 (válaszként erre: 1290. - Tunderke22)
2013. máj. 16. 23:48

náluk is korán kelnek, általában 6-kor, de ha megkapják a tápit, akkor vissza alszanak. és 10 órakor van a tízórai.

próbáld, hogy mikor felkelnek, akkor add nekik cumisüvegből, hátha visszaalszanak!

bár nem tudom, előtte mennyivel esznek éjjel... viszont ha jó sokáig aludnának a reggeli után, akkor nem lenne nehéz nekik kibírni a tízóraiig.

1291. Dinadin (válaszként erre: 1284. - Tunderke22)
2013. máj. 16. 19:25

8 hós kortól adhatók: rizs, durum tészta, cékla, brokkoli, tojássárgája (megfőzve), banán, pulykamell, nyuszi husi, kölesgolyó!

Én már adtam nekik karfiolt is, karalábét is, a levesbe. Ha saját részre főzök husi levest én adok belőle nekik is!

1290. tunderke22 (válaszként erre: 1289. - Estimese01)
2013. máj. 15. 12:06

Rendes védőnénink van, de keksz ügyben Ő sem tudott mit mondani :(

Este és reggel kanalazok, mert nagyon sűrű a pép, éjjel (mert ugye még mindig esznek éjjel :( )cumisüvegből kapja és nagyon hígan csinálom neki a doktornő javaslatára.

És képzeld ráálltak vagy 3 hónapja arra, hogy hajnali 5 órakor már kuruttyolnak és hiába teszem le este őket este később, ezt a rossz szokásukat nem akarják feladni, legalább 6ig kibírnák.

Ma becsaptam őket, főzem répát és krumplit és kevertem hozzá pár kanál bébiétel almaszószosat és ming benyomták, remélem nemcsak egyszeri alkalom volt!!!

1289. Estimese01 (válaszként erre: 1288. - Tunderke22)
2013. máj. 15. 11:47

bizony h. lehet venni :) bár, nem üzletben, legalábbis én nem mindenhol találtam.

nem sok választásod van, add neki reggel,este, és uzsira. ha azt szereti, nem unja meg, szerintem.

reggel-este c.üvegből kapja egyébként?

nem sokára 1 évesek lesznek, több mindent tudsz adni neki.

Védőnő milyen? ő tud segíteni? vagy nem az igazi?

1288. tunderke22 (válaszként erre: 1287. - Estimese01)
2013. máj. 15. 07:51

Köszi!

Az a baj, hogy a kisebbik fiam nem0 hajlandó tápszert enni, neki nincs sok választási lehetőség, csak a peptit ehetné, Reggel, este sinlacot eszik és ha délután is azt adom neki, akkor félek hamar megúnja.

Kekszet lehet venni daráltba is?

A kiflit ki fogom próbálni és már kenyér héját is maszatolták.

Mégegyszer köszi :)

1287. Estimese01 (válaszként erre: 1282. - Tunderke22)
2013. máj. 14. 22:34

uzsira csak a sinlacot add, a főzit meg csak ebédre add nekik.

más tápszert nem próbáltatok? hátha más fajtát szeretne...

1286. Estimese01 (válaszként erre: 1284. - Tunderke22)
2013. máj. 14. 22:31

szia! :)

kiflit, a vizes, azt simán adhatnád nekik, szerintem.

kenyeret 8-9 hósan már ették nálam a fiúk, kérdés, mennyire tudják mósztatni :)

darált kekszet vegyél, abból tegyél eleinte csak egy kávéskanálnyit a gyümibe.

én is azt mondom, gyümi legyen a tízórai.

Rizst 6 hónaposan már kaptak, répával, céklával vegyítettem legelőször.

1285. Estimese01 (válaszként erre: 1281. - Dinadin)
2013. máj. 14. 22:24

én a vajas kenyeret simán adom nekik, semmi bajuk nem lett tőle, akkor miért ne?

nat.joghurt, kefir ez is megy, imádják.

túrót kóstolták, nincsenek oda érte. :(

1284. tunderke22 (válaszként erre: 1283. - Dinadin)
2013. máj. 14. 20:18

Köszönöm szépen! Olvastam az előződet és rémlett is, hogy Ti is peptit esztek. Köszi a tippet a gabonapehelyre, még nem adtam neki, kekszet is megpróbálom akkor. Te a gyümölcsbe darálva adod a kekszet?

Kukoricapelyhet adtál már nekik vagy azt sem szabad?

Kenyérfélét mikortól eszik?

Zöldség terén, répa, krumpli, sütőtök, paradicsom ezeket próbáltuk, ették is amíg kóstoltattam, de most csaka gyümölcs megy csirkehússal és adtám már nekik egyszer kétszer csirkemájat is. Rizst még nem próbáltam, nem tudom mikortól lehet. Brokkolit is próbáltam, de a hideg rázza őket tőle.

És ténxleg tudtál segíteni, köszi :))))

1283. Dinadin (válaszként erre: 1282. - Tunderke22)
2013. máj. 14. 14:02

Szia!

Mi is peptit eszünk, bár nekem a lányok már 11 hónaposak elvnnak! A kaja miatt én is néha parázok, hogy mit mikor hogyan adjam, a tejérzékenység miatt! De én babakekszet adok, most a Detki-s van itthon, de ettek már rossmannosat is.

Eggyel alattad írtam, hogy én hogyan etetem őket! Szerintem a du. evést hagyd meg sinlacnak, gyümit inkább én de.-re ajánlom. Könnyebben megemészti a pocakjuk. De hogy egy kicsit változatosabb legyen a sinlac, keverj bele kis mennyiségben gyümit néha. Gabonapépet próbáltátok már? Nekünk nagyn bevált, én soktam de. du. adni szintén gyümivel elkeverve, mert natúran naggggyon rossssz! :) Ebből jó a milupa 7 gabonás és a dm-es is!

Zöldségeket miket adtál már? Esetleg próbálj valami újat kóstoltatni, vagy játsz az ízekkel! Nálunk bejött ez a változat is!

Remélem, hogy tudtam segíteni, ha kell még szólj!

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook