Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Igény szerint szoptatott babák, akik kb. 3 hónaposan megduplázták a súlyukat fórum

Igény szerint szoptatott babák, akik kb. 3 hónaposan megduplázták a súlyukat (beszélgetés)

1 2
2012. jan. 5. 14:38

Nekem mondjuk már 11 hónapos,de ő is hamar megduplázta a súlyát.

Mindig akkor szopott amikor csak akart,és ez most is így van.

Mondjuk eszik már ezt-azt,de még a fő táplálék mindig a tejcsi.

5-6 hónapos kora kezdett lassulni a hízás,amikor el kezdett már mozogni.

17. Csillagpor0622 (válaszként erre: 8. - Titánia83)
2012. jan. 5. 14:31

Nálunk 6 hósan lelassult,ahogy elkezd kúszni,majd mászni....sőt nem is hízott már 1 éves koráig.

Az 5 hós Fiamnál most vesszük észre a lassulást,már "csak" 500 grammot hízott.nem 1500-at,mert elkezdett hátrafelé kúszni és meg sem áll,ha hason van.

Nyugi...én is aggódtam,hogy jajj mi lesz,még így a másodiknál is,de tényleg felesleges aggódni :)

16. zsakagi (válaszként erre: 15. - Csillagpor0622)
2012. jan. 5. 14:29
Hátha kislány lenne és kisebb, mint a fiúk :)
15. Csillagpor0622 (válaszként erre: 12. - Cooltim)
2012. jan. 5. 14:26

Kicsit extrának számítunk,igen :)))

De már hozzászoktunk,hogy csak nagy babákat szülök,pedig picike vagyok :)

Harmadikat már lehet nem mernék bevállalni...a dokim szerint valószínű,hogy 4700 gramm alatt nem úsznám meg a szülést.

14. 6b006fc769 (válaszként erre: 1. - Titánia83)
2012. jan. 5. 14:26
Igény szerint szoptatott gyerek nem lehet túletetett, amennyiben csak anyatejet kap. Hallgass továbbra is az ösztöneidre és a gyermek igényeire:) A dokinak meg mondd azt, hogy csak négy óránként szopik;) Jó egészséget nektek!
2012. jan. 5. 14:08

Sziasztok :)

Harmadik fiam 4kg-val született. 5 hónaposan 10 kg volt,egyévesen 16 kg. 2 éves koráig minden cart ráfogtak:cukrot, genetikai rendellenességet,stb.

Nem beteges,mozgékony,átlagnál kövérebb és magasabb, de egészséges gyerek .Decemberben hónapban múlt 9 éves.

6 hónapig csak szopott, am 28 hónapos koráig szoptattam. Ne aggódj, nincs a tiédnek sem semmi baja :D

2012. jan. 5. 14:08

Sziasztok.

Mekkora babákról olvasok itt?! :-)))

5 hónaposan 11 kg??? Az én kislányom most 2 és fél éves és 11,5 kg. :-)

11. Csillagpor0622 (válaszként erre: 1. - Titánia83)
2012. jan. 5. 14:03

Az első Fiam 4230-al született,Ő 3 hónaposan megduplázta...fél évesen állt meg a súlya 1 éves koráig,10 kiló volt.

A kisebbik Fiam 4400-al született,ő 2 hónaposan megduplázta...most 5 hónapos 11 kiló,70 cm.

Csak anyatejes.

Eleinte engem is riogattak,nagyon nagy,duci,de már nem mondják :)))

10. dovima
2012. jan. 5. 14:02
nekem a fiamnál kb 1 éves kora után lassult mikor már többet mozognak,másznak mennek.de mindig is nagy gyerek volt...jelenleg 6 és fél éves és 35 kg és 132cm 35-ös lába van:)már 3 évesen "iskolaérett" volt a doktornő szerint,nem kövér hanem nagy magas gyerek:)
9. zsuzsika83 (válaszként erre: 1. - Titánia83)
2012. jan. 5. 14:02
Az én kislányom 3750 g-al született, 6 hónaposan 9400 g volt, 1 évesen 11, most 18 hós és kb. 12. Engem is csesztettek az elején, ő is igény szerint szopizott, sőt még most is szopik. Engem nem érdekelt, mit mondanak, egy anyatejes babát nem lehet túletetni. Ráadásul 8 hós koráig nem is fogadott el semmit, teát, vizet sem.
8. Titánia83 (válaszként erre: 6. - Novehaki)
2012. jan. 5. 14:00

Köszi, akkor megnyugodtam. :)

Mondjuk tett tegnap egy ilyen kijelentést a doktornő, hogy elvileg ez a gyarapodás le fog lassulni... ha nem, meg majd kivizsgáljuk...

Mikortól lassul le a hízás?

7. Titánia83 (válaszként erre: 4. - Szuszuek)
2012. jan. 5. 13:58

Halihó!

Mi ismerjük egymást. :)

Növekedési ugrásotok van, ez a 3 hónapos. Ilyenkor azért esznek többet, hogy fokozzák a tejtermelést és a tej mennyiségét, mert 3 hó körül nagyobb mennyiségeket esznek már.

2012. jan. 5. 13:56

szia nekünk három kislányunk van az első csöpp nem tudott szopizni... fejtem neki 4 hónapig ő is megduplázta a súlyát, a másik kettő kiscsajszi szopizott és ők is megduplázták.

jelenleg a két nagy már 5 éves és 6,5 éves, mindketten magasak és soványak nagyon jó kis alakjuk van kiskorukban meg szinte gurultak

nem foglalkozz azzal hogy ki mit mond

5. Titánia83 (válaszként erre: 2. - Dovima)

A 3 hónapot azért írtam ki, mert általában az az időpont, amikor dupláznak.

Mi is kb. két és fél hónaposan dupláztunk.

Pont ennyivel született az én fiam is. :)

szia!

mi 20.-án leszünk 3hónaposak!6 kiló körül járunk,és 3.30al születtünk,3.18-al jöttünk ki a kórházból,szóval mi simán megduplázzuk a súlyunkat!

csak anyatejet kap!semmi víz,vagy tea!2-3 óránként eszik,mondjuk ma másfél óránként,nem tudom mi van!nekem semmi ilyesmit nem mondott a doki,csak hogy nagyon szépen fejlődünk!

2012. jan. 5. 13:55

Az én fiam az első héten kapott tápszert, még a kórházban néha. Aztán csokival, meg kávéval lefizettem a nővéreket, hogy ugyan már ha éhes, hozzám hozzák, majd én megetetem anyatejjel.

Császáros voltam, ezért gondolták, hogy nincs tejem. De 2. és 3. napra megvolt a tejbelövellés mindkét mellemből. Szóval onnantól csak anyatejet kap, bár nem kizárt, hogy fürdetésekkor ő is kapott még egy kis tápot. Mert elvitték a babákat fürdetni, és érdekes módon mindet úgy hozták vissza, hogy édesdeden aludtak.

Szóval második héttől viszont tényleg kizárólag és igény szerinti anyatejes.

3520 grammal született.

3 hónaposan és 1 naposan 7400 gramm.

2. dovima (válaszként erre: 1. - Titánia83)
2012. jan. 5. 13:54
én fiam 2 hónaposan megduplázta és 3520grammal született,nem csinált belőle senki problémát,volt olyan hét hogy 56dkg-t hízott...
2012. jan. 5. 13:52

Sziasztok!

Szeretnék beszélgetni olyan anyukákkal, akiknek a babájuk kizárólag anyatejes táplálás mellett, 3 hónapos korában megduplázta a súlyát. :)

Kicsit már elegem van az egészségügyből abban a tekintetbe, mikor azzal jönnek, hogy papírforma szerint ennyit vagy annyit kellene hízni a babának.

Na meg hogy teáztassam, hátha csak szomjas, vagy a gyermekorvos szó szerint azt mondta, hogy 6 kiló fölött már 4 óránként kellene etetnem.

Ja, egy igény szerint szoptatott babát.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook