Igény szerint szoptatott babák, akik kb. 3 hónaposan megduplázták a súlyukat (beszélgetés)
Nekem mondjuk már 11 hónapos,de ő is hamar megduplázta a súlyát.
Mindig akkor szopott amikor csak akart,és ez most is így van.
Mondjuk eszik már ezt-azt,de még a fő táplálék mindig a tejcsi.
5-6 hónapos kora kezdett lassulni a hízás,amikor el kezdett már mozogni.
Nálunk 6 hósan lelassult,ahogy elkezd kúszni,majd mászni....sőt nem is hízott már 1 éves koráig.
Az 5 hós Fiamnál most vesszük észre a lassulást,már "csak" 500 grammot hízott.nem 1500-at,mert elkezdett hátrafelé kúszni és meg sem áll,ha hason van.
Nyugi...én is aggódtam,hogy jajj mi lesz,még így a másodiknál is,de tényleg felesleges aggódni :)
Kicsit extrának számítunk,igen :)))
De már hozzászoktunk,hogy csak nagy babákat szülök,pedig picike vagyok :)
Harmadikat már lehet nem mernék bevállalni...a dokim szerint valószínű,hogy 4700 gramm alatt nem úsznám meg a szülést.
Sziasztok :)
Harmadik fiam 4kg-val született. 5 hónaposan 10 kg volt,egyévesen 16 kg. 2 éves koráig minden cart ráfogtak:cukrot, genetikai rendellenességet,stb.
Nem beteges,mozgékony,átlagnál kövérebb és magasabb, de egészséges gyerek .Decemberben hónapban múlt 9 éves.
6 hónapig csak szopott, am 28 hónapos koráig szoptattam. Ne aggódj, nincs a tiédnek sem semmi baja :D
Sziasztok.
Mekkora babákról olvasok itt?! :-)))
5 hónaposan 11 kg??? Az én kislányom most 2 és fél éves és 11,5 kg. :-)
Az első Fiam 4230-al született,Ő 3 hónaposan megduplázta...fél évesen állt meg a súlya 1 éves koráig,10 kiló volt.
A kisebbik Fiam 4400-al született,ő 2 hónaposan megduplázta...most 5 hónapos 11 kiló,70 cm.
Csak anyatejes.
Eleinte engem is riogattak,nagyon nagy,duci,de már nem mondják :)))
Köszi, akkor megnyugodtam. :)
Mondjuk tett tegnap egy ilyen kijelentést a doktornő, hogy elvileg ez a gyarapodás le fog lassulni... ha nem, meg majd kivizsgáljuk...
Mikortól lassul le a hízás?
Halihó!
Mi ismerjük egymást. :)
Növekedési ugrásotok van, ez a 3 hónapos. Ilyenkor azért esznek többet, hogy fokozzák a tejtermelést és a tej mennyiségét, mert 3 hó körül nagyobb mennyiségeket esznek már.
szia nekünk három kislányunk van az első csöpp nem tudott szopizni... fejtem neki 4 hónapig ő is megduplázta a súlyát, a másik kettő kiscsajszi szopizott és ők is megduplázták.
jelenleg a két nagy már 5 éves és 6,5 éves, mindketten magasak és soványak nagyon jó kis alakjuk van kiskorukban meg szinte gurultak
nem foglalkozz azzal hogy ki mit mond
A 3 hónapot azért írtam ki, mert általában az az időpont, amikor dupláznak.
Mi is kb. két és fél hónaposan dupláztunk.
Pont ennyivel született az én fiam is. :)
szia!
mi 20.-án leszünk 3hónaposak!6 kiló körül járunk,és 3.30al születtünk,3.18-al jöttünk ki a kórházból,szóval mi simán megduplázzuk a súlyunkat!
csak anyatejet kap!semmi víz,vagy tea!2-3 óránként eszik,mondjuk ma másfél óránként,nem tudom mi van!nekem semmi ilyesmit nem mondott a doki,csak hogy nagyon szépen fejlődünk!
Az én fiam az első héten kapott tápszert, még a kórházban néha. Aztán csokival, meg kávéval lefizettem a nővéreket, hogy ugyan már ha éhes, hozzám hozzák, majd én megetetem anyatejjel.
Császáros voltam, ezért gondolták, hogy nincs tejem. De 2. és 3. napra megvolt a tejbelövellés mindkét mellemből. Szóval onnantól csak anyatejet kap, bár nem kizárt, hogy fürdetésekkor ő is kapott még egy kis tápot. Mert elvitték a babákat fürdetni, és érdekes módon mindet úgy hozták vissza, hogy édesdeden aludtak.
Szóval második héttől viszont tényleg kizárólag és igény szerinti anyatejes.
3520 grammal született.
3 hónaposan és 1 naposan 7400 gramm.
Sziasztok!
Szeretnék beszélgetni olyan anyukákkal, akiknek a babájuk kizárólag anyatejes táplálás mellett, 3 hónapos korában megduplázta a súlyát. :)
Kicsit már elegem van az egészségügyből abban a tekintetbe, mikor azzal jönnek, hogy papírforma szerint ennyit vagy annyit kellene hízni a babának.
Na meg hogy teáztassam, hátha csak szomjas, vagy a gyermekorvos szó szerint azt mondta, hogy 6 kiló fölött már 4 óránként kellene etetnem.
Ja, egy igény szerint szoptatott babát.