Igazolatlan nap (tudásbázis)
Sajnos ez akkor már mindegy, ez volt az 5. nap. Mindegy, amúgy sem lett volna pofám felhívni a dokit szerdán, hogy vegyen fel táppénzre szombaton, aztán meg már szerdára keresőképesnek... nem bohócdoktor ő.
Amúgy persze, igazad van, játsszák le ők. Nekem csak az a kérdésem, hogy érhet-e hátrány amiatt, ha igazolatlanra írják azt a napot.
Akkor mond meg annak a kedves embernek,hogy 5 napra vissza menőleg vehet táppénzre a házi orvosod. Hétvégén amúgy sincs rendelés, főleg nem este 9 után.Lassan már hétközben sem.
Ez a műszak vezetőd meccse a felettesekkel,nem a tiéd. Te úgy cselekedtél ahogy kellett.
Sziasztok! Ma a munkahelyen az orrom alá dugott a termelésvezető egy papírt, amiben elismerem a felelősségem abban, hogy igazolatlanul voltam távol a hétvégén.
Szombat este kellett volna mennem dolgozni. Ahogy mentem ki a buszhoz, durva hányinger tört rám és hazamentem. Felhívtam a közvetlen felettesemet, a műszakvezetőt. Elmondtam neki, mi a helyzet. Még rá is kérdeztem, hogy honnan szerzek én most szombat este orvosi igazolást? Mondta, nem kell, átírja pihenőre, ne aggódjak. Ezt a napot keresik rajtam. :)
Természetesen azt a részt írtam alá, amiben nem ismerem el a felelősségem a kérdésben, és le is írtam pontosan mi történt.
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy ha bevágnak nekem arra a napra egy igazolatlant, de fegyelmit nem indítanak (na akkor biztosan lépnék), lehet-e bármilyen bajom belőle?
Egyébként ez a kedves ember azt mondta, hogy szerinte szombat éjjel fel kellett volna hívnom a háziorvosomat, hogy állományba vegyen. :)