Igaz, hogy ártalmas a nedves WC-papír? (tudásbázis)
Dehogy telik, komposztálódik:DDD
Vagy egyszerűen arrébb csinálnak egy másik budit, a régit meg letakarják földdel. Passz. Nem tudom, mi ilyenkor a tennivaló:)
Ami azt illeti, nem a tisztàlkodás meg a vécélehúzás a bűnös ebben a nagy vízpazarlásban, hanem az állattartás olyan mértékeket öltött, hogy az állatoknak kitermelt takarmány öntözésére megy el az a rohadt sok víz.
Egy ember még akkor sem használna el annyi vizet a klotyón, ha az egész élete a fosásról szólna, ellenben egy bazinagy testű állat sokat eszik, azt meg öntözni kell. Sok állat=több takarmány=több víz.
A probléma gyökere, hogy túl sokan élünk a Földön, és túl gyorsan szaporodunk. Eljön majd az idő, mikor a városok, falvak létszáma korlátozott lesz, és nm/fő lesz meghatározva a születés.
A gazdaságilag fejlett országok használják fel az energia és vízmennyiség jó részét, mert megtudják fizetni. Aztán mikor már tényleg nagy a baj, leosztják a felelősséget a kisebb országoknak globalizáció címszó alatt.
A víz nem véletlenül téma manapság. Lehet, azt privatizálják legközelebb?
Hosszabb misét megérne, de akkor elmerülnénk a politika bűzös bugyraiban, engem pedig biztosan lenne olyan aki kirúgatna ezért.:D
Azt írtam: „kinek-kinek a lehetőségeihez mérten”, nem pedig azt, hogy az egyedül üdvözítő megoldás a az ivóvízzel való takarékoskodásra az, amit én teszek.
Sajnos, nem vagy egyedül azzal, hogy kicsi helyen kell élnetek.
Nekünk elvezetős minden háztartási gép, úgyhogy ha akarnám, se tudnám, de a svájciaknál nagyon megy ez, hogy a használt csapvizet visszavezeti egy külön rendszerben vécélehúzáshoz.
Amùgy nem olyan sok víz megy le egy húzással, van 2 gomb a mai vécéken, az egyik kevesebbel öblít.
Meg létezik egy tök jó (ez nem ec-vel kapcsolatos) hordozható zuhanyozó az ikeától, 7 vagy 8 liter fér bele. Az ember megmelegíti a vizet és a tartályba teszi, és van egy zuhanycső+rózsa, marhára praktikus, ha túlélő szettet kellene összeállìtanom, nem hiányozna!
Ezzel sajnos nem vagy egyedül.
Amúgy a téma nálam nem mai keletű. Lassan 10 éve lesz, hogy szavazást írtam ki a témával kapcsolatban:
Fürdővizet, öblítővizet összegyűjteni és leönteni vele a WC-t, az... syria, 2008-03-23 06:58
Fffúúújjj!!! [12]
Aki ilyet tesz, az pitiáner alak. [14]
Nem foglalkozom ilyen baromsággal. [35]
Megértem, de én nem csinálnám. [185]
Jól teszi, mert hol van előírva, hogy a WC-t ivóvízzel kell leönteni? [212]
Végre valaki, aki tesz is a környezetvédelemért. [86]
Egyéb [57]
Ezt a szavazást kihagyom! [24]
Nem kell sivatagban élnem ahhoz, hogy tudjam: az ivóvíz hatalmas kincs. És eszembe nem jutna gúnyolódni azon, ha valaki normális keretek között, a lehetőségeivel élve takarékoskodik vele.
Felvilágosítalak: nem kell megvárni az esőt. Ha egy hónapig nem esik, akkor is kell mosni. Sokaknak más híján ivóvízzel.
A gyakoriak vödörrel, mert tudják, hogy nem hülyeség. :D A ritkábbakra rábízom, megkímélem őket a környezetvédő szokásomtól. Ők nincsenek olyan sokan, hogy olajozni kellene az ajtózsanért. :)
Elfelejtetted? :( Azt írtam: „kinek-kinek a lehetőségeihez mérten”. Neked, és sok millió háztartásnak sajnos nincs lehetősége.
Megvárja, míg esik az eső.
Remélhetőleg nem a Góbi sivatagban laknak...
Az legyen, hogy kellene egy kis erőfeszítés kinek-kinek a lehetőségeihez mérten. Ésszel, praktikusan!
S nem kellene azon fintorogni, hogy milyen macerás pl. a mosógép vizét, ne adj’ Isten az esővizet félretenni. Jó 8 éve nem öntöm le a WC-t ivóvízzel, és a fiam is követi a példámat. Igaz, ha nagy ritkán véletlenül nincs ott a vizesvödör, simán lehúzza.
Nekem nincs az a helyzet.
Nyaralás: napokig gondot okoz...
Vidékre a nénikémhez megyek, ott is van lehetőség a mosakodásra.
Helló :D
Vegyél fenékmosós WC-t, akkor nem leszel bacis sem és nem kell átülni a kád szélére sem :) Hajrá fenékmosós WC!
Ennyi.😊
El kell intézni reggel, otthon, zuhany előtt.
Azért van az a helyzet, amikor szólítja az embert a szükség.
Nyaralás, vidékre- külföldre utazás. De nem kell elutazni sem, nem mindenki tudja visszatartani a munkahelyén sem a dolgát.
További ajánlott fórumok:
- Szép, dekoratív, de vajon nem ártalmas a körmünknek a műköröm?
- Melyik a legkevésbé ártalmas cukor?
- Neked melyik WC-papír vált be, ami tényleg kiadós?
- Szerintetek ártalmas egy 2, 5 és egy 5 éves gyerekre ha előszeretettel hallgatnak ÁKOS dalokat?
- A szőlőmag egészséges vagy ártalmas?
- A vírusírtóm blokkolt egy ártalmas webhelyet. Mit kell ilyenkor csinálni?