Húsvéti sonka (beszélgetős fórum)
5. VMarta
2010. márc. 28. 18:31
Köszi szépen, ki fogom próbálni a receptet...
4. 9c8432d068 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 17:48
bor= bors :))))
3. a14deb9047
2010. márc. 28. 17:47
A szüleim 3 hétig tartják a sonkát sóban, amit forgatnak rendszeresen, utána fokhagymás pác. Min. 6 hétig van benne, utána több napon keresztül füst. Ha főzöd, akkor a saját levében kell hagyni kihűlni. Ezt akkor már pénteken meg lehet főzni, szombaton gyönyörűen szeletelhető. Utána főzni meg benne a házikolbászt és a legvégén a tojást. És persze frissen reszelt ecetes torma...
2. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - VMarta)
2010. márc. 28. 17:47
Sonkapác fűszerei:koriandermag,borókabogyó,majoránna,kakukkfű,bor,babérlevél,fokhagyma.
Ebben a lében a húsvéti sonkát is lehet főzni.
Hideg páclében,vagy hideg vízben kell feltenni főni a sonkát.Annyi percig főzzük minimum,ahány deka a sonka. A főzőlében hagyjuk kihülni.
Ettől lesz omlós,finom.
1. VMarta
2010. márc. 28. 17:43
Érdekelne ti hogyan készítitek el a húsvéti sonkát és a sonkapác receptje is jo lenne..... köszi mindenkinek