Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Húsvéti sonka fórum

Húsvéti sonka (beszélgetős fórum)


2010. márc. 28. 18:31
Köszi szépen, ki fogom próbálni a receptet...
4. 9c8432d068 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2010. márc. 28. 17:48
bor= bors :))))
2010. márc. 28. 17:47
A szüleim 3 hétig tartják a sonkát sóban, amit forgatnak rendszeresen, utána fokhagymás pác. Min. 6 hétig van benne, utána több napon keresztül füst. Ha főzöd, akkor a saját levében kell hagyni kihűlni. Ezt akkor már pénteken meg lehet főzni, szombaton gyönyörűen szeletelhető. Utána főzni meg benne a házikolbászt és a legvégén a tojást. És persze frissen reszelt ecetes torma...
2. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - VMarta)
2010. márc. 28. 17:47

Sonkapác fűszerei:koriandermag,borókabogyó,majoránna,kakukkfű,bor,babérlevél,fokhagyma.


Ebben a lében a húsvéti sonkát is lehet főzni.

Hideg páclében,vagy hideg vízben kell feltenni főni a sonkát.Annyi percig főzzük minimum,ahány deka a sonka. A főzőlében hagyjuk kihülni.


Ettől lesz omlós,finom.

2010. márc. 28. 17:43
Érdekelne ti hogyan készítitek el a húsvéti sonkát és a sonkapác receptje is jo lenne..... köszi mindenkinek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook