Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Húsleveshez töltelék - töltike recept

Húsleveshez töltelék - töltike recept

Elkészítési idő 80 perc

A Húsleveshez töltelék - töltike hozzávalói:
4 db csirkemáj
2 egész tojás
fél fej vöröshagyma
egy csokor petrezselyemzöld
3 db szárított hagyományos zsömle
1 kk só, 2 kk delikát,
2 evőkanál olíva olaj


A Húsleveshez töltelék - töltike elkészítési módja:
Beáztatjuk a zsömléket vízbe, kb fél órára, ezután jól kinyomjuk belőlük a vizet és beletesszük egy közepes méretű tálba. Egy serpenyőben megpirítjuk kis lángon a kockára vágott hagymát az olíva olajon, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és az apró kockákra vágott csirkemájat; sózzuk és 1 kk delikátot rászórunk, 2-3 percig dinszteljük. Kis hűlés után, ráöntjük a kinyomkodott zsömlékre, ráütjük a tojásokat és a maradék 1 kk delikátot rászórjuk. Összekeverjük alaposan és kóstolás után még tehetünk bele egy csipet sót ha kívánja. 3 db nylon zacskóba szétadagoljuk és beletesszük a három zacskót a fővő húslevesünkre. A zöldségek megtartják a levesünk tetején.
Jó egy órát is főhet a levesben, félóra múlva kilehet szurkálni a zacskókat, hogy egy kis húsleves lé beszivárogjon a töltelékekhez; ettől mégfinomabb lesz. Ha megfőtt, kivesszük a zacskóból a töltelékeket és a húslevesünk mellé tálaljuk szeletelve.


Hidegen másnap is nagyon finom!
Külön rakjuk el a hűtőbe, nem a húslevesbe.
Édesanyámtól tanultam a töltikét elkészíteni.

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 6. 15:30

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook