Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztaleves fűszeres csirkemájjal recept

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 298 kcal

A Káposztaleves fűszeres csirkemájjal hozzávalói:
1 kis fej káposzta
1 húsleveskocka
1 zöldségleveskocka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
25 dkg csirkemáj
1 teáskanál grill fűszerkeverék
fél teáskanál zsálya
1 evőkanál friss vagy fél evőkanál szárított kakukkfű



A Káposztaleves fűszeres csirkemájjal elkészítési módja:
Felforraljuk a vizet, és feloldjuk benne a leveskockákat. A káposztát feldaraboljuk, a levesbe tesszük, és körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük. Világos rántást keverünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd kevés levessel felhígítjuk, visszaöntjük a levesbe, felforraljuk, és félretesszük. A felszeletelt hagymát egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, megszórjuk a zsályával, a kakukkfűvel és a grillfűszerrel, öntünk hozzá néhány evőkanálnyi vizet, és pár perc alatt puhára pároljuk. A káposztás levest tányérokba merjük, és elosztjuk rajtuk a fűszeres csirkemájakat.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A káposztaleves fűszeres csirkemájjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook