Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hunyadi torta (családi adag) recept

Hunyadi torta (családi adag) recept

Elkészítési idő 100 perc

A Hunyadi torta (családi adag) hozzávalói:
A tésztához:
14 dkg kristálycukor
2 ek. rum
2 cs. vaníliás cukor
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg porcukor
14 tojás

A töltéshez
4 cs. habfixáló
8 dl habtejszín
14 dkg cukor

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé


A Hunyadi torta (családi adag) elkészítési módja:
A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük. Ezután a felengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot, és a rumot is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk, elsimítjuk benne a massza egyötödét. Előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 10 percig sütjük. A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőben 1 órán át dermesztjük. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és a töltelék törik, amikor tálaláskor fölszeleteljük.

Eredetileg a Hunyadi torta kerek lapokból van összeállítva, de nálunk szögletesre készül, mert kb. dupla az adagunk. :))


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hunyadi torta (családi adag) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook