Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hungária szelet recept

Hungária szelet recept

A Hungária szelet hozzávalói:
5 tojás,30 dkg porcukor,10 k.víz,20 dkg liszt,1 cs.sütőpor,10 dkg darált dió.
krém:2,5 dl tej,3 k.liszt,10 dkg margarin,20 dkg p.cukor,2 k.rum,5 dkg darált dió.


A Hungária szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáit a p.cukorral,5 k.vízzel kikeverünk,majd újabb 5 kanál vízzel habosra kavarjuk.Hozzáadjuk a lisztet,a sütőport és a tojások keményre vert habját.A masszát kettéosztjuk.
Egyik felébe 10 dkg darált diót keverünk.A diós tésztát a kivajazott,lisztezett tepsi aljára öntjük,a másik masszát,a piskótásat pedig a tetejére borítjuk,majd megsütjük.(Így a kétféle tészta összesül.)
Krém:2,5 dl tejet felfőzünk 3 k.liszttel.10 dkg margarint pedig habosra kavarunk 20 dkg porcukorral,2 ek.rummal és 5 dkg darált dióval.A kétféle krémet összevgyítjük és a süteményre kenjük.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. nov. 1. 20:34
A hungária szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook