Hozzátáplálás 5 hónapos kortól! (beszélgetés)
A konferenciáról én is hallottam, hosszú lenne leírni az ezzel kapcsolatos igazságot! Az, hogy valaki mikor kezdte a szakmát sajnos nem jelent semmit, az orvosi szakma a folyamatos továbbképzésről szól, a tudás naprakészen tartásáról!
Azzal kapcsolatban, hogy nem elég az anyatej nem nyilatkozhatok, mert nem ismerem teljesen pontosan a ti eseteteket, de általában meg lehet találni azt a pontot, ahol valami félre csúszott, és lehet változtatni rajta. Extrém ritka, hogy valaki tejmirigy elégtelenségben szenvedni!
A védőnők valóban 10-20 évvel ezelőtt is mást mondtak, de azért örülünk neki, hogy azóta a tudásunk gyarapodott, és sok-sok dologban fejlődést ért el az orvostudomány, sok dologról tdtunk meg többet, és jobban értünk sok dologhoz! A szoptatással kapcsolatos új eredmények csak pozitívnak nevezhető változásokat jelentenek!
A tápszer valóban tehéntejből készül, igazad van, ezért érdemes mindent megtenni a szoptatásért!
Nem vettem bunkóságnak amit írtál, azt amit én írtam sem szántam annak, csak a véleményemet írtam le!
Ha mégis úgy érzed, hogy valamivel megbántottalak, akkor ne haragudj, nem annak szántam!
Doktor úr,nem doktornő.És nem most kezdte a szakmát.A konferncián nem csak magyar orvosok vettek részt.Abban egyetértek,hogy szopjon amég tud,de ha nem elég a tejcsi és nem hajlandó meginni a tápszert inkább ordít,akkor?Az én fiam is szopik amellett hogy mást is eszik.Nem vettem el tőle.
Én csak azt mondom,hogy azok a védőnők akik ma ezt mondják hogy csak szoptassunk 6 hós korig 2 évvel ezelőtt még nem ezt mondták és ők sem így nevelték fel a gyerekeiket.
Tisztában vagyok azzal is mit tartalmaznak a bébi ételek.Sőt tartósítószert is tartalmaznak ezért csinálom inkább én őket.
És a tápszer is tehéntejből készül,ugyanúgy kiválthat allergiát.
Nem akarok bunkó lenni,mindenki úgy neveli a babáját ahogy jónak látja.
Szerintem meg kell várni a 6 hónapos kort! Ha olvasta volna a doktornő a Gyermekgyógyász Szakmai Kollégium hivatalos ajánlását, és a WHO ezzel kapcsolatos ajánlását, akkor tudná, hogy 6 hónapos korig kizárólag anyatejet javasolnak, és utána 1 éves korig is hozzátáplálunk a szoptatáshoz, és a WHO is 2 éves korig javasolja a szoptatást, illetve azon túl, addig, amíg a baba ki nem növi a szopási igényét. Nagyon szerencsések azok a babák, akiknek a 3 illetve 4 hónapos hozzátáplálás mellett nem lett különösebb problémájuk! Az,, hogy van olyann baba, aki már az anyatejjel átjutó anyagokra is érzékenyen reagálnak, bár a hozzászóló nem írta, gondolom a családban van allergiás, így nem biztos, hogy váratlan fordulat volt.
Sajnos a tápszer, illetve bébiétel gyártó cégeg nagyon ügyesek, hiszen ráírják, sokszor a tehéntejet tartalmazó bébiételekre is, hogy 4 hónapos kortól, de persze valószínüleg tápszergyártók által finanszírozott kampányukban háborognak, hogy tehéntejet kapnak a babák 1 éves kor előtt!! Azért ez mindenképpen elgondolkodtató nem? Biztosan ismeritek a cumisüveg és tudomány című kampányt! Ha más nem, az a néhány sor már eljuthatott a fületekbe, hogy 6 hónapos kor után is 5-8 deci tejalapú ételt kell kapni egy babának! És ha nincsen elég tej, akkor jöjjön a tápszer! Nem akarom a hozzászólást túl hosszűra nyújtani, de mindenki gondolja át, hogy mit és mikor ad a gyermekének! Nem kell elhinni mindent, ami a bébiételes üvegekre van írva!
Sziasztok!
Én 4 hónaposan kezdtem az ikrek hozzátáplálását, és addig tudtam őket szoptatni is.
Szegények...az tényleg nem jó ha nem ehetnek olyasmit.Sajnállak titeket.
Meg nem is gondolom azt hogy csak a hozzátápláláson múlik,hogy allergiája lesz e.Sokmindenen múlik.
Csak sokan úgy gondolom túl drámázzák ezeket a dolgokat.
Ismerek olyat is aki 7 hós koráig csak tejet adott a babának,most 10 hós és nem akar megenni semmit,csak a tápszert.Meg hát nem is tud rendesen enni.
Amúgy azt hittem megint le fognak szólni,de örülök hogy nem ez történt.
sziasztok...
az én lányom 4 hónapos és már 2 hete elkezdtük a hozzátáplálást...3 és fél hónap alatt csak két kilót hízott,mert nem elég a tej neki...jó étvágya van és a hasa sem fáj azóta....d az óránként szoptatásból meg elegem lett,mert éjjel is ugyan úgy kelt óránként enni....most kibirja a 3 órákat...
Szia! Én nem tudom megmondani mikor a legjobb elkezdeni a hozzátáplálást, de saját tapasztalatom, hogy ezt gyermeke válogatja. Én két ételallergiás kisfiú anyukája vagyok, akik kb fél éves korukig csak anyatejet kaptak, és másfél évig kapták még.
Mindettőnél már az anyatejbe átjutó fehérjék okoztak allergiás tüneteket. A kisebbik fiammal én is diétáztam egy éves koráig (tej, tojás, szója mentes diéta) csak így tudtuk elkerülni a folyamatos hasmenést, a véres székletet, az ekcémát és az orrfolyást. Miután betöltötte az egy évet, én már lassan befejezhettem a diétát de továbbra is kapott anyatejet, és már nem okozott tüneteket. A kicsi a mai napig nem kaphat se tejterméket, se tojást pedig szeptemberben múlt két éves.
Én is akkor kezdtem,csak mindig kiosztottak,hogy hogy képzelem ezt (mármint más anyukák).
Féléves koráig csak anyatej.De nem volt elég.
Emlékszem 3 évvel ezelőtt már 3 hós kortól is lehetett bébiételt kapni.Akkor még nem csináltak ebből ekkora problémát.
Az örök vitatéma a kismamák közt... Itt egy újabb vitalehetőség,kíváncsi vagyok erről kinek mi a véleménye.
A gyermekorvosom mondta,hogy most volt egy orvos konferencia,ahol arra jutottak,hogy a csecsemők hozzátáplálását 5 hónapos korban kell elkezdeni.Mindezt azért,mert megállapították,hogy a későn hozzátáplált babák és gyermekek közt sokkal nagyobb százalékban fordulnak elő különféle ételallergiák,mint azoknál akik 4-5 hónaposan elkezdenek etetni.
További ajánlott fórumok:
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten?
- Mikortól lehet hozzátáplálni?
- 1 hónapos babánál el lehet kezdeni a hozzátáplálást?
- 7 hónapos baba hozzátáplálása
- 8, 5 hónapos kisfiam gyomra nem bírja a krumplit, mindig kihányja. Tapasztalt valaki hasonlót a hozzátáplálással kapcsolatban?