Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


38920. lúdanyó (válaszként erre: 38915. - Kszb)
2013. jan. 18. 15:14
én sem hallottam el is mentettem..:)
38919. Lisy50
2013. jan. 18. 10:27

Lányok! Ma vettem szárított medvehagymát(Kotá.yi)Még sosem láttam, új termék lehet, de örülök, mert a frissig még sok idő van:))

Már sül a medvehagymás cipóm:)))

38918. Tejespite (válaszként erre: 38913. - Kszb)
2013. jan. 18. 09:33
Figyelj, mindenképp nagyon jó, h feltetted, mert akik már ismerik, azoknak eszébe juttattad - mint pl nekünk is - és fogunk készíteni. Meg így legalább akik még nem ismerték, kaptak visszajelzést is, h egy bevált, jó recept.
38917. Lisy50 (válaszként erre: 38913. - Kszb)
2013. jan. 18. 04:48
Minden recept valakinek újdonság!!:D
38916. Lisy50 (válaszként erre: 38910. - Kszb)
2013. jan. 18. 04:47
Ezt én is szoktam, csak leegyszerűsítettem a krémet,és a étcsokis pudingporral csinálom, aztán bele a rumaroma és a margarin. Tényleg nagyon finom:))
38915. kszb (válaszként erre: 38914. - Briell14)
2013. jan. 17. 20:40
:)
38914. Briell14 (válaszként erre: 38913. - Kszb)
2013. jan. 17. 20:39

Nyugi, biztos nem ismeri mindenki! :)

Az a fontos, hogy jó szívvel legépelted. Aki elkészíti, az jól jár vele(d). :)))

38913. kszb
2013. jan. 17. 20:32
bakker, ti már ismeritek :) én még nem is hallotm róla :) azt hittem újdonságot hozok nektek :)
38912. Briell14 (válaszként erre: 38910. - Kszb)
2013. jan. 17. 20:30
Ismerem. Egyszerű, finom, és sok lesz belőle. :))
38911. Tejespite (válaszként erre: 38910. - Kszb)
2013. jan. 17. 20:24
Ez tényleg nagyon jó, mi már csináltunk egy párszor. Finom, mutatós.
38910. kszb
2013. jan. 17. 20:20

Sziasztok! Találtam egy jól hangzó receptet!



ALBERT SÜTEMÉNY


Hozzávalók:


2 hosszú csomag Albert keksz (kisebb kerek kekszből is készíthető)


A krémhez:

4 evőkanál liszt

2 evőkanál kakaó

20 dkg kristálycukor

3 dl tej

25 dkg margarin

1 dl feketekávé

kis rum


Elkészítés:


A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú tűzön melegítem. Ha felforrt, hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm. Ha kihűlt, összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom, hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, így csíkos lesz.

38909. lúdanyó (válaszként erre: 38902. - 9d7907a17a)
2013. jan. 17. 17:58
keresgélek..:)
38908. lúdanyó (válaszként erre: 38907. - Lisy50)
2013. jan. 17. 17:58

gyere..:)

annyi nincs csak heti olyan 10-20 dbaz + megy a sogoroméknak..:)

38907. Lisy50 (válaszként erre: 38898. - Lúdanyó)
2013. jan. 17. 16:25

Mellétek megyek lakni!!:))

Mi nagy tojásevők vagyunk:))

38906. baffi556 (válaszként erre: 38898. - Lúdanyó)
2013. jan. 17. 16:03
Felénk nagy kincs a házi tojás :), míg volt a szomszédunkban, addig 45-ért vettem, mint a piacon, csak kisebbeket.
38905. 9d7907a17a (válaszként erre: 38904. - Kovaevakiss)
2013. jan. 17. 13:23
Nem is panaszkodom. Pláne, hogy még helybe is hozzák.
38904. kovaevakiss (válaszként erre: 38903. - 9d7907a17a)
2013. jan. 17. 13:12
Ez nagyon, nagyon jó ár!
38903. 9d7907a17a (válaszként erre: 38901. - Kovaevakiss)
2013. jan. 17. 12:35
Nálunk 30Ft-ért lehet venni házit és 45-50Ft-ért van bolti.
38902. 9d7907a17a (válaszként erre: 38898. - Lúdanyó)
2013. jan. 17. 12:34
Vaterán sem találsz olyat aminek jó az ára?
2013. jan. 16. 21:16
Nálunk is 40.-, ha kapsz házit! A boltban 42.-
38900. Tejespite (válaszként erre: 38899. - Szabot.88)
2013. jan. 16. 20:48
Nálunk 35-40 Ft a házi ára
38899. szabot.88 (válaszként erre: 38898. - Lúdanyó)
2013. jan. 16. 20:28
Miért nem árulod??? Szerintem szívesen veszik a házi tojást...
38898. lúdanyó
2013. jan. 16. 18:10
ma finom kelkáposztát főztem...mindenkinek ugy izlett..nagyon szeretnék itthon tésztát késziteni de olyan drágák a gépek...:8 rengeteg tojást tojnak a tyukjaink nem győzzük enni + elajándékozni..:)
38897. Lisy50 (válaszként erre: 38895. - Anyagi)
2013. jan. 16. 17:54
Nálunk ma volt:))Ürül a fagyasztó!:))
38896. kovaevakiss (válaszként erre: 38895. - Anyagi)
2013. jan. 16. 09:45
Már irigykedem!
38895. Anyagi
2013. jan. 15. 21:47

Holnap lecsó lesz!!!

Lehet irigykedni! :))

38894. Tejespite (válaszként erre: 38892. - Guruljka)
2013. jan. 15. 21:29
Hát igen, az elektromoshoz muszáj cukrozni, a rendessel meg amint írtam is csak a végén megy egy picike, s mivel mi mikor mákos akármi készül, elég sokat darálunk, ahhoz képest szinte semmi az amennyivel 'áthajtjuk'. Pl gubához mert ott mézet csorgatunk rá. A férjemék gyerekkorában otthon vizes mézet csorgattak. Sokan voltak testvérek, ez is indokolta.
2013. jan. 15. 20:53

Én meg egész életemben a kávédarálót strapáltam a mák (cukros mák) darálással. Közben vágytam olyan mákdarálóra,ami még a nagyikámnak volt.

Aztán láttunk egyet a Te..cóban, és azt mondtam, nekem ilyen kell. Igaz, a férjem darálja, mert türelmem nemigen van hozzá, de legalább már nem a kávédarálót szadizom.

38892. Guruljka
2013. jan. 15. 20:49

Nagyon alapos választ kaptam. Köszönöm szépen!


Nekem nem kávédarálóm van, hanem egy általános daráló, azzal bátran merem a mákot darálni, biztosan nem árt neki. Elég sokat lehet egyszerre beletanni, és kevereg benne az egész mák a darálttal, amíg az egész eléggé meg nem darálódik. Nem szeretném előre cukrozni a mákot, mert nem mindig azonoos mértékben keverek hozzá cukrot.

38891. Tejespite
2013. jan. 15. 20:38
Ha elektromos darálóval daráljuk a mákot, akkor cukorral keverve lehet csak darálni, mert másképp ártunk a darálónak. Ha régi, hagyományos kézi darálót használunk, akkor nem kell darálás közben cukor, hanem csak a végén, egy kevéssel 'áthajtom' h kitiszítódjon a mák a bordák közül Utána aztán a recepttől vagy az ízlésetektől függően vagy összefőzöd cukros tejjel, vagy mi pl úgy is szoktuk csinálni a rétest, h kevés almát reszelünk bele vagy akármilyen lekvárt teszünk bele, ezt rákenjük a rétesre, de még erre szórunk kis száraz mákot is. A töltelék olyan sokféle lehet, hogy na. Ha a borda már kopott, akkor nem tudja jól kisajtolni a mákszemekből az olajat. Nem tudom, h a kérdésre válaszoltam-e, mert amiket írtam szerintem semmi információ sem volt új. Szerintem bármilyen lekvárral jó. Persze a családom szokta mondani, h neeeee azt a lekvárt ne, mert nem illik. Dehogynem! Tettem már bele birsalma, barack, szilva, vegyes, eper, mindenfélét, vagy ha pl többféle volt felbontva és mindegyik üvegben kevés volt,akkor kevertem. Mindig ízlett a családnak. Van mikor kevés cukrot teszünk bele, és a tetejére csorgatunk egy kis mézet. Mehet bele citrom- v narancshéj, a karácsonyi beiglibe szokott, máskor nem. A reszelt alma nagyon jól lazítja. Van amikor cukros vizet főzünk szirupnak, és abba megy bele egy rottyanásig a mák.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook