Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én sem hallottam el is mentettem..:)
Lányok! Ma vettem szárított medvehagymát(Kotá.yi)Még sosem láttam, új termék lehet, de örülök, mert a frissig még sok idő van:))
Már sül a medvehagymás cipóm:)))
Figyelj, mindenképp nagyon jó, h feltetted, mert akik már ismerik, azoknak eszébe juttattad - mint pl nekünk is - és fogunk készíteni. Meg így legalább akik még nem ismerték, kaptak visszajelzést is, h egy bevált, jó recept.
Minden recept valakinek újdonság!!:D
Ezt én is szoktam, csak leegyszerűsítettem a krémet,és a étcsokis pudingporral csinálom, aztán bele a rumaroma és a margarin. Tényleg nagyon finom:))
Nyugi, biztos nem ismeri mindenki! :)
Az a fontos, hogy jó szívvel legépelted. Aki elkészíti, az jól jár vele(d). :)))
bakker, ti már ismeritek :) én még nem is hallotm róla :) azt hittem újdonságot hozok nektek :)
Ismerem. Egyszerű, finom, és sok lesz belőle. :))
Ez tényleg nagyon jó, mi már csináltunk egy párszor. Finom, mutatós.
Sziasztok! Találtam egy jól hangzó receptet!
ALBERT SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
2 hosszú csomag Albert keksz (kisebb kerek kekszből is készíthető)
A krémhez:
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
20 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg margarin
1 dl feketekávé
kis rum
Elkészítés:
A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú tűzön melegítem. Ha felforrt, hozzáadom a margarint, a kávét és a rumot, és sűrűre főzöm. Ha kihűlt, összeragasztom vele a kekszeket, fóliába csavarom, hűtőbe teszem. Egy éjszakát állni hagyom, hogy megpuhuljon a krémtől a keksz, és ferdén szeletelve tálalom, így csíkos lesz.
gyere..:)
annyi nincs csak heti olyan 10-20 dbaz + megy a sogoroméknak..:)
Mellétek megyek lakni!!:))
Mi nagy tojásevők vagyunk:))
Felénk nagy kincs a házi tojás :), míg volt a szomszédunkban, addig 45-ért vettem, mint a piacon, csak kisebbeket.
Nem is panaszkodom. Pláne, hogy még helybe is hozzák.
Nálunk 30Ft-ért lehet venni házit és 45-50Ft-ért van bolti.
Vaterán sem találsz olyat aminek jó az ára?
Nálunk is 40.-, ha kapsz házit! A boltban 42.-
Nálunk 35-40 Ft a házi ára
Miért nem árulod??? Szerintem szívesen veszik a házi tojást...
ma finom kelkáposztát főztem...mindenkinek ugy izlett..nagyon szeretnék itthon tésztát késziteni de olyan drágák a gépek...:8 rengeteg tojást tojnak a tyukjaink nem győzzük enni + elajándékozni..:)
Nálunk ma volt:))Ürül a fagyasztó!:))
Holnap lecsó lesz!!!
Lehet irigykedni! :))
Hát igen, az elektromoshoz muszáj cukrozni, a rendessel meg amint írtam is csak a végén megy egy picike, s mivel mi mikor mákos akármi készül, elég sokat darálunk, ahhoz képest szinte semmi az amennyivel 'áthajtjuk'. Pl gubához mert ott mézet csorgatunk rá. A férjemék gyerekkorában otthon vizes mézet csorgattak. Sokan voltak testvérek, ez is indokolta.
Én meg egész életemben a kávédarálót strapáltam a mák (cukros mák) darálással. Közben vágytam olyan mákdarálóra,ami még a nagyikámnak volt.
Aztán láttunk egyet a Te..cóban, és azt mondtam, nekem ilyen kell. Igaz, a férjem darálja, mert türelmem nemigen van hozzá, de legalább már nem a kávédarálót szadizom.
Nagyon alapos választ kaptam. Köszönöm szépen!
Nekem nem kávédarálóm van, hanem egy általános daráló, azzal bátran merem a mákot darálni, biztosan nem árt neki. Elég sokat lehet egyszerre beletanni, és kevereg benne az egész mák a darálttal, amíg az egész eléggé meg nem darálódik. Nem szeretném előre cukrozni a mákot, mert nem mindig azonoos mértékben keverek hozzá cukrot.
Ha elektromos darálóval daráljuk a mákot, akkor cukorral keverve lehet csak darálni, mert másképp ártunk a darálónak. Ha régi, hagyományos kézi darálót használunk, akkor nem kell darálás közben cukor, hanem csak a végén, egy kevéssel 'áthajtom' h kitiszítódjon a mák a bordák közül Utána aztán a recepttől vagy az ízlésetektől függően vagy összefőzöd cukros tejjel, vagy mi pl úgy is szoktuk csinálni a rétest, h kevés almát reszelünk bele vagy akármilyen lekvárt teszünk bele, ezt rákenjük a rétesre, de még erre szórunk kis száraz mákot is. A töltelék olyan sokféle lehet, hogy na. Ha a borda már kopott, akkor nem tudja jól kisajtolni a mákszemekből az olajat. Nem tudom, h a kérdésre válaszoltam-e, mert amiket írtam szerintem semmi információ sem volt új. Szerintem bármilyen lekvárral jó. Persze a családom szokta mondani, h neeeee azt a lekvárt ne, mert nem illik. Dehogynem! Tettem már bele birsalma, barack, szilva, vegyes, eper, mindenfélét, vagy ha pl többféle volt felbontva és mindegyik üvegben kevés volt,akkor kevertem. Mindig ízlett a családnak. Van mikor kevés cukrot teszünk bele, és a tetejére csorgatunk egy kis mézet. Mehet bele citrom- v narancshéj, a karácsonyi beiglibe szokott, máskor nem. A reszelt alma nagyon jól lazítja. Van amikor cukros vizet főzünk szirupnak, és abba megy bele egy rottyanásig a mák.
További ajánlott fórumok: