Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Lányok!
A Lid.-be kitett recepteket én mindig elhozom, ma egy céklasalátán akadt meg a szemem, aki nem jut hozzá,annak leírom, igaz én kicsit kevesebb tormát fogok beletenni!:))
Hozzávalók:
80dkg cékla
1 kis ü. reszelt torma
2 evőkanál méz
2 citrom
2dl főzőtejszín
2 db körte
A tormát a tejszínnel elkeverjük,a céklát megtisztítjuk, és belereszeljük.Mézzel és az egyik citrom levével ízesítjük. Végül a körtét is belereszeljük, a másik citrommal díszítjük, hűtjük.
Szerintem még kicsit sózni is kell!:))De jó lehet!!
ügyeske vagy..:)
mérgelődtem vett a menyem egy bicigli az unokámnak.. most tél elött várta volna meg a karácsonyt + januárba van a szülinapja is a kicsikémnek.. akkor kaphatott volna egy komolyabbat a 2 nagyszülőtől most gondolkodhatok mi a bánatot vegyek neki? megint marad a pénz... mostanába mindig azt adok nekik... :(
Úgy van, ahol Lisy mondja, én is ezt tapasztaltam.
Amúgy Tesco-s hússal sem volt még soha negatív tapasztalatom.
Ma nálunk ragyogó idő van, és kellemes meleg!
Ilyenkor nagyon szeretek dolgozni kint, szegény szobanövényeim kerülnek már végre befelé.
Én mostanában ott veszem,sokszor van akció, ráadásul ahová eddig jártam kishentes, előttem állt sorba az akciós csirkecombé (kisebb zsákkal vitt)
Akkor meg mindegy hol veszem, miért vegyem ugyan azt drágábbé!!:))))
Köszönöm a tippeket, legközelebb kipróbálom valamelyiket!!!
Ajándékozás nálunk is letudva: most volt a te.coban 50%-os játékvásár, a gyerekeknek megvettünk mindent, és a nyagymamák is, úgyhogy legalább ez le vantudva.
Hallod? Már karácsonyi hangulatba hozzuk itt egymást. :)))
Én meg amúgy is "karácsonymániás" vagyok. ☺
Igen....!!!!!
És, ahogy jönnek segíteni:) Krémet kavarnak, tésztát gyúrnak, paníroznak, a salátához valókat segítenek összekeverni:) Olyan szép!
Igen. Igaz, hogy majd beleszakadok a sütés-főzésbe, de olyan jó!
Meg ez a lakoma kifejezés az biztos, hogy beleégett a tudatomba a karácsonnyal kapcsolatban. :)
Ismerős ez a "cirkusz", de én úgy szerettem.
Csak már nagyok és tudják, hogy történnek a dolgok. De amíg bepakolok a fa alá, addig nem jöhetnek ki a szobából, csak a csengőszóra. :)
:)))))
Nálunk még mindig a Jézuska hozza az ajándékokat! A fát együtt díszítettük az utóbbi években, együtt. Nekünk mű fánk van, 3. éve. Viszont apus fürdeti karácsonykor a gyerekeket, addig anyus Jézuskát játszik gyorsan, majd visszarohan tévézni, gépezni, stb, hogy hihetőbb legyen:)
Képzeld!
Tavaly kérdeztem a fiamtól, hogy neki mi jut eszébe a karácsonyról?
Erre ő: (figyeld a sorrendet) lakoma, karácsonyfa, ajándékok. :))
Hát Lacusnak régóta fáj a foga egy könyvre. Az iskolában kaptak egy szórólapot, Harcosok a címe. 3D-s:) Itt rágja a fülem, hogy vegyem meg neki, de természetesen anyuka nem veszi meg! Majd hozza a Jézuska, de ezt a gyerek nem tudja:)) És kap egy szép Verdák-os tolltartós és egy ugyanolyan tollat. Imádja:)
Zsuzsi szereti a nagy babákat, cumisüveggel, cumival, babakocsival, stb. Nem tudom, hogy a mama mit küld nekik külföldről, annak a függvénye, hogy tőlünk mit kap. Igaz, hogy 9 éves, de még mindig jobb, hogy játék babákkal játszik, minthogy a pasizáson járjon az esze. Szerencsére csak a szűk család kap nálunk ajándékot. Ez pedig a 3 gyerek és a férjem. A többiek egy tál sütit kapnak tőlünk, amit én sütök.
Hoztam egy finom mikrós sütit!..:)
előkészület: 10 perc
hozzávalók 4 főre
10 dkg puha vaj
6 dkg cukor
3 dkg mák
1 tojás
20 dkg liszt
0,5 cs sütőpor
egyéb elnevezések
mákos vajas keksz mikróban, egyszerű és villámgyors mákos sütemény
elkészítés
A cukrot a vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
A masszából kis golyókat formázunk, és laposra nyomkodjuk őket.
A mikróban 2-3 percig magas fokozaton sütjük. (Először kettőre tegyük csak be, nehogy megégjenek. Ha kell még neki, akkor pedig visszatehetjük még fél percre vagy egy percre.)
A húsokat még tudom nélkülözni, de sok dolgot érdemes lenne egy időre előre bevásárolni.
Falun lakom, a városban van Tesó, Li.., al..i, nem éppen a központban persze.
Se rokon, se olyan ismerős, aki netán bevinne és megvárna...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)