Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


61685. marlenka70 (válaszként erre: 61684. - Ab61752c45)
2015. szept. 12. 19:30
Mindkettőt imádom (sajnos)
61684. ab61752c45 (válaszként erre: 61683. - Marlenka70)
2015. szept. 12. 19:25
na,az amit nem tudnék megenni,másik a madártej.
61683. marlenka70 (válaszként erre: 61682. - Anyagi)
2015. szept. 12. 19:19
Azt nem,de a vaníliás tejberizs most lett kész abból szivesen küldök.
61682. Anyagi
2015. szept. 12. 18:41
VALAKI NEM SÜT PALACSINTÁT? KÜLDHETNE EGY TÚRÓSAT! :))))
61681. Anyagi (válaszként erre: 61672. - Bubinana)
2015. szept. 12. 18:38
Erre találták ki - szerencsére - a sütőpapírt! :)
61680. Anyagi (válaszként erre: 61659. - Ab61752c45)
2015. szept. 12. 18:33

Ízlések és pofonok...

Én az édeskésebb csalamádét (céklát) szeretem jobban.

61679. Anyagi (válaszként erre: 61652. - Alidamolnar)
2015. szept. 12. 18:31

Jó sok okos ötletet írtak neked a többiek! :)))

Végül mi lett a fél csirkemellből?


Én biztosan valami ragut készítettem volna belőle!

Vagy gyors húslevest, mert a férjem nagyon szereti!

61678. Anyagi
2015. szept. 12. 18:28

A szokásos rántott mindenféle volt ebédre: 1 db. csirkemell vékony csíkokra vágva, gomba és cukkini. A gomba fogyott el legelőbb! :)

Hozzá hagymás-zöldborsós bulgur volt apró koktélparadicsomokkal és hatalmas adag hagymás-petrezselymes paradicsomsaláta.

Levest a gombák tönkjéből és két szem krumpliból főztem.


Holnap saslikot grillezünk. Mellé a maradék bulgur, krumplipüré (de rég volt!!!) és vegyes saláta lesz.


Vettem még a piacon kacsa szívet 500Ft/kg. -ért. Majd megcsinálom tejfölös paprikásnak, már a hétfőre gondolva.

61677. Briell14 (válaszként erre: 61676. - Bubinana)
2015. szept. 12. 17:54
No, majd legközelebb! :) Egészségetekre!
61676. bubinana (válaszként erre: 61674. - Briell14)
2015. szept. 12. 16:21

Köszike!! Már el is fogyott. 4-en voltunk rá. :D

Nagyon finom lett! Ész merre jár? Van is sütőpapirom. Most odaírtam a Recepthez. Kottából készítek mindent. Nem igazán vagyok okoska ,de szeretem a finomakat.

61675. ab61752c45 (válaszként erre: 61673. - Sajtostallér)
2015. szept. 12. 15:25
persze,hiszen a kondás hajtotta ki őket.most már ha lenne konda,akkor sem tudnák kihajtani,mert minden magántulajdonban van,
61674. Briell14 (válaszként erre: 61671. - Bubinana)
2015. szept. 12. 15:07
Nem kell bele zsiradék, mert a joghurt zsíros. Sütőpapírral könnyebb boldogulni. :)
61673. sajtostallér (válaszként erre: 61668. - Ab61752c45)
2015. szept. 12. 14:59

Nem csorda, hanem konda:) a tehén a csorda.:)

Igen, a legjobb a falun nevelt disznóhoz hozzá jutni, ha van ismerős.

Persze már falun sem mezőre hajtják a kondát, hanem ólban nevelik, de nagy rá az esély, sőt.., hogy kapnak frissen kaszált lucernát, a konyháról kikerült zöldségmaradékot a táp mellé.

Az már csak nosztalgia, hogy egy disznó csakis zöldségen, kukoricán nevelkedjen, mert az 2 év, mire le lehet vágni.Nagyon alacsonyak a felvásárlási árak, ezáltal az a cél, hogy minél hamarabb vágósúlyba kerüljön.

Csakis tápos takarmányozásnál ez fél év, és akkor 100-120 kilós egy jószág, ezt már lehet vágni.

Nem zsíros, hanem húsdisznó lesz belőle. Ez a cél.


Én már ettem háznál nevelt, vegyes takarmányozású mangalicát. Az valami hihetetlen finom! Kevés a húsa, több a zsírja, de az a hús, az össze nem hasonlítható semmivel.


No,ha már felneveltük a disznókat, akkor mindenkinek szép délutánt kívánok! Pihenjetek egy kicsit, én is azt teszem.

61672. bubinana (válaszként erre: 61671. - Bubinana)
2015. szept. 12. 14:54

Nem jár erre most senki?

Nagyon finom,csak kicsit nehéz kiszedni a tepsiből.

61671. bubinana
2015. szept. 12. 13:56

SOS!!

Most készítem ezt a sütit.

Őszi gyümölcsös zabpelyhes sütemény

Hozzávalók:1 bögre zabpehely, 1 bögre joghurt, 1 tojás, 1/2 bögre cukor, (akinek nem elég édes rakjon többet!) 1 kk őrölt fahéj, 1 cs sütőpor, 1 bögre liszt, 1 csipet só, 6-8 szem szilva apróra vágva és 1 nagy alma lereszelve.

Mindent összekeverünk, tepsibe simítjuk, majd 180 fokon 40 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Egy bögre 2,5 dl.

Ebbe nem kell valami olaj? vagy zsiradék?

Briel34 tette föl.

2015. szept. 12. 12:54
Nagyon Boldog Névnapot Kívánok minden Máriának!
61669. ab61752c45 (válaszként erre: 61661. - Sajtostallér)
2015. szept. 12. 09:12
ezt én is megcsinálom,bár ha nem kapok uborkát,zöld paradicsomot teszek bele.
61668. ab61752c45 (válaszként erre: 61665. - Hulló csillag)
2015. szept. 12. 09:09
már a hús íze is más,mert a mai disznók mást esznek mint régen,szinte csak tápot.régen kiment a csorda legelni a legelőre,amikor hazament kapott moslékot/maradék,főtt krumpli,kukorica/de hogy a tápban mi van,azt az isten sem tudja.
61667. sajtostallér (válaszként erre: 61666. - Pomponlány)
2015. szept. 12. 06:57

Ezért jó ez a fórum, hogy segítük egymásnak, mi háziasszonyok.

Egyetlen pici információ is sokat jelenthet.

61666. pomponlány (válaszként erre: 61661. - Sajtostallér)
2015. szept. 11. 22:18

"Az üvegbe csak lazán szabad rakni, másképp megpuhul."


Akkor most már tudom, hogy az enyém tavaly miért lett puha.:(

Köszönöm, az információt!:D

61665. hulló csillag (válaszként erre: 61626. - Sajtostallér)
2015. szept. 11. 21:42
Ezt a zsírban lesütött húst még én is ismerem, gyerekkoromban nagyon imádtam :) meg is fogom próbálni csak sóval sütni a húst, kíváncsi leszek, visszajön-e a gyermekkori íz.
2015. szept. 11. 21:29
Szívesen!
61663. Briell14 (válaszként erre: 61661. - Sajtostallér)
2015. szept. 11. 21:02
Köszönjük! Puszi érte! :)
61662. marlenka70 (válaszként erre: 61661. - Sajtostallér)
2015. szept. 11. 20:45
Köszönöm, az enyém is ilyesmi volt most beugrott ez a 4.5kg :-) Vasárnap készülök elrakni ezt fogom megcsinálni.
61661. sajtostallér (válaszként erre: 61658. - Marlenka70)
2015. szept. 11. 20:32

Előkerestem az Anyukám híres csalamádé receptjét. Ezt a kolleganőmnek is átadtam pár éve, azóta nagy tételben készíti, és kizacskózva árulja. Majd Szétszedik érte a vásárlói.

Hozzávalók:

-1,5 kg káposzta

-1 kg uborka

-1,5 kg paprika

-0,5 kg hagyma

Nem kell ezeket pontosan mérni, az a lényeg, hogy összesen 4,5 kg legyen.


-7 dkg só

-0,5 kg cukor

-3 dl 20%-os ecet

-csipet nátrium benzoát

-teáskanál borkén


Összekeverjük, 24 órán át állni hagyjuk, és üvegbe rakjuk.

Dunsztolni nem kell.

Az üvegbe csak lazán szabad rakni, másképp megpuhul.


Régen, amikor még nagy család voltunk, akkor több adagot készítettem, és savanyúságos műa. hordóba tettem.

Bátran ajánlom a receptet.

61660. marlenka70 (válaszként erre: 61659. - Ab61752c45)
2015. szept. 11. 20:21
Csak azért koncentráltam a sóra mert 6.5kg zöldség van benne és gondoltam a só is tartósít. Lehet nem adom hozzá az egész cukrot egyszerre, majd kóstolgatok akkor.
61659. ab61752c45 (válaszként erre: 61658. - Marlenka70)
2015. szept. 11. 20:16
az átforgatás után megkóstolod,nekem inkább a cukor tűnik soknak.a tavalyi nekem nagyon jól sikerült,de sajnos a recepteket nem mentettük át az új gépre.
61658. marlenka70 (válaszként erre: 61647. - Sajtostallér)
2015. szept. 11. 20:09

Így könnyű olcsó tep. krémet csinálni :-)


Vacilálok a csalamádé só tartalmán, fogalmam sincs hogy elegendő e a recept szerinti mennyiség. Mikor az enyém megromlott kidobtam a receptet mérgembe ezt neten találtam.

2kg uborka, 2kg káposzta, 1kg hagyma, 1kg paprika, 1/2kg répa, 7dkg só, 1kg cukor, 3dl 20%os ecet, 1 k.kanál nátrium benzonát, 1k.kanál borkén.

Egy napig állnihagyni és többször átforgatni.


Elég ebbe a 7dkg só vajon?

2015. szept. 11. 13:06
Csupa jó ötletet adtatok, nagyon köszönöm!:)
61656. pomponlány (válaszként erre: 61652. - Alidamolnar)
2015. szept. 11. 12:05
Esetleg valamilyen Kínai? Mondjuk illatos csirke, vagy édes savanyú?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook