Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


63967. mmacus
2015. dec. 24. 22:15
Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!
63966. Vancsa1977
2015. dec. 24. 21:51
Kellemes karácsonyt mindenkinek!
63965. tuttuka
2015. dec. 24. 16:07
Nagyon szép, békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
63964. unom (válaszként erre: 63962. - Csikil4ny)
2015. dec. 24. 14:09
Köszönöm, legközelebb kipróbálom. Imádom a sajtot minden formájában :)
63963. geranna7
2015. dec. 24. 14:03
Békés -Boldog Karácsonyi ünnepeket kívánok!! :)
63962. csikil4ny (válaszként erre: 63944. - Unom)
2015. dec. 24. 11:17

Nagyon finom! Az én ízlésemnek egy kicsit édes, következőben kevesebb cukrot teszek bele.


Békés, boldog Karácsonyt kívánok!

63961. Briell14
2015. dec. 24. 10:07
Minden fórumtagnak nagyon szép, békés, boldog karácsonyt kívánok! :)
63960. Briell14 (válaszként erre: 63958. - Anyagi)
2015. dec. 24. 10:06
Nektek is békés, boldog karácsonyt! :)
2015. dec. 24. 07:42
Békés, boldog karácsonyt kívánok a fórumtagoknak!
63958. Anyagi
2015. dec. 24. 07:37

Most rohanok kenyeret, tejet venni!

A karácsonyfa már áll, a takarítás megvolt, csak panírozni és sütni kell majd a halat és csibét.


Kívánok mindenkinek nagyon boldog, békés és háziasszonyi sikerekben gazdag Karácsonyt!!!!!

63957. Anyagi (válaszként erre: 63952. - Guruljka)
2015. dec. 24. 07:34
Nem mondom, hogy nem lehet finom túróval, de az nem sajttorta!
63956. Anyagi (válaszként erre: 63943. - Guruljka)
2015. dec. 24. 07:32

Az igazi sajttorta alá nem sima háztartási keksz kerül.

És a sajtkrém sem akármilyen, hanem a méregdrága Philadelőhia.

Egyszer kóstoltam egy szeletet, nagyon finom volt, de még az elegáns cukrászdák árainál is drágább egy szelet belőle.


Nem tudom, helyettesítő anyagokkal milyen lesz.

63955. Anyagi (válaszként erre: 63938. - Guruljka)
2015. dec. 24. 07:27
Köszi!
63954. mosolyka1111 (válaszként erre: 63947. - Sajtostallér)
2015. dec. 24. 07:07

MINDEN sós alapízű ételbe teszek 1 mokkáskanál cukrot. Magát a cukrot nem érezni, de összehasonlíthatatlan az ízhatás. Nekem egy öreg nént mondta még 20 éve, néztem is nagyot, ő meg azért nézett, hogy ezt nem tudtam. Idézem őt:"Aranyoskám, ha nem teszi, semmi íze nincs semminek."

Na jó, így a mondat túlzás, de totál más az ízélmény (persze nem egy evőkanállal belevágni, de egy lábos pörköltbe 1 mokkáskanál, s minden íz jobban előjön)

63953. csikil4ny (válaszként erre: 63948. - Guruljka)
2015. dec. 24. 06:21
Amit vettem joghurtos krémsajt, 500g-os kiszerelés (amikor lemértem 460g volt), 1200 Ft átszámolva a kettő. Én el tudom képzelni a szintén krém állagú alacsony zsírtartalmú tehéntúróval, igaz nem tudom milyen az eredeti krémsajt, soha nem vettem. Nagy választási lehetőségem nem volt: az egész városban két féle krémsajt kapható: ez a román márka és a Philadelphia amiből viszont nem találtam natúrt. Ki lehet próbálni lecsepegtetett joghurttal is, ez is inkább arra emlékeztetett, mint sajtra....
63952. Guruljka (válaszként erre: 63951. - Caravell)
2015. dec. 23. 23:17

Abból se olcsó 90 deka.

És nem vajból van, azaz valamiféle "termék", azt sem szoktam venni.


Mivel a mi túrónkhoz hasonló nemigen van másutt, talán tejföllel áttört túró-torta lehetne a sajttorta megfelelője, ami még elérhető árban van, és nem feltétlenül savanykás. Mert a recept eszerint egy sajtféleségből sütött, lágy tésztájú torta, és a túró is tekinthető sajtféleségnek.

63951. caravell (válaszként erre: 63948. - Guruljka)
2015. dec. 23. 23:06
vagy natúr vajkrém...
63950. caravell (válaszként erre: 63947. - Sajtostallér)
2015. dec. 23. 23:06
Mondjad csak nyugodtan, mert így van :)
63949. caravell (válaszként erre: 63918. - Alidamolnar)
2015. dec. 23. 23:05

A zserbó diójába hogy tesztek citromot? Azt csak beleszórjuk szárazon a lekváros kencébe,nem?


Nagyon látványos sütit csináltam ma, maradék piskótából kakaóval, lekvárral, kevés vajjal masszát gyúrtam és apró szemű kakaós rizspehekyból raktam a lapokat rá,így csináltam tobozokat, porcukorral meghintve nagyon látványos. Keressetek rá a neten tobozsüti képek.

63948. Guruljka (válaszként erre: 63945. - Csikil4ny)
2015. dec. 23. 22:58

Közel egy kiló krémsajt ára? Kicsi dobozzal se szoktam venni... 3000.-Ft körül van kilója, inkább több.

Ha jó hozzá a lecsepegtetett joghurt, az is elég drága ekkora mennyiségben, mert a fele marad a lecsepegés után, azaz 6 nagy pohár kell. És savanykás, nem tudom, az jó-e.

63947. sajtostallér (válaszként erre: 63933. - Forrest2010)
2015. dec. 23. 22:42
Egyszer itt javasoltam már a cukrot (keveset) sós ételekbe, de valakitől "kikaptam" érte, hogy ilyet hogy gondolok!
63946. unom (válaszként erre: 63945. - Csikil4ny)
2015. dec. 23. 20:47
Szerintem nem sok, ha finom lesz.
63945. csikil4ny (válaszként erre: 63943. - Guruljka)
2015. dec. 23. 20:47

Végülis egy recept sem szentírás lehet rajta változtatni.


Nekem nem tűnt macerásnak, habár így elsőre féltem tőle, 2000Ft egy tortára sok?


Unom: holnap majd beszámolok az édességéről.

63944. unom (válaszként erre: 63942. - Csikil4ny)
2015. dec. 23. 19:29
köszi, elmentem magamnak. Mennyire lesz édes? Beszámolsz majd?
63943. Guruljka (válaszként erre: 63940. - Csikil4ny)
2015. dec. 23. 19:03

Köszönöm!


Kicsit túlbonyolítja a recept-író.


Eleve lehet kapni darált kekszmorzsát.

Az olvesztott vajjal a morzsát tálban dolgoznám össze, és utána gyömködném a formába.

Az egész tojásokat kikeverném fakanállal simára, a krémsajtot vízfürdőben kicsit meglangyosítva kevergetném,mert úgy puhább.

A buborékoktól sosem tartottam ennyire. de lehet a tésztát állni hagyni. És lehet a sütőben is hűlni hagyni.


Macerás,és nem is olcsó...

63942. csikil4ny (válaszként erre: 63941. - Unom)
2015. dec. 23. 18:01
63941. unom (válaszként erre: 63940. - Csikil4ny)
2015. dec. 23. 17:58
A receptet megosztod?
63940. csikil4ny (válaszként erre: 63863. - Guruljka)
2015. dec. 23. 17:54
A sajttorta átment a vizsgán - igaz eddig csak illatra és állagra, ajánlom kipróbálásra! :)
63939. unom (válaszként erre: 63910. - Globus)
2015. dec. 23. 17:07
Szuper, elmentettem :)
63938. Guruljka (válaszként erre: 63908. - Anyagi)
2015. dec. 23. 17:02

Bocs, belekotty:


Nem folyik ki, mert a nedvességet beissza a tészta.

Főleg, ha nem totál a széléig kened, hanem 2-3 mm-t hagysz. Már a rátett következő lap is szétnyomja, és még akkor is le tudod szedni az esetleg lecsurranó felesleget egy késsel. Úgyis csak utána vonod még be, sütés és kiszedés után.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook