Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Én annyira nem félek a zsírtól, a joghurtot nem szeretem. :(
A bulgurt én hideg vízben kezdem főzni, akármit ír a csomagoláson. Azért kíváncsi lennék, hogy mi a különbség a barna és a fehér bulgur között, én eddig csak az előbbit vettem.
Én a hamis majonézt joghurttal hígítom, így zsírszegényebb.
A bulgurt forró lében kezdem főzni, mert úgy tapasztaltam, hogy kell főzni. Vettem már Dénest is, másfélét is.
Azt nézem éppen, hogy a megújult csomagoláson szerepel így. Régebbieken csak a 15 perc főzés van feltüntetve.
Ez az új fajta: [link]
Igazán nincs mit!
Milyen csend van ma este itt. :(
A bulgur ugyan előfőzött, de
"Mivel elő van főzve, elég csak forró vízzel felönteni, és néhány percig, csupán addig főzni, míg a folyadékot beissza. A csomagoláson mindig találunk elkészítési útmutatót, mert a különböző méretű őrleményekhez más és más folyadémennyiség és párolási idő szükséges."
Amit csak forrázunk, az a kuszkusz.
De hogyan? :)
Lehet, hogy más fajta bulgurt használsz. Amit itt a herbáriában vettem, csak le kell forrázni, letakarva állni hagyni. Zéró főzés. Bár kétszeres térfogatú vizet írnak, én csak másfelet teszek, mert jobban ízlik, ha teljesen felszívja.
Egész kemény tojást összeturmixoltam sóval, borssal, mustárral, citromlével, kis édesítőszerrel és egy kanálnyi tejföllel. Azért csak ennyi tejföllel, mert a keverés hatására a tejföl folyékony lesz! Aztán a kész alapanyagot hígítottam a sűrű állagú tejföllel, de már csak egy fakanállal.
Ezek az ő szavai.
Ha ezt tovább bővíted, és teszel bele kockára vágott főtt krumplit, és csíkokra vágott sonkafelvágottat (vagy sült hús maradékot), akkor lesz egy frankó orosz hússalátád.
Vacsorára szuper, én nagyon szeretem.
Sziasztok!
Ma kipróbáltam az almás-uborkás-tojássaláta receptet, innen vittem. Egy kicsit átalakítottam: Anyagi-féle majonézzel és kapor nélkül készült. Isteni, köszönöm szépen a receptet! Pedig én aztán nem szeretem keverni a gyümölcsöt a zöldséggel.
Anyagi megfogadtam a tanácsod és lucernamagot vettem.
A tegnap vettem egy gáztűzhelyre való grilledényt, nagyon-nagyon jó árban, azt is kipróbáltam, finom ropogósra sültek a csirkecombok. Ezzel aztán erre a hónapra befejeztem a vásárolgatást, ez utóbbi miatt szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat, de legalább megvan. :)
A csírázós könyvecskében leírják még az öntözés gyakoriságát is, és a többi tudnivalót is.
Annak idején itatóspapíron csíráztattunk a suliban, de én otthon is. Nem olyan nagy tudomány. Pici párát szeretnek, azt lehet óvatos letakarással megoldani, ugyanakkor szellőztetni is kell. Mint az üvegházakban. A könyvecske leírása szerinti módszer a legegyszerűbb: nem simán öntözni, hanem egyúttal le is öblíteni, akkor nem penészednek.
A lenmagnál kifejezetten az átmosást ajánlja, mert nyákos anyag képződik különben a magok körül.
Helló lányok ! éppen elszáguldott az ablak előtt egy hókotró , esett 2 centi hó ! a férjem + morgott , h akkor ma megint sózzák az utakat .
Nagyon klassz lehet a házhoz szállított cucc , 1x ki is próbálom .
Vettem egy negyedkanalas cukrot!
Majd a hét végén kipróbálom!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)