Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


65419. Guruljka
2016. jan. 21. 20:28
Nem a csomagoláson írja, hanem hamarabb puhul. :D
65418. csikil4ny (válaszként erre: 65417. - Guruljka)
2016. jan. 21. 20:16

Én annyira nem félek a zsírtól, a joghurtot nem szeretem. :(


A bulgurt én hideg vízben kezdem főzni, akármit ír a csomagoláson. Azért kíváncsi lennék, hogy mi a különbség a barna és a fehér bulgur között, én eddig csak az előbbit vettem.

65417. Guruljka (válaszként erre: 65409. - Csikil4ny)
2016. jan. 21. 20:08

Én a hamis majonézt joghurttal hígítom, így zsírszegényebb.


A bulgurt forró lében kezdem főzni, mert úgy tapasztaltam, hogy kell főzni. Vettem már Dénest is, másfélét is.

65416. globus (válaszként erre: 65415. - Mmacus)
2016. jan. 21. 20:03

Azt nézem éppen, hogy a megújult csomagoláson szerepel így. Régebbieken csak a 15 perc főzés van feltüntetve.

Ez az új fajta: [link]

65415. mmacus (válaszként erre: 65414. - Globus)
2016. jan. 21. 19:57
Köszi. Akkor célszerű ezt a fajtát választani. Meg fogom nézni a Herbatárban van-e olyan.
65414. globus (válaszként erre: 65412. - Mmacus)
2016. jan. 21. 19:54
Igazad van. A Dénes Naturás változaton úgy szerepel, hoooogy: kétszeres mennyiségű vízben 15 percig főzni, de lehet egyszerűen leforrázni is.
65413. csikil4ny (válaszként erre: 65411. - Klingy 15)
2016. jan. 21. 19:36

Igazán nincs mit!


Milyen csend van ma este itt. :(

65412. mmacus (válaszként erre: 65410. - Globus)
2016. jan. 21. 19:01

A bulgur ugyan előfőzött, de

"Mivel elő van főzve, elég csak forró vízzel felönteni, és néhány percig, csupán addig főzni, míg a folyadékot beissza. A csomagoláson mindig találunk elkészítési útmutatót, mert a különböző méretű őrleményekhez más és más folyadémennyiség és párolási idő szükséges."

Amit csak forrázunk, az a kuszkusz.

65411. Klingy 15 (válaszként erre: 65409. - Csikil4ny)
2016. jan. 21. 19:00
Köszönöm szépen.
65410. globus (válaszként erre: 65405. - Anyagi)
2016. jan. 21. 17:38

De hogyan? :)

Lehet, hogy más fajta bulgurt használsz. Amit itt a herbáriában vettem, csak le kell forrázni, letakarva állni hagyni. Zéró főzés. Bár kétszeres térfogatú vizet írnak, én csak másfelet teszek, mert jobban ízlik, ha teljesen felszívja.

65409. csikil4ny (válaszként erre: 65408. - Klingy 15)
2016. jan. 21. 17:36

Egész kemény tojást összeturmixoltam sóval, borssal, mustárral, citromlével, kis édesítőszerrel és egy kanálnyi tejföllel. Azért csak ennyi tejföllel, mert a keverés hatására a tejföl folyékony lesz! Aztán a kész alapanyagot hígítottam a sűrű állagú tejföllel, de már csak egy fakanállal.


Ezek az ő szavai.

65408. Klingy 15 (válaszként erre: 65407. - Csikil4ny)
2016. jan. 21. 17:33
Nem bírom megtalálni az Anyagi-féle majonézt,pedig emlékszem,hogy olvastam itt a fórumon.Segítenél légyszi?
65407. csikil4ny (válaszként erre: 65406. - Sajtostallér)
2016. jan. 21. 14:09
Köszönöm az ötletet, azt is belejegyeztem a receptbe. :)
65406. sajtostallér (válaszként erre: 65405. - Csikil4ny)
2016. jan. 21. 14:00

Ha ezt tovább bővíted, és teszel bele kockára vágott főtt krumplit, és csíkokra vágott sonkafelvágottat (vagy sült hús maradékot), akkor lesz egy frankó orosz hússalátád.

Vacsorára szuper, én nagyon szeretem.

65405. csikil4ny
2016. jan. 21. 13:53

Sziasztok!


Ma kipróbáltam az almás-uborkás-tojássaláta receptet, innen vittem. Egy kicsit átalakítottam: Anyagi-féle majonézzel és kapor nélkül készült. Isteni, köszönöm szépen a receptet! Pedig én aztán nem szeretem keverni a gyümölcsöt a zöldséggel.


Anyagi megfogadtam a tanácsod és lucernamagot vettem.


A tegnap vettem egy gáztűzhelyre való grilledényt, nagyon-nagyon jó árban, azt is kipróbáltam, finom ropogósra sültek a csirkecombok. Ezzel aztán erre a hónapra befejeztem a vásárolgatást, ez utóbbi miatt szorosabbra kell húzni a nadrágszíjat, de legalább megvan. :)

65404. katus3 (válaszként erre: 65402. - Tuttuka)
2016. jan. 21. 11:57
Köszönöm szépen. :-)
65403. Guruljka
2016. jan. 21. 11:28

A csírázós könyvecskében leírják még az öntözés gyakoriságát is, és a többi tudnivalót is.


Annak idején itatóspapíron csíráztattunk a suliban, de én otthon is. Nem olyan nagy tudomány. Pici párát szeretnek, azt lehet óvatos letakarással megoldani, ugyanakkor szellőztetni is kell. Mint az üvegházakban. A könyvecske leírása szerinti módszer a legegyszerűbb: nem simán öntözni, hanem egyúttal le is öblíteni, akkor nem penészednek.

A lenmagnál kifejezetten az átmosást ajánlja, mert nyákos anyag képződik különben a magok körül.

65402. tuttuka (válaszként erre: 65401. - Katus3)
2016. jan. 21. 09:52
Nagyon helyes gyerekek!. Sok örömet hozzájuk!
65401. katus3 (válaszként erre: 65399. - Klingy 15)
2016. jan. 21. 08:22
Igen, a kicsi még szeret odabújni közénk esténként, de ennek is hamarosan vége. :-( A nagy pedig már majdnem felnőttnek érzi magàt 11 évesen. :-)
65400. katus3 (válaszként erre: 65407. - Sajtostallér)
2016. jan. 21. 08:20
Valóban, nagyon jól làtod. :-) Borzasztó eleven, bàr egy kalapács és egy marék szög meg egy deszka jól le tudja foglalni. :-)
2016. jan. 21. 07:08

Helló lányok ! éppen elszáguldott az ablak előtt egy hókotró , esett 2 centi hó ! a férjem + morgott , h akkor ma megint sózzák az utakat .


Nagyon klassz lehet a házhoz szállított cucc , 1x ki is próbálom .

65398. mmacus (válaszként erre: 65403. - Geranna7)
2016. jan. 21. 05:28
Köszi, imádjuk!:)
65397. sajtostallér (válaszként erre: 65392. - Anyagi)
2016. jan. 20. 21:00
Akár már holnap reggel is tehetsz a zabkásádba, csak ügyelj, mert tényleg nagyon édes, előbb csak kicsit tegyél bele,-jótanácsként írom.
65396. Anyagi (válaszként erre: 65377. - Katus3)
2016. jan. 20. 20:57
:)))
65395. Klingy 15 (válaszként erre: 65385. - Anyagi)
2016. jan. 20. 20:57
Hogy Te milyen kreatív vagy! Salátából krémleves még soha nem jutott eszembe. Egyébként a palócleves is nagyon finom. A csírákból a Guruljka által küldött könyvecske is nagyon jónak írja az általad legjobban kedvelteket.
65394. Anyagi (válaszként erre: 65358. - Katus3)
2016. jan. 20. 20:54
Küldöm a "gyógyangyalkát"!!!
65393. sajtostallér (válaszként erre: 65367. - Mmacus)
2016. jan. 20. 20:54
Köszönjük a képet! Nagyon cuki baba!
65392. Anyagi (válaszként erre: 65356. - Sajtostallér)
2016. jan. 20. 20:53

Vettem egy negyedkanalas cukrot!

Majd a hét végén kipróbálom!!!

65391. mmacus (válaszként erre: 65387. - Klingy 15)
2016. jan. 20. 20:51
Köszönöm, olyan igazi jó kisbaba:)
65390. Anyagi (válaszként erre: 65348. - 99279bb06f)
2016. jan. 20. 20:51
Ez mind nagyon finom, bár ez az én szótáramban ez zöldséges bulgurt/rizst, szóval köretet jelent.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook