Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Az már csak nem akadály... Más technikával kell azt csinálni.
Azt is egy főzős műsorban láttam, hogy a jó nagy disznót a hasánál elvágva, laposan kiterítve egy gödörbe tették, valamivel letakargatták, és fölötte tüzet gyújtottak. Na valahogy úgy.
Halljatok e, en meg olyan ehes sosem voltak,pedig volt mar olyan hogy egy par napig nem volt mit ennem, hogy a cukinit meg birtam volna enni...
Egye aki szereti! Egeszsegere...
Akkor mi rokonok vagyunk?
-mert en is szeretem a krumplit nyersen, es a csicsokat is. Sutni meg ugy szoktam, hogy jol megmosom, koromkefevel lesurolom, es ugy feldarabolom hasabokra es ugy sutom meg hejastol.
Én láttam olyat, hogy egy nagy pulykába libát, abba csirkét, abba foglyot, abba valami még kisebb madarat töltöttek.
Mér nem marhával kezdték? Abban több elfér. A marhában disznó, disznóban bárány, ésatöbbi. Ha ez egyáltalán megsülne valamikor, akkor se enném meg. :-)
Én biztos úgy csinálnám, hogy előbb mindent egyenként megsütnék, aztán dicsekednék, hogy milyen ügyes vagyok.
Ha koviubit teszek el, vagy salátát készítek, a száránál mindig megnyalom, addig vágom, amíg keserű. Velem nem bacik ki.
Keserű tököt még nem ettem. Biztos van olyan is. Ha egyszer édes is van, mért ne lenne.
Elolvastam a német cikket, azt ajánlják, ha az elkészítés előtt megkóstolva keserű a tök(féle), akkor 1. köpjük ki, 2. ne készítsük el.
Azt se magyarul, se németül nem értem, hogy ha a keserű ízért felelős gént "kikapcsolták", az hogyan éledhet fel újra. De ez mindegy is, ha pocsék az íze, nem kell megenni.
A cukkini héja fontos dolog, zsenge korában anélkül egyszerűen szétesne. Se tölteni, se rántani nemigen lehetne.
Én mindig rajtahagyom, ameddig csak lehet. Az öreg tökön persze már nem. De én még azt is kirántom. Kicsit vékonyabbra vágom, kiszedem a magját, finom. A kicsi tökből sosem szedem a magot ki. Az a legjobb, amikor már ott vannak a magocskák, de még puhák.
Honnan veszed, hogy a cukkini héja mérgező?
Sok helyen írják, hogy héjastól ehető.
Ezt azért én is megtaláltam, de nem a héja, az egész mérgező, ha keserű.
Rendes körülmények között a tökfélék, a cukkini rendkívül egészséges zöldségféle, amiből gond nélkül annyit ehetünk, amennyit csak akarunk. Idén azonban akár az egészségünket is veszélyeztethetik a nyári aszályos idő és a kánikula miatt. Ezért óvakodjunk a keserű ízű töktől és cukkinitől.
Egy-két hetet talán.
Lehet, Anyunál is állt már egy ideje, mire ideadta.
Viszont amikor először került cukkini a kezembe, valahogy eszembe se jutott, hogy hámozatlanul egyem.
Az igaz, hogy frissen könnyű hámozni, és ha állott, akkor már gyakorlatilag hámozhatatlan. Ezt azért tudom, mert egyszer kaptam Anyutól egyet, de mire elszántam magam, hogy felhasználom, már nem bírtam meghámozni.
Hmm és még egyszer hmmm :-))))
Ezt ki kell próbálni, köszi! (Csak össze ne keverjem a tányérokat - uram világgá megy :-)))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)