Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


95380. Százas Evelin (válaszként erre: 95377. - Guruljka)
2018. júl. 7. 05:48

Az már csak nem akadály... Más technikával kell azt csinálni.

Azt is egy főzős műsorban láttam, hogy a jó nagy disznót a hasánál elvágva, laposan kiterítve egy gödörbe tették, valamivel letakargatták, és fölötte tüzet gyújtottak. Na valahogy úgy.

95379. Dodi44
2018. júl. 7. 05:33

Halljatok e, en meg olyan ehes sosem voltak,pedig volt mar olyan hogy egy par napig nem volt mit ennem, hogy a cukinit meg birtam volna enni...

Egye aki szereti! Egeszsegere...

95378. Dodi44 (válaszként erre: 95362. - Ab61752c45)
2018. júl. 7. 05:28

Akkor mi rokonok vagyunk?

-mert en is szeretem a krumplit nyersen, es a csicsokat is. Sutni meg ugy szoktam, hogy jol megmosom, koromkefevel lesurolom, es ugy feldarabolom hasabokra es ugy sutom meg hejastol.

95377. Guruljka (válaszként erre: 95375. - Százas Evelin)
2018. júl. 6. 23:33
A marhát is csak bevágnád a sütődbe, ugye? :D
95376. Marcsi_BD (válaszként erre: 95330. - Forrest2010)
2018. júl. 6. 21:11
Igen, eddig is így csináltam, és maradok is a héj nélkülinél 😊😊😊
95375. Százas Evelin (válaszként erre: 95374. - Ab61752c45)
2018. júl. 6. 19:12

Én láttam olyat, hogy egy nagy pulykába libát, abba csirkét, abba foglyot, abba valami még kisebb madarat töltöttek.

Mér nem marhával kezdték? Abban több elfér. A marhában disznó, disznóban bárány, ésatöbbi. Ha ez egyáltalán megsülne valamikor, akkor se enném meg. :-)

Én biztos úgy csinálnám, hogy előbb mindent egyenként megsütnék, aztán dicsekednék, hogy milyen ügyes vagyok.

95374. ab61752c45
2018. júl. 6. 18:46
azannya,töltött nyúlban,töltött galamb.igaz,már hónap eleje van.töltött csiga,azt meghagyjuk hónap végére. gasztroangyal.
95373. Százas Evelin (válaszként erre: 95371. - Guruljka)
2018. júl. 6. 18:03

Ha koviubit teszek el, vagy salátát készítek, a száránál mindig megnyalom, addig vágom, amíg keserű. Velem nem bacik ki.

Keserű tököt még nem ettem. Biztos van olyan is. Ha egyszer édes is van, mért ne lenne.

95372. ab61752c45 (válaszként erre: 95370. - Százas Evelin)
2018. júl. 6. 17:56
a lányom valami cukkinis tésztát csinál.szeretik.
95371. Guruljka (válaszként erre: 95367. - Mezei Virág)
2018. júl. 6. 17:53

Elolvastam a német cikket, azt ajánlják, ha az elkészítés előtt megkóstolva keserű a tök(féle), akkor 1. köpjük ki, 2. ne készítsük el.


Azt se magyarul, se németül nem értem, hogy ha a keserű ízért felelős gént "kikapcsolták", az hogyan éledhet fel újra. De ez mindegy is, ha pocsék az íze, nem kell megenni.

2018. júl. 6. 17:37

A cukkini héja fontos dolog, zsenge korában anélkül egyszerűen szétesne. Se tölteni, se rántani nemigen lehetne.

Én mindig rajtahagyom, ameddig csak lehet. Az öreg tökön persze már nem. De én még azt is kirántom. Kicsit vékonyabbra vágom, kiszedem a magját, finom. A kicsi tökből sosem szedem a magot ki. Az a legjobb, amikor már ott vannak a magocskák, de még puhák.

95369. ab61752c45 (válaszként erre: 95366. - Guruljka)
2018. júl. 6. 16:43
a szárán maradt,mégis nehéz volt.
95368. Icuska538
2018. júl. 6. 16:33
Én azt gondolom nem kéne pánikot kelteni már látom másik fórumba is kitették a mérgező zöldségek listáját.Igy terjed a valós vagy esetleg valótlan hìrek.
95367. Mezei Virág (válaszként erre: 95346. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 13:51

Honnan veszed, hogy a cukkini héja mérgező?

Sok helyen írják, hogy héjastól ehető.

Ezt azért én is megtaláltam, de nem a héja, az egész mérgező, ha keserű.

[link]

Rendes körülmények között a tökfélék, a cukkini rendkívül egészséges zöldségféle, amiből gond nélkül annyit ehetünk, amennyit csak akarunk. Idén azonban akár az egészségünket is veszélyeztethetik a nyári aszályos idő és a kánikula miatt. Ezért óvakodjunk a keserű ízű töktől és cukkinitől.

95366. Guruljka (válaszként erre: 95361. - Ab61752c45)
2018. júl. 6. 13:48
Ha a szárán marad, akkor a nagy darabot is könnyű hámozni. De ha leszedve "aszalódik", akkor szárad rá a héja vagymi.
95365. Guruljka (válaszként erre: 95364. - Fehérke111)
2018. júl. 6. 13:47

Egy-két hetet talán.

Lehet, Anyunál is állt már egy ideje, mire ideadta.

95364. fehérke111 (válaszként erre: 95360. - Guruljka)
2018. júl. 6. 13:45
Igen sokáig szemezgethettél vele :-)))
95363. forrest2010 (válaszként erre: 95341. - Sajtostallér)
2018. júl. 6. 13:20
szeretem úgy is a cukkinit v a gombát v a karfiolt h aprítva megpirítva , párolva , szórok rá pici sót , pici saját ételízesítőt :) nagggyon fincsi
95362. ab61752c45 (válaszként erre: 95357. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 12:58
a rokonom a krumplit szerette nyersen.
95361. ab61752c45 (válaszként erre: 95360. - Guruljka)
2018. júl. 6. 12:57
én is mit kínlódtam vele.darabkákban szedtem le.viszont a zöldséges csirkébe finomabb,mint a zsenge.
95360. Guruljka
2018. júl. 6. 12:54

Viszont amikor először került cukkini a kezembe, valahogy eszembe se jutott, hogy hámozatlanul egyem.


Az igaz, hogy frissen könnyű hámozni, és ha állott, akkor már gyakorlatilag hámozhatatlan. Ezt azért tudom, mert egyszer kaptam Anyutól egyet, de mire elszántam magam, hogy felhasználom, már nem bírtam meghámozni.

95359. Guruljka (válaszként erre: 95355. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 12:51
Hát ezt nehezen tudom elképzelni. Mondjuk főzve jobb. :D
95358. Era57 (válaszként erre: 95354. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 12:45
95357. 18e07f228e (válaszként erre: 95356. - Ab61752c45)
2018. júl. 6. 08:37
Én mindent megkóstoltam nyersen is gyerek koromtól, természetesen a zöldbabot is, szerencsére nagyon rossznak találtam, azért többet nem ettem belőle.
95356. ab61752c45 (válaszként erre: 95355. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 08:33
ki az,aki nyersen eszi a zöldbabot .a csiga?
95355. 18e07f228e (válaszként erre: 95349. - Forrest2010)
2018. júl. 6. 08:31
A zöldbab meg kifejezetten életveszélyes nyersen. Összetapadnak a vérsejtek tőle, ha jól emlékszem, nemrég hallottam a tv-ben.
95354. 18e07f228e (válaszként erre: 95351. - Icuska538)
2018. júl. 6. 08:28
Nagyobb mennyiségben halált is okozott már idős embernél. Idősekre és gyerekekre veszélyesebb. Émelygést is okozhat enyhe esetben. Volt egy idő, amíg nem tudtam és jó vastag szeleteket szerencsére azért sávokban hámozva grilleztem serpenyőben. Állandóan hányingerem volt utána, de mindig azt hittem, hogy az olajtól amin grilleztem és hogy megszívta magát. Utólag tudtam meg, hogy a mérgezéstől.
95353. fehérke111 (válaszként erre: 95334. - Százas Evelin)
2018. júl. 6. 08:07
Így már értem, hogy megpakolva nem bírod megemelni - pedig már kezdtem irigykedni, mert én még a 25 literes pakolását is a tűzhelyre feltéve fejeztem be. (Ezt úgy, hogy én magas vagyok - nem szépítem: nagydarab :-)))
95352. fehérke111 (válaszként erre: 95341. - Sajtostallér)
2018. júl. 6. 08:01

Hmm és még egyszer hmmm :-))))

Ezt ki kell próbálni, köszi! (Csak össze ne keverjem a tányérokat - uram világgá megy :-)))

95351. Icuska538 (válaszként erre: 95346. - 18e07f228e)
2018. júl. 6. 07:43
Én nem akarok okoskodni de adják a cukkinit nyersen salátában héjastól akkor most mérgeztek bennünket. Pont most voltunk egy eseményen és a most oly sokat szervező EFI tálalta.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook