Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Ma rántott cukkini lesz a hús mellett :) jobban várom mint a husit :)
Lenne egy kérdésem: tegnap barackos gombócot készítettem, és maradt egy kis pirított zsemlemorzsa. Meddig lehet tárolni szerintetek? vagy mire tudom még elhasználni? Panírozni jó lehet?
Ez csak a száraz hozzavalok
A tobbit nem irtam gondoltam tudod ,hogy
Mivel állitod össze:))))
Az nekem is tetszik, most van anyagom, majd kipróbálom.
Anyósom olyan almáspitét sütött, hogy még mindig a számban van az íze. Kis lapos, pihepuha, isteni finom volt. Nem is akarlak bosszantani. Előfordul, hogy nem jön valami össze, főleg elsőre. Nekem minden szinte elsőnek hat, merthogy nemigen méricskélek. :-)
Nem volt egyértelmű, hova tegyem a cukrot, ezért az almára tettem.
Köszi! (Pedig ezt az arányt még ismerem is.)
De én azt a tésztát kerestem, amiben tejföl is van, és kimondottan nem ez a porszáraz linzer.
Tejföl ebbe is kellett.
Na de nem érdekel az egész, tényleg az almáért kár.
Minden pitefajtat linzertésztabol süss
Elronthatatlan
3:2:1-aranyt tartsd be
Liszt-zsiradék-cukor
A kutyáimnak ízlik, csak kár az almáért.
Egy darabig maradok a bolti almás piténél, de egyelőre azt se veszek egyhamar.
Ilyen pocsékot sütni! csak azt nem tudom, hogy akitől a receptet kaptam, ezt az összetételt hogy süti meg úgy, hogy az ember rájár.
Szerintem egy vegyes zöldségkeverékkel is finom lehet.
Én még csak édes pitét sütöttem. Túrós-körtés pite karamell öntettel, a lányom nagy kedvence. Jó pár éve Nők Lapjában leltem a receptjét.
Biztosan. Még nem sütöttem meg, mert mint már írtam, huszonéve meguntam a cukkinit, de a recept megtetszett.
Gondolom, mással is finom.
Nagyon jól hangzik, köszi! .
Már csak a pitesütőért kell elmennem, amit hetek óta kinéztem 😄
Jó inspiráció 👍
CUKKINIS FRANCIA PITE
Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj/ margarin
1 csipet só
A feltéthez:
40 dkg (1 nagyobb) cukkini
3 tojás
3 dl tejföl v. tejszín
5 dkg túró
só
bors
10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A vajat / margarint darabokra szeljük és elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, majd gyúrjuk, épp annyit csak, hogy tésztának összeálljon (ha nem állna össze, egy tk langyos vizet tehetünk bele, de csak ha nagyon muszáj).
A tésztát fóliába csomagoljuk és eltesszük pihenni a hűtőbe, míg elkészül a feltét.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk (kb 1-1,5 csapott ek só mehet rá, kóstolni ne felejtsük el!). Jól kinyomkodjuk és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a tésztánkat.
Egy tálban a tejfölt és a tojásokat alaposan összekeverjük habverővel. Ízesítjük sóval (2 tk), borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az átnyomott fokhagymát.
A tésztát gömböcre formázzuk és vékonyra kinyújtjuk, hozzámérve a pitesütő (quiche-tál) belsejéhez (alapkör + perem). (nem kell kivajazni!)
Belesimítjuk a tálba, ráhalmozzuk a jól "lé-mentesített" cukkinit, majd a túrót is rámorzsoljuk.
Meglocsoljuk a tojásos-tejfölös (v. tejszínes) öntettel, és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg a teteje picit megpirul (kb 30 perc).
Nekem olyan rendes munkatársaim vannak! Ha valakinek sok terem valamiből, behozza és bárki vihet belőle,aki akar. Nekem így lett tököm idén már háromszor, jó kis főzelék volt belőle.
Bocsi Guruljka, ha zabkását hoznak, de ajd azt is megemlítem! 😄
Viccet félretéve, ez olyan jól tud esni. Én körtét szoktam vinni nyár végén és paradicsomot, amikor sok érik egyszerre.
Meg 1-1 tálca sütit, ha marad hétfőre.
Napok óta várom, hogy hátha kicsit kanyarodik a téma. Próbálok másról is beszélni.
De csak a tök, meg a tök. :D
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)