Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
No erről jutott eszembe: (úgy látszik ez a nap = "most jut eszembe" nap:
Emeleten volt az irodám, pont a lépcsővel szemben, nyári forróság, ajtó nyitva, és mit látok: a pénztáros csaj (bérfizetési nap, tudtam, hogy a pénztáros bement a bankba, hogy kihozza a szükséges pénzt), de két rendőr kíséretében jönnek fel a lépcsőn. Az ütő megállt bennem. Mert a csaj egy fehér reklám szatyorba tömködte bele a lóvét, és gyalog sétált vele a nagyutcán, bámulva a kiratokat. A rendőrök meglátták, és betuszkolták az autóba, elhozták, míg valami baj nem történik. No amit azok után mindketten kaptunk a diritől, nem raktuk ki az ablakba!
... végülis tényleg nem jó , ha látják ! ... a faluból az egyik bótos ment a nagypiacra és ellopták az aznapi bevásárló pénzét , néhány 100 ezer ft-ot ! / h száradna le a lopásra specializálódott férgeknek a 2 keze + a pimpilije ! h ne szaporodjon az ilyen féreg !!!! / na azóta a legjobb beszerző úti melósgatya a kantáros , elől zsebes , olyan , mint a kisvakond gatyája volt ! :)
...régen 1x pont Bundy szülinapján mentem Pestre vásárolni , szinte semmi pénzem nem maradt , de a bérletek az egész családé a pénztárcámba volt , a 4-6-os villamoson kilopták a táskámból :( mikor itthon leszálltam a buszról , nem volt a faluba villany :( én + hazáig bőgtem , ráadásul tél volt , mocsok hideg .....na otthon még le lettem bacva !!!! h hogy lehettem ilyen h.lye !!!
De ő csak a napi bevételt tartotta addig a pénztárcában, este amikor melóból hazaért, ill. gondolom még haza sem ért, a napi bevétel nagyobb részét be is fizette a számlájára.
A környező 2-3 megye műszaki üzleteibe szállított ezt-azt előre leadott rendelés alapján, hát valahol tárolni kellett a napi bevételt, de nem jó az, ha boldog boldogtalan látja, hogy éppen mennyi pénz van nálunk.
:) :) :) huh ! nem jó az se !!! jó mondjuk akinek sok van , más a gondja , mint 1 kevésbé pénzesnek ! de... lányom egyik hajdani tanára külföldön dolgozott , nem merte a pénzét otthon tartani és a kocsijába dugta el ! / akkoriba még nem volt probléma a bankokkal ! nem is értettem miért nem ott tartotta ! / ellopták az autóját !!! teljesen kiakasztott h hogy lehetett ennyire gondatlan !!! / cserélte volna a szoba-konyháját nagyobbra ....bármit , de ne a kocsijába !
... mikor volt a questor cirkusz 1 idősebb valaki mesélte h 28 milliója bánta a " balesetet " amit az unokáinak szánt ...vett volna nekik lakást .... v bármit... de ennyi pénzt 1 helyen , 1 bankba ? bármennyi kamatot is ígérnek !!!
Még meg volt a könyvelő irodám, az egyik műszaki üzlet előtt cigizett a 2 eladó, és hallom azt beszélték éppen (nagy hangon), hogy xy beszállítójuknak mennyi pénze van, hogy örökké tele a buxája.
Annak a vállalkozónak én könyveltem, így legközelebb, mikor nálam járt, mondom neki, mit hallottam. De hova tegye, hiszen azoknak a műszaki cikkeknek eléggé borsos áruk volt, amiket a boltok rendeltek tőle... Hát pont azért volt az autó üvege belülről ezzel a "kukucskáló-gátló" fóliával :)) (mi a neve??) befedve, hogy ne lehessen belátni. Hát rakja el ott a pénzét, és ne szaladgáljon egy tömött pénztárcával az utcán.
Kb. így vagyunk ezzel sokan. Bár én egy külön igazolvány-tárcába rakom a csekkek befizetése utáni "maradékot", és a pénztárcába kb. csak annyit teszek, amennyi a soron következő vásárláshoz kell.
Ezért ha valami akciósba futok bele, bizony könyékig dúrom a táskát a dugi-pénzemért, mert ugye akkor túlköltés van. :))
Bözsi néni, köszönöm szépen! Már el is küldtem.
Nem vagyok általában ilyen birka, de ha nem kérdeznek rá, van-e Ügyfélkapum, akkor elfelejtkezem a lehetőségről.
Pedig azon át felvételiztem 2014-ben.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)