Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
...na a csumája !!! :) megfőzöm a csirkéknek :)
...nagyon szerettem a Magyar Konyhát olvasni :) Anyum kezdte venni , aztán én folytattam , mert mindet nekem adta a régieket hát muszáj volt folytatni :) ...közbe a Kertbarát Magazint is tőle kaptam én + folytattam azt is :) a szépséges virágaimat is innen onnan ismertem meg :)
Mindent eltüntettek! + az eszüket is. :(
Sokszor nyaraltam alföldi városban, és a vonatról mindenfelé öntözőket lehetett látni. Nagyjából szintén ebben az időben.
Nem értem én ezt!
1967-1670 között mezőgazdasági szakmunkás képzőben tanultam, gyümölcs-, faiskola, zöldség szakon. Volt olyan tantárgyunk, hogy öntözéstan. Nagy hangsúlyt kapott, hogy ez a jövő és miért. Erre visszagondolva kérdezem, mégis mit csináltak az illetékesek ebben a témában az elmúlt ötven évben?!
A nagyját elvittük anyósomhoz, neki nagy hűtőládája van. Akkor még volt jó szomszédunk is, manapság bérlők jönnek-mennek.
Ez most 2 motoros, 13 éves kb.
Van miért elgondolkodni Venezuelán... :(
... nekünk sokáig volt 2 és fél fiókos , mázlim volt vele , mert 83-ba vette az egyik szomszéd és 1 év után vettek 1 300 l-es ládát , a fiókosat + eladták nekünk , nagyon szerettem !!! csudálatos találmány :)
...egyik kolléganőm mesélte h belerakott a saját fiókosába 1-1-1 cs ! meggyet és nem fér bele más ! nemtom hány kilónyi volt neki 1-1 csomagba , dehát abból nem eszik meg az ember egyszerre annyit ! jó hogy lehet azzal is kezdeni valamit :) de akkor is jobb a sok kis csomag :) még húsból is inkább lapos kis csomagokat szoktam , ha több kell , elővehetek 2-3 csomagot is :)
Az aszályos idő miatt is elég aggódni...
Nálunk akkor öntöznek, ha esik, vagy jön az árvíz. :(
Jó drága lesz szinte minden.
Most egyáltalán nincs kedvem nevetni. Tökéletesen egyetértek veled. És nem csak az aszályos időjárás miatt, hanem az országban várható gazdasági helyzet miatt, hogy szépen, politika-mentesen fogalmazzak.
Amikor megvettem a 2 fiókos kombi hűtőt és otthon szembesültem vele, hogy gyakorlatilag csak másfél fiók. De most már megtanultam bele úgy csomagolni, pakolni, hogy magamnak elég az. Hogy majd a következő években is ezt írom-e, egyelőre kérdés.
Jajjjj! Minden kárba is veszett? Éppen a napokban volt a hír, hogy Venezuelában ismét többnapos áramszünet volt. Na ezen azért én is elgondolkoztam mit is tennék.
Csak azért mert koros, még több évig működhet. Két megoldás adja magát: Vagy előrehozod a cseréjét vagy számba veszed a jó szomszédaidat, szükség esetén merre tudod kimenekíteni a fagyasztottakat.
...eszembe sincs ! kinevetni ! én is hasonlóban szenvedek :) / főleg hajdanán a 17 ft kamat nagyon belefosott a lelkivilágomba :( és úgy gondoltam , h az a néhány kis tartalék tartaléka legalább némi biztonságérzetet ad :)
Megveszek én is olyan dolgokat ami nagyon jó áron kapható , mert ha teljesen hagyok kifogyni valamit , tuti , h sokkal drágábban vagyok kénytelen megvenni itt a faluba , ha azonnal rögtön fontos :) tuti , ha valamit 30-40 %-al olcsóbban megvehetek abból veszek is 1-2-3- hónapra elegendőt , így se úgyse használok többet :)
A gazolás jó kis torna...
Én is sokszor tettem, másnál. :)
Nálunk is szokott ilyen, pár órás áramszünet lenni. Én sem nyitogatom a hűtőt ilyenkor.
Mellettünk több üzlet is van, és sűrűbben vásárolok, de raktározni igazán nem szoktam. Kivéve a lisztet, mert én sütöm a kenyerünket. :)
Egyik legnagyobb baj ilyenkor egy hosszú áramszünet...
Nekünk konkrétan tönkre ment a teli mélyhűtőnk valaha. A mostani is koros már. :(
Én konkrétan felröhögtem! :-))))))
Terike, bocsi! :)
Drága Terikém, ezúton értesítelek biza akkor én is meghibbantam. Nem kicsit, nagyon. Tán még emlékszel rá, mennyire "összement" /:-(/ a családom. A jelenlegi kombinált 2 fagyasztófiókos nagy hűtőgépünk kettőnk számára elég. De félek! Egyre jobban félek! Néha megijedek önmagamtól is, hogy mennyire. Csalfa biztonságérzetet ad, hogy a tartalékok tartalékát vásárolom össze. Viszont csak olyat aminek nincs lejárti ideje vagy az több éves. Cukor, konzervek, tisztítószerek, gyógyszerek és hasonlókat. Akkor tankolok ha valamit jó áron megcsípek. Nem kidobott pénz mert ha bebizonyosodik ahogy teljesen alaptalan az én nagy félelmem, ezek akkor is felhasználhatóak majd. Így jutottam el a húsokig és jöttem rá mennyire kevés az a 2 fiók. Olyan kényszerképzet alakult ki bennem, hogy ha valami nagy baj jönne akkor legalább egy kis ideig tudjam etetni a fiókáimat.
Azért... kéretik ám nem kinevetni :)
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)