Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Tényleg, így hogy mondod, és a joghurtot szoktam lecsöpögtetni. Még nem jutott eszembe, hogy gyümölcsöt tegyek bele, ebben még fejlődnöm kell.
(Éveken át nem vettem gyümölcsöt, nem jutott eszembe róla, hogy ehető.)
Viszont uborkát szoktam bele reszelni. Elvileg a házi tzatziki indul így, de nálam tovább nem megy. Ennél nem számít, hogy a fiam nem eszi, ezt én így befalom.
A lecsöpögött savót fel lehet használni a sütőporral sült cipóhoz, amihez - hallod, Hópihe? - tönkölyliszt kell, de ha éppen nem kapok, akkor sima liszttel sütöm.
...szomszédasszony régen úgy rakott a fagyosba barackot h csak megpucolta fagyasztotta , nagyon gusztustalan fekete lett neki , azért is próbáltam megrottyantani a sárgabarackot is + az őszit is , gyönyörű maradt a színük , ha hozzájutok sárgabarackhoz azóta is úgy rakom a fagyosba :) legutoljára tettem a tetejére 1 evőkanál barackpálinkát is , nem rontotta el , de nem is érződött ki rajta :)
...régen úgy raktam el a sárgabarackot h folyamatosan szedtem le a levét , azt megitták a gyerekek , nem főztem sokáig , így megőrizte a szép színét akkor is azért szedtem le a levéből , mert ne kelljen már sokáig főzni h sűrű is legyen , nem használtam hozzá pektint :)
Biztos jó, de én a tejbegrízt is utálom, úgyhogy ez nálam a nem ehető besorolást kapta.
A túró kis tejföllel, gyümölccsel finomsbb, könnyebb és kevésbé kalóriadús. És még főzni sem kell.
A dinnyét nem hinném, mert abból a nagy víztartalom miatt püré lesz a felengedéskor.
A nektarin végül is barack, próbáld meg.
Én is járok így néha, akkor megnyitok valami más oldalt. (Van fent egész nap több is nyitva, csak át kell lépegetni.)
Mire visszalépek, elküldhetem, és újra sem kell írni.
Ilyet már nekem is írt ki, amikor ugyanazt a szöveget akartam több tagnak elküldeni... hát kérem a szabál, az szabál. :))
Jó olvasást, majd jövök vissza.
Az bizony! Nekem nagyon tetszik, és ha mégis "bűnözni" támad kedvem, akkor vacsorára zabálok össze tököt-babot, mert azt is lehet, csak a következő étkezésig teljen el minimum 8 óra. Annyit pedig bőven átalszok. :))
Könyvem nincs, de találtam 1 fórumot és 1 nyílt naplót, amikből sok mindent megtanultam, ha gondolod a linket elküldöm priviben.
Persze, ha a lányod a közelben van, és ővele tudsz erről beszélni, az a legjobb.
Én is úgy kezdtem, hogy "Mindent, csak kevesebbet", mert a korábban próbált fogyókúrák mind tiltottak valamit, és ugye rögtön abból akarunk bezabálni, ami tilos.
Ezért vettem én is gyerektányért, így a gyomor valóban hozzászokott a kevesebbhez.
De addig kutakodtam itt a hoxán, hogy találtam még ezen túl is jó tanácsokat, és ha odafigyelek arra, hogy mikor mit, mivel ehetek együtt, (és mit célszerű külön!) akkor annak természetes velejárója, hogy a szervezet válasza: szépen lassan elengedi a korábbi években lerakott, begyűjtött tartalékot.
Már hogyan lenne mindegy. Sokkal jobban érzem magam mióta teszek azért, hogy ha lassan is, de vékonyodjak. És megbecsülök minden egyes dekát, minden egyes centit, amit sikerül ledolgoznom.
Nem tiltok én magamtól semmit, mert még az édes-habos sütit is megveszem a cukiba, ha ráéhezek, de azon kívül még rengeteg apró kis fortély van, amire odafigyelek mellette. :))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)