Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... 1 idő óta készítenek olyan telefonokat is , amik kisebb baleseteket képesek túlélni :) hiszen ott is fejlődik a világ ezerrel :) / nem sajnálom a pénzt mindenféle hasznos gépre , kütyüre , ami megkönnyíti az ember mindennapjait , valahol olyan jó érzés h az elmúlt 50 évbe mennyit jutott előbbre a világ :) /
😀😀😀Ezt már hallottam,de még most is tudok rajta vihogni...
Lánykám a vadi új telefont a tiltás ellenére bevitte a wc-re. Ijedten jött egy idő múlva, hogy nagy baj történt! Beleejtette, de már ki is szedte... Megszárítottuk, a telefon túlélte... Na, azóta nem viszi be a telefont...
Előfordult ez mással is!😁
Én nem viszem a telefont a fürdőbe...de mindig akkor hív valaki...sajnálom...majd hív még,ha fontos,és felveszem,ha kádon kívűl leszek!😁
Anyám! Nem is tudom,hogy bírnám! Más veszélyes jószágok is vannak?Mérges pókok,kígyók...
+ meztelencsiga ! hajnalba mentem megnézni h megvan-e még a tegnap felfedezett sárga pici cukkinim ? nincsen ! kizabálta ennek is a közepét !!! ott maradt a nyoma :( :(
...a másik a savanyú káposzta volt ! amibe találtam olyan kemény , talán torzsa részt ? h nem főtt meg és pipa voltam , mert már az se 1 olcsó kaja egyébként se , de h még időnként ehetetlen is ?! az már több , mint bosszantó , pedig olyan finom a savanyú káposzta is :) ha rendesen készítik :(
... ez jó :D :D :D
....nekem sose volt még komoly telefonom , jobban szeretem a gagyifonokat ....de ha van rajta valami jó kis játék :) :) elnyúltam a kádba és nyomkodtam ... aztán elaludtam a finom meleg vízbe és a gagyifon belehalt , mert nem szerette a fürdést :( :(
En is mindig olvastam a wc-n,de még a kadban is! Mindig eregettem a forró vizet,ha hűlt...apám meg káromkodott,hogy"-A jány(így hív legtöbbször☺) már megint "kiovasta" a meleg vizet!!!"😀😀😀
Hjajj...elképzeltem a tanárnő arcát...
Sajnos annyiért nem láttam.:( Igazad van, már többször találtam kemény darabokat a gyalult tökben. Gondolom gyalulják, ahogy jön...:((
bakker ! ez a méreg nem a cián :( :(
nnnna ! nemrég még ennyi se volt , tán 129/kg ? 1 kicsit vett a fiam , mondtam neki , h a legkisebbet vegye ! mert arról éppencsak lehúztam a héját krumplihámozóval , utána az egészet lereszeltem , nem volt még kemény a mag , így mehet bele az is :) a héj + -10 deka :) mikor utoljára vetem fagyasztott tököt olyan iszonyatos pocsék volt , lehet ? h már öreg volt ? nemtom de nem volt finom :( azóta szoktam rá , h inkább sajátot csinálok , mert ha nem is puha már a belső része , akkor is elhasználom alaplébe / utána megeszik a csirkék / nemrég vettem néhány cukkinit 1 ezresért , csináltam belőle néhány dobozzal a fagyosnak , azt is csak lehámoztam , lereszeltem és naggggyon finom lett belőle a főzelék :) én nemtom mi a rossebet csinálnak mostanába , minden ehetetlen részét is belebaccák ? de néha mintha szálkás lenne a keményen maradt részétől :(
Kaptam néhány kiló őszibarackot, úgy 30 kilót. Nem tudtam az összeset egy nap feldolgozni, a hűtőbe sem fért be az összes, néhány a ládában maradt. Másnapra muslicafelhő fogadott, és a barackokat lyukasra rágták..., dobhattam ki:((
Látod, erre nem is gondoltam. És persze az + egy másik dolog, hogy itthon a verebek, szarkák és egyéb madarak csipkodnák szét, és persze ha már érett, akkor a darazsak is.
Lányom volt vagy két-három éves, mikor beült, és fogta az újságot ő is, hogy olvas...:))
... valamikor , megboldogult gyerekkorunkba mindig nagyot néztem mikor a papa összetekerte a Népszabadságot :) és beült vele a pottyantósba :) én sose szoktam rá az ott olvasásra :)
... már a falu végén laktunk és Bundy kidekorálta a budit :) nemtom mibe ? talált 1 tényleg gyönyörű pucér nőt kirakta az ablak alá :( ... aztán 1x jött a lányom tanárnénije családlátogatni :) azt hiszem , dobott 1 hátast :( :(
Mi kicsi ország vagyunk. Felénk csak hangya van és muslica!:))
Főzőtököt nem érdemes megvenni még 199-ért sem. Mire konyhakész, eldobom a felét. Fagyasztva meg megveszem 300 körül. És nem kellett vele dolgoznom...
A Gobdolatot koszonom, de egy kicsit a helyi korulmenyek erdekes eredmenyhez juttatnanak.
Mindennek van jo oldala es nem tul jo oldala.
Tudod, az itteni ejszakai vandor vendegeim, alkalmakat keresnek az elelmuk megszerzeseihez. Amikor egy csoport kimegy a tavolabbi erdokbe, az egy megszokott dolog, hogy ket magasabb fa koze kotelet huznak ki es arra kotik fel az elelmiszereiket, mert e helyi erdokben a medvek az elso ejjel megeszik es szetroncsoljak amiben eddig taroltak.
Hat en kertvaros reszben lakom, es felen nincsenek megvek, csak mosomedvek es opossum-ok, de mivel az ablakaim nyitva vannak, hallom, hogy megtalaltak odakint a sargadinnyem tetemet, mert civakodnak rajta.
[Erdekes latni, ahogy a mamak jonnek elol es a negy-hat kolyok kovetik sorban. Az Opossum mamak, mig a kolykeik aranylag kicsik, a kolykeit a hatan kapaszkodva viszik, ugy neznek ki, mint egy nagy gomboc! Pegid a kolykok a kormukkel is kapaszkodnak a borebe, szorebe a mamanak, azert nem viszi oket a hatan mar kesobb! :-)]
A barna es a fekete medvek es a mosomedvek kozott az a kulonbseg, hogy a mosomedve meg a ruhaszarito vekony anyagan is tud maszni, a mokus meg meg szaladni is tud rajta hanyatt, es ha en barmibe is kiraknam a gyumolcsot azt tobbet emberi hasznalatra nem ajanlott allapotba kerulne. :-)))
... olyan jót nevettem itt magamba , mint nemrég , akkor azt hiszem a vicces oldalon írtak olyat h majd kipuckantam itt a gép előtt :)
Én nagyon szeretem a reklámújságokat. Egy adag megy az olvasóba, (WC), a többit meg kötegelem, kell a papírgyűjtésbe:))
...hát igen !! sokszor , mire ideér az újság már kedd v szerda , aztán már nem is érdemes megnézni se :(
...hát itt van domb dögivel :( így utólag , ha belegondolok 3 pék lehetett a faluba a 40-es 50-es évekig :) mikor mi gyerekek voltunk Bundyval akkorra már csak 1 üzemelt , csodálatos kifliket sütött , még ma is összefut a számba a nyálam a gondolatára is :) mi már a népboltba jártunk kenyérért - tejért :) az én házifeladatom volt nyaranta a 2 kg-os kenyér + a 2 l tej beszerzése :)
Köszi, közben megnéztem a neten. Hozzánk is rengeteget dobnak be (összegyűjtjük az iskolai papírgyűjtésbe!), de csak péntek-szombaton. Úgyhogy jobb előre megnézni a neten.
... pl főzőtök 199 , s répa is 199 , a nektarin 349 .... nem tudom mik érdekelnének ? ... de.... ha nincsen újságom beírom a keresőbe h : Spár akciós újság ...és már löki is , előfordul , h nem talál már a fiam 1 újságot se , de szerdán délután már fent van a neten h másnaptól mi lesz akciós :) csak a dátumot nézd ! mert a régebbieket nemtom miért nem törlik :) ... ha + hoznak újságot ? akkora paksamétát bedobnak h alig fér a postaládába :(
Csak akkor tudta megsütni otthon, ha volt kemencéje, no + tüzifája, vagy mivel is fűtötték a kemencét.
Mondjuk kislány koromban ahol laktunk nem messze volt a pék, ott előre rendeltük az 5 kg-os cipót. De finom is volt az.
És persze az Alföldön gyalogolni még télen is könnyebb, mint egy dimbes-dombos vidéken.
Ez a hét legjobb vicce! Köszi! Ennél jobban nem is kezdődhetne a napom! Fantasztikus vagy!
...ahhoz , h létezni tudjanak mindenfélét be kellett vetniük :D de találékony a magyar / és a csóró is :D nem volt az se véletlen h : olcsó az éhség , drága a csömör :( / ami még nagyon érdekelne h hogy a manóba tudták télen levinni a pékhez a kenyeret süttetni ?!!! v télen , megsütötték otthon ? hiszen úgyis be kellett fűteni !
Te Dodi, hogy micsoda tapasztalatokat gyűjtöttél életedben! Műanyag nő??:)))
További ajánlott fórumok: