Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Áh, nem mézesmadzag, áh dehogy... Csak az ikszet húzzák "jó" helyre, aztán 4 évig el lesznek felejtve a nyugdíjasok is megva közmunkások is.
Gyomorforgató!!!
A közfoglalkoztatott a közmunkás szebbik neve.
Meg is érdemlik a plusz egy havi keresetet.
Nem Erzsébet utalványt, hanem rezsi csekket/utalványt.
Amivel csak az a baj, hogy külön kibaszás azokkal, akik nem sárga csekken fizetik a villany- vagy gázszámlát, hanem pl. csoportos beszedési megbízással vagy átutalással.
Én pl. elektronikus számlát kérzem, csekk nélkül, mert utalok. Most meg battyoghatok majd be az ügyfélszolgálatra a hülye utalványokkal?
Ráadásul egész szeptembetben lessem a postást, mert csak egyszer kézbesítik? Földszinten lakom, de még az ajtóig se szokott eljönni a postás. Akkor majd kérvényezhetem külön?
Hát elmennek ezek a jó büdös... miért nem lehetett pénzben hozzácsapni a nyugdíjhoz? Mindenki megkapná 12-én, vagy amikor viszi a postás és kész.
Így sokakkal csak kitolás!
Az 54 ezret meg a közfoglalkoztatottak kapják.
Friss hír: szept. hóban a nyugdíjasok 9 ezer Ft értékű Erzsébet utalványt kapnak, amit kizárólag vill. ill. gáz számlára használhatnak el jövő márc. végéig!
A közszférában dolgozók szept. hóban (milyen érdekes!) 54 ezer Ft egyösszegű kereset-kiegészítést fognak kapni. Közölték: ez nem választási mézes-madzag, senki ne gondoljon rosszra!
A szomszédban pár éve libát tömött egy gazdaságnak.
Azt mondja egyik nap,mi lenne ha megtömném a pulykákat is.
Szemem sarkig nyilt,ilyet nem is hallottam.
Azt mondja a te karácsonyra nevelt pulykáddal kezdem.
Mondtam ha megdöglik nem kérek masikat de pulykát sem veszek soha többet.
Volt ez karácsony előtt 2-héttel.
A pulyka vagyis a többit is minden nap megtömte ovatosan .A büdős pulyka 19-kg lett dec 20-ra.Olyan volt mint egy strucc majdcsak.
Na levágta lehuzta a ruháját mert nem birtam vele.
Egy ruháskosárban huztuk haza a gyerekekkel ,mire felcibáltuk az emeletre közölték ők ebből nem esznek.Igy aztán elneveztük strucc malvinnak,aki vagy másfél honapig még ült a fagyosban,mig szép aprólékosan elosztva megfőztem ne sejtsék mit esznek.
Azota egész pulykát nem veszek csak mellet v nyakat.😅😅
:D :D v kézbe fogom :D és harapom , mint ló a tököt :D
... régen , mikor a boltba valami újdonság érkezett , a fiamnak azt + kellett kóstolni :) / főleg , ha valami csokiféle volt :( / vett 1x 1 annyira vékony tésztájú pizzát , itthon sütöttük meg , nemtom milyen tésztája volt , de olyan finomat azóta se ettem ! aztán az is lehet h azért , mert 3x 4x olyan vastagat sütöttem én is , éppen olyat mint amilyeneket ma is lehet kapni a spá.ba :)
😅
Akkor nem kocka😅😅
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)