Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ez ismerős a Mari Zsuzsi féle dalból:
"Utána taxival vitt haza
Azóta kapcsolatunk laza" :)
Az előbb, hogy van még a fagyóban egy adag töltött paprika + a frankfurti leves, gondoltam kiveszem, és a következő 2 napra megoldódott a kajám.
És mit találok? Még egy doboz lapul ott alól, hát persze, valamikor egy jó adag csirke pörköltet tettem be. Milyen jó, akkor a vasárnapi kajám is oké! :))
Nem csak a kukorica liszt a gm, van abból több féle is, nézd csak
De azt hiszem, ettől még nem tudjuk meg, hogy amit Erzsike kapott a lányától, azt hogyan is készítették.
Az odáig rendben van, de hogy ez az ablak úgy beborítja az oldalt, hogy nem tudok nélküle tovább olvasni, az már szemétség. Én nem akarom a sütiket a gépemen, és akkor mi van!
Az egy dolog, hogy törvény előírja, hogy a süti figyelmeztessen engem. De én a sütiből nem kérek!
Ez is milyen hülyeség. A sütiről mindig valami finomság jut eszembe, ez pedig egy undorító féreg! :)
Súgok: a kukoricaliszt "gyárilag" gluténmentes.
Egy glutén- és laktózallergiás barátnőmnek megsütöttem egy kefires prósza receptet.
Eleve kukoricaliszttel volt, a kefirt pedig almalével helyettesítettem, amit kevés citromsavval még savanyítottam.
Előzetesen a fele mennyiséggel próbasütést csináltam, szóval biztosra mentem.
Nagyon jól sikerült, a receptet is elkérte. Ez egy kis röp-találkozás volt piknik alapon, a férje volt a középpontban (utólag sajnos kiderült, hogy akkor láttuk utoljára...), a sok étel közül az én sütim volt a háziasszonyra szabva. Már csak emiatt is örült neki, nem maradt süti nélkül.
A lekvárpettyekhez a tetejére diabetikus lekvárt használtam, hátha a férje is meg akarja kóstolni, ő cukor- és vesebeteg diétán volt.
Talán mert ők nem csináltak annyi disznóságot, hogy a nemzetiségi hovatartozásukat a köznyelvben pejoratív értelemben használták, használtuk volna.
Valóban az ment már itt, itthon, hogy mindegy volt, rendes ember vagy nem, ha már látszott rajta a nemzetiségi vonás, akkor már elítéltük őket.
És ezért tiltakoztak közülük azok, akik egyébként nem követtek el semmi törvénytelen dolgot.
Ennyiből igazuk is van.
Azt hittem, hogy ő csinálta.
Mert hogy azt a pici lisztet, amivel besűrítjük még kiváltja egy önmagával való besűrítéssel, értem. De hogy azt a gondolatnyi tejfölt mivel tudja kiváltani, vagy egyszerűen csak kihagyja belőle. Akkor már szerintem nem is olyan az íze, mint amit megszoktunk.
Légy szi' mielőtt megkóstolni és várjuk a híreket, milyennek találtad. :)
Köszi, elmentettem, most még nem egészen ébredtem fel az ebéd utáni szunyóból. De el fogom olvasni, mert jó az ilyeneket tudni.
Meg még azt lenne jó tudni, hogy amikor megnyitok a start-on valami hírt, és rögtön elébem mászik a "süti-tájékoztató" és hogyan tudnám azt kikapcs. Mert olyan lehetőség nincs rajta, hogy "menj a fenébe", csak az, hogy elfogadom. Így vagy elfogadom, vagy nem tudom elolvasni a hírt.
Ilyenkor úgy érzem, a személyiségi jogaimba taposnak bele, hogy nincs választási lehetőségem. Annyira durván nyomulnak, hogy az már szinte büntetendő.
Ki lehet őket valahogy kapcsolni?
Nem használjuk, nem használhatjuk már a cigány kifejezést, törvény tiltja. Azért is raktam idézőjelbe, lássák már akik a rasszizmus elleni törvényeiket meghozták, hogyan is hangzik:
roma zenekar, roma meggy, roma nóta... hülyék egytől egyig mind.
Az eredeti és jól készített vadas mártásban sincs gyakorlatilag sem glutén, sem laktóz, meg a többi... ezért kérdeztem, hogy mitől mentes???
Ill. meg akartam kérdezni, hogy azt gondolatnyi lisztet a habarásnál, ill. a picinyke tejfölt, mivel váltotta ki Erzsike lánya????
Szóval mitől és hogyan is minden mentes az a vadas mártás????
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)