Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... nemá !!! és téged nem kínált + h menjél te is ?!!!! de ezzel együtt is úgy vagyok vele , h tényleg csak külön !!!! / szigorúan külön ! ha 1 mód van rá ! / én nagyon szerettem Anyósomat , de mikor lejött még 77-be h eladó az alattuk lévő 2. ház , én örültem h nem volt 200 ezer ft-unk !!! pedig szerettem őt mindig !
... nálunk mindenki szerette mindig :) a tejberizst is + a rizskochot is :) ma hajnalba palacsintát sütöttem a fiamnak :) elszámoltam a kiflit , múltkor csak 30-at vettem , közbe a fiam szabin volt a héten , több is fogyott !!!
... én is rátettem a baconszeleteket :) az fogyott el először :) / pedig az enyém csak 1 kis jénaifedőn készült mini adag volt :) /
... persze ! nem véletlen h ahány ház :) annyi töltöttkáposzta :)
... valamikor direkt azért vettem a gyümölcscentrit :) aztán , mivel jó nagy cart sikerült kifognom , nem sokat használtuk , 1-1 pohárnyi lé után fél napig kellett pihenni hagyni :( szidtam is magam h én marh. !!! azt + se kellett volna venni ! éppúgy ! mint a meggymagozót ! / mert nekem is minden car kellett ! :( /
... persze ! nemcsak a cukortól lesz cukros a zember :( az idegtől is :( :(
... én minden egyes db-ot csomagolok papírtörlőbe/vel / na a krumplit azt nem :) nincsen sok hely abba az 1 fiókba , de a káposztának ha új metszlapot vágok és utána a maradékot visszateszem a zacsiba teszek 1 p.törlőt a csumájához , én 1 fej káposztából többször főzök , még az 1 kilósból is , főleg , mivel keveset főzök :)
... tudom h a laktóz ... + a fruktóz ... de ő nem hajlandó tudomásul venni h nem a kávé árt neki , abból 1 hónap alatt nem iszik + annyit :( mint tejből egyetlen nap alatt :( :(
Ma van pár elintéznivalóm, pár várossal arrább.
Legyen szép napotok.
Majd várjuk a tapasztalatodat!
Egy házasság minőségéhez MINDEN hozzá tartozik.
az nem a kajától függ.de azt tudom,hogy nem szabad együtt élni egyik pereputtyal sem,hacsak nem muszáj.én csak hétvégén főztem,mert este volt,mire megjöttem a munkából,de ha a férjem hétvégén dolgozott,a nagyanyja már várta,gyere kisfiam kimertem a levest.hát akkor én mi a francnak főztem?
Nnnnnna ugye.
A feleségem a rizskókot szerette jobban, én pedig a tejberizst.
De minta-házaspárnak neveztek bennünket. Azok is voltunk.
a szalonna mindenen csak javít.
persze,mikor nem figyel oda,teszek bele egy kis édesítőt.
életemben nem ettem meg a tejberizst,a rizskókot meg utáltam.ha az volt a menzán.
Én még az egybesült fasírtot is teljesen beborítottam szalonnával, kép a profilomon.
A tejbe rizst frissen csak úgy magában eszem, de később a maradék már szárazabb, akkor teszek rá lekvárt. Csipkebogyó az egyik kedvencem.
******************
A következő hozzászólások pedig ismét azt bizonyítják, h ahány ház annyi szokás. Ami még pontosabban kifejezve, ahány ember annyi-félék vagyunk.
***************
Sokan tesznek kis cukrot a habart savanyú bablevesbe, van aki azért h enyhítse az ecet savasságát, mások azért mert úgy szeretik. Bárkinek bármi az oka, ízlések, és pofonok.
mi az almával szoktuk,a lányom nem engedi előtte becukrozni,de jól kicsavarja a levét,aztán megisszuk.
én majd minden sütibe teszek egy csipet sót,ha azt írják,ki vagyok én,hogy mást mondjak.
pedig én aztán utálom a cukrot,na háromnaponta megeszek egy sportszeletet,néha tejet iszom,de állítólag még a kenyérben is van.mégis picit magas,de nem érdekel.valamiben csak meg kell halni.
Vagy esetleg bacon szalonnával beborítani, és nem olajjal kenegetni.
Azt olvastam a napokban valahol, hogy a hűtő zöldség tároló dobozának alját béleljük ki a közönséges konyhai papírtörlővel, mert akkor az a képződő párát felissza, tovább bírják a tárolást a zöldségek. Most hogy eszembe jutott, megyek is megcsinálom. :)
A tejben is van cukor laktóz,gyorsan felszivodo szénhidrat ez emeli a vércukrát.
Egy fél liter eleg vna neki tizoraira vagy uzsonna mellé 2-2 deci.
Bele kell szamolni a napi szènhidrát beviteléhez a tejet is,mar kevesebbet ehet másból.
Azt hiszem anyósom az elején lefóliázta, csak a legvégén vette le róla a fóliát. De szerintem egy kis zsiradék nem rontja el! ☺
Érdekes, hogy legtöbben idegenkedünk attól, hogy a túrós tésztát cukorral együk. Én is. A hagyományos leginkább sósan, és kisütött szalonna töpörtyűcskékkel, ugyanakkor a túró cukorral több más tésztás dologba meg természetes. Ilyenek pl. a túrós sütemények, vagy a túrós palacsinta, amibe még édes mazsola is dukál. Ez is ugyanúgy tésztaféle, mint a túrós csusza.
További ajánlott fórumok: