Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Napsugár!
Most olvastam vissza... a Pennyben nincs nagy választék teafüvekben! A Sparban viszont rengeteg Ván!
Jó reggelt Mindenkinek!
Nem jelentkezett még Dodi? 😞
Forrest!
Az biztos a baklava volt! 😀
Sógornőm és mostohám imádják!
Az önkorm. belül van a városellátó, nyáron söprik, locsolják az utakat, járdákat. (Itt az Alföldön, ha megindul a szél, viszi át a port, a koszt, szemünk-szánk tele van vele.)
A múlt héten már kisautós szerkentyűvel a lehullott faleveleket szippantották össze. Mint egy nagyméretű porszívó, kb. 20 cm-es átmérőjű csővel.:))
És persze télen a járdákat, utakat takarítani, szórni, sózni, akármi kellene! De érdekes, a járdákat csak itt a központban, és csak ott, ahol állami tulajdonú ingatlanok (társas házak, üzletek, hivatalok stb.) vannak. A magán tulajdonú épületek előtt kotorja a tulaj! Ha nem teszi, büntetik!
Nem is kell hűtőbe rakni!
A túltelített só vagy cukoroldat, ahogy hűl, szép kristályokat képez a belelógatott cérnára.
A Pennyben akciós most ennyiért a banán!
Úgyhogy most azt eszünk...
Meg szilvát, ha kapok ehetőt, mert a legtöbb helyen tiszta éretlent árulnak. Pedig én kedvelem a szilvaféléket...
Almát kaptam olyantól aki maga szedte, de az még éretlen és eléggé savanyú. Viszont pár nap után már látom, hogy álltában kezd foltosodni. Majd meglátjuk...
Legfeljebb kompót lesz belőle!
Nem túl intenzív és jellegzetes a spárga (zöldség) íze...
Ráadásul drágán is adják.
Én sem szoktam venni, max 2 évente egyszer! :)
"Mert a cukorborsó miért cukorborsó? "
Mert édes!!!! :)))
Nálunk bundáskenyér volt a vacsora.
Mondjuk az sem "egészségtudatos" , de legalább volt hozzá egy csomó paprika paradicsom uborka és persze lila hagyma! :))
Lakmuszpapírt a patikában lehet kapni.
Ismerem ezeket a "kisvegyészkedéseket"!
Jópofák nagyon! Minden kisgyerek élvezi!
De én a sima, kenderből készült és cukorspárgának nevezett spárga elnevezéséről szerettem volna tudni....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)