Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én azért szeretem az általam használt, kerek szaggatót, mert nem kell a bal kezemmel tartani. Csak ráteszem a megfelelő méretű fazék tetejére, és kész.
... ez a kedvencem , amihez a kis lapos fakanál van , az enyém rendes méretű lapát , ami eredetileg palacsintaforgató fából , de én azzal szaggatom a nokedlit és annak a fenekén reszelem a káposztát :) + a sajtot :)
Gulyás és bablevesbe ha nincs maradék tésztám, akkor nagyon gyorsan inkább csipetkét csinálok.
Ha tésztát főzök, legtöbbször direkt többet mint kell, és nagyon szeretem a paradicsom levest, abba teszem.
Szerintem ezekkel a legegyszerűbb.
Néha csodálkozom azon, h milyen jól eltartott az amit Magyarországról hoztunk, ezt a régimódit, 1979-ben, először mentem vissza, mint Amerikai állampolgár.
Még megvan, a másik 15 mellett.
[link]
Pontosan így van, ráérni ráérek, sokszor úgy érzem túlságosan is.
... tényleg azt is lehetne már 1x , régen volt :) mostanába ha víz nélkül , levesbe készítek , már nekünk sem kell sok , előfordul h a fele a fagyosba landol , legközelebb akkor azzal hűtöm ki a levest :) ha Bundy 12 előtt jönne enni / mert néha azért olyan is van h az utolsó pillanatba összedobok neki 1 levest :) / mielőtt kajabál h : Emese van 1 levese ?! leves = van :( Emese nincs :( :(
Én + ha kavarok, mindig úgy, hogy maradjon egy adag tojásos nokedli vacsinak. :)
... az bosszantó , tényleg figyelni/vigyázni kell a konyhai balesetek még ha csak 1 nokedli okozza is , cefetül tudnak fájni :(
... ha több is kell nemcsak 1 tojásból , akkor a fenekén reszelésre is használt szaggatóval szeretem csinálni , mert abból nem lesznek hatalmasok , de ha csak 1-ből , akkor inkább hosszúkás vékony nokedli lesz belőle :) késsel vagdosva :) ... régen egyik kolléganőm mesélte h felver 1 tojást , fele a macskáé :)))) a másik feléből + lesz 1 kevés nokedli a levesbe , pl bablevesbe :)
Időközben én is vettem, egy olcsó kis műanyagot, fakanállal szépen átsegítem rajta a bekavart tésztát. Seperc alatt végzek a szaggatással.
[link]
Én sem szoktam elkapkodni, nyilván a technikámmal van a probléma és mikor úgy landol egy-egy példány, hogy lecsap a forró víz, akkor elég pipa vagyok.
Ez van 😂
... 1x láttam 1 kínai szakácsot valamelyik kajás fórumban , ördögi sebességgel szaggatta a nokedlit késsel !!! azóta is eszembe jut , amikor én tökörészek vele :( :( kb csiga lassúsággal a kínaihoz képest :)))))))
... régen vettem néhány féle nokedliszaggatót , aztán maradtam én is a kistál+kanálnál :) így csinos kis hosszúkás nokik lesznek :) :)
Én is tàlból szaggatom kanállal, viszont apai nagyanyám késsel szagatta vágódeszkáról.
Nem a kedvenc elfoglaltságom, de annyira szeretjük😊
Én kistálból kanállal tanultam szaggatni. Még mindig meg van az a kistál és máig abban kavarom a nokedlit. Igaz, hogy már nem kanállal szaggatom. :))
jó nagy szürke felhők vannak.
... én télen nyáron a teraszra teregetek :) végülis reggel kiraktam még vállfával együtt kilógattam az összes göncöt , amit reggel beszedtem , olyan randa szürke volt az ég , azt hittem esni fog , de majd holnap :( Bundy szerint , bár már a szele itt van :)
... nem ráérsz ? nyugdíjas vagy és a nyugdíjasok ráérnek :) kész lesz amikor kész lesz :)
Korábban már én is fűtöttem, de most rendkívüli meleg van.
már nem teregetek ki,mert itt van a tüzelhetnék időszaka.
hogy én mit pilinckáztam úgy 14 évesen a deszkáról.volt amikor zumammen beleesett a vízbe.képzelheted öt személyre.a nagyapám szerint a nagyanyám három nokedlije elég volt ebédre.
Vallomás.
Még az a szerencse, h a lassú víz is tud partot mosni, mert pl. én lassabban szaggatom a nokedlit szaggatóval, mint a Nagymamám csinálta késsel a vágó deszkáról.
Rövidesen megérkeznek azok a hossssssyyyyyyyyyú téli esték, amikor a napfényt fénymásolaton nézzük, meg tablettákban szedjük.(D3).
Az újonnan nyílt üzletekben bizony szétnézek, és meglehet, hogy csak egy db. szappant, vagy egy db. kiflit veszek, csak azért, hogy ne üres kézzel jöjjek ki. Látják ők abból, ha többen is így csinálnak, hogy baj lesz az árakkal. Aztán ha már másodszorra is úgy gondolom, hogy csak illendőségből vásárolok, harmadjára már be sem megyek.
itt olyan bággyadt napsütés lett, a napon jó idő, az árnyékban felillik a kardigán...
elég lett volna a bukszájába tenni.az anyámnak már úgysem kell,mármint egyedül.de hát elfelejtette,van ilyen,én is már a kapuból fordultam vissza,de nem kellett.az igazolvány szám kellett.az volt van írva a bukszába,meg a telefonszámok.az enyém,a lányomé,meg az apjáé.a gyengébbek kedvéért,oda van írva,ez az enyém.
... nem tudtok fénymásolatot csináltatni róla ? az is elég :)
ja,a múltkor ketten mentünk a patikába,a pelenka nem nehéz,csak kényelmetlen cipelni,pláne,ha dobozban van.persze a tajkártya otthon maradt,a húgom tiszta ideg volt,ő nem szarozik.mondom egy perc átmegyek a rendelőbe,elkérem a számot.addigra már a receptet is kinyomtatták,fogyjon a papír.vajon kinek van papírgyára.
... mehet a felhőbe , de a TAJ kártyát kérik a gyógyszartárban :)
További ajánlott fórumok: