Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Lányok veletek is történik néha, ami velem?
Valami éhséghullám vonult ma rajtam végig. Egész nap enni szerettem volna, hát ettem is.
Igaz, csak az engedélyezett kajákat, de azt rengeteget. Egyszerűen nem tudtam magamnak parancsolni.
Pirított máj tojással, sülttök, töltött gomba, megint sülttök, túró, és még palacsinta is. Minden olyan finom volt. Szerintem reggel meg sem lepődök a mázsálásnál!
Valóban jó messze vagyunk egymástól,és a rosszabb időt,mármint a hófúvást felétek jelezték inkább.
Szerencsére nekem nem kell havat lapátolni,az a férjem dolga,kell neki is egy kis mozgás.:))
Mindjárt indulunk a sétára,kíváncsi vagyok,meddig bírjuk?
Akkor jó messze lakunk hozzátok, Békéscsaba környezetében.
Azóta is hull, kavarja. Meglesz az ebéd utáni mozgás.
Lányok mi történt Veletek? Bekaptatok valami vírust?
Gyógyuljatok meg hamar!!!
Hahó! Itt vagyok. Nálunk is esik, kb. 15 cm-nél tart. Nekem is nagyon fáj a torkom. Tegnap már fél 8-kor elaludtam, és reggel 7-ig fel sem keltem. Most kezd fájni a fejem is, lehet, hogy kidőlök a sorból.
Férjem elvitte a gyerekeket szánkózni, de már jönnek vissza. Mennem kell.
Tartsatok ki és vigyázzatok a hóesésben! Nehogy elcsússzatok!
Valójában Mona részére kerestem meg a meghatározást,ő kérdezte,miről van szó.
Ha teszel fel recepteket,nagyon megköszönjük.
Várunk,és sok sikert kívánunk.
A Life Plan 60 receptet, a szakácskönyv 350 receptet tartalmaz. Még ne igen néztem át, mert az első szakasz "elméletével" voltam elfoglalva eddig.
De mindenképpen megosztom veletek, ha olyat találok, ami jónak tűnik:)
Angol verziót rendeltem, szerencsére ők már átáltak az SI-re jó pár éve, így az általunk használt mértékegységekben adják meg a hozzávalókat és nem kell átszámolgatni, mint az amerikai recepteket.
Itt is az van. ): /Pécs és környéke/
Te merre laksz?
Nem tudom,miként fog alakulni,de délutánra beterveztem egy kis sétát ebben a hóesésben. Bár nálunk nem hordja a szél a havat,csak esik,és már jó 30 cm megvan a vastagsága.
Ebédre fűszeres-joghurtos halfilét készítek párolt céklával.
Ítéletidő!
Elmentünk a férjemmel pár dolgot vásárolni a boltba gyalogosan természetesen. Alig tudtunk haladni a nagy hóban, ráadásul kavarja a szél. Megvolt a napi sétám! Mostmár kezdem az ebédemet készíteni, töltött gombát. Ha nem kellene havat takarítani, ki sem dugnám a fejem az ajtón kívül. Reggel is mire ellapátoltam a részemet, összefagytam.
Szép napot mindenkinek!
"fromage fraist" meghatározása.
A fromage frais valahol a túró és a joghurt között elhelyezkedő tejtermék, melyet először Belgiumban és Észak-Franciaországban készítettek. Neve szó szerint friss sajtot jelent, de hívják "fromage blanc"-nak, fehér sajtnak is. A tiszta fromage frais gyakorlatilag zsírmentes, de íze javítása érdekében gyakran adnak hozzá tejszínt, mely a zsírtartalmat is növeli. A 4%-os keveréket főleg szívesen fogyasztják desszertként mézzel vagy gyümölccsel. A 8%-os zsírtartalmút használják inkább főzésre, akár sós fogásokhoz. Fogyókúrázók előszeretettel veszik bele diétájukba a tiszta, 0,1 %-os zsírtartalmú fromage frais-t.
Ha a házilag készített joghurtot kicsepegtetjük,hasonló dolog alakul belőle.Már kipróbáltam. Enyhén savanykás íze van.
Lányok, miket lehet kapni Magyarországon a tejtermékek közül, amiket lehet használni?
Joghurtot, cottage cheeset azt szoktam venni. A fromage fraist ugyan ettem már, de nem itthon. És sose nézegettem. Van nálunk, hol? Milyen tejterméket lehet még kapni, amit ehetünk a Dukan alatt?
ÉN?
Nagyon úgy néz ki, mintha előlről kezdeném.
Erus merre vagy ?
Sziasztok!
Ha nem is holnap, de hétfőn elkeztem a Dukan diétát... :))
Most olvasgatom a The Dukan Diet Life Plan című "szakirodalmat" hozzá, illetve van egy szakácskönyvem is Dukantól. Remélem, találok benne olyan kajákat, amivel viszonylag könnyen kihúzok 5 napot (ennyit dobott ki a kalkulátor, nem egyezik az általatok használt táblázattal valami miatt).
Van valaki, aki most kezd vagy az elején tart?
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(