Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
Szerintem nem első sorban azzal van a baj, hogy komplett menüsort esztek, hanem azzal, hogy nem ezt szokta meg a szervezet. Nekem például akkor állt meg egy hétre a fogyás, amikor nagyon keveset ettem.
Csacsikis akkor azt javasolta, hogy egyek többet. Tudom, milyen nehéz husit enni akkor, ha az ember egyáltalán nem kívánja vagy éppen nem is éhes, ilyenkor én egy joghurttal kezdtem és aztán már kicsit több kedvem volt enni. Az 1100-1200 Kcal meg kell hogy legyen ahhoz, hogy jól menjen a fogyás. Az utóbbi időben én pl. rendszeresen eszek az étkezések után egy szeletet a zabkorpa sütiből, mert nagyon kívánom az édességet. Nem mondom, hogy elég egy szelet, de ha aznap nem eszek dukan kenyeret akkor bennem van hogy délután és este még ehetek egyet. Ami a mozgást illeti, egy hete hogy nem mozogtam, még a napi séta is megerőltető és simán meglátszik azon, hogy az anyagcserém ismét lassulni kezdett. Ilyenkor nem segít a tea sem, egyszerűen sokkal nehezebb a nagydolog. Úgyhogy mese nincs, mozogni kell! Amikor rendszeresen jártam edzeni(naponta kb. 1 órát) volt hogy 3x is mentem a wc-re. Szóval, valahogy még kitartok amíg a rohadt tyúkszemem el nem múlik, és aztán folyt. köv. a mozgás. viszont itt is azt gondolom, hogy nagyon fontos a rendszer, és az, hogy amit elkezdünk mozogni, ne hagyjuk abba a diéta végeztével. épp ezért mindenki annyit vállaljon, amennyit tartani is tud. A heti 3 alkalom az ideális szerintem.
Hahó!
Egy ismerősömet is sikerült "beléptetnem".... Nem biztos,hogy bejelentkezik a hoxára, de el fogja kezdeni a DUKAN diétát.
Picit visszaolvastalak benneteket:) Én sem szoktam magamnak lefőzni egy egész menü sort (mert nincs időm és mert nem érzem,hogy éhes lennék rá). CSak a hétvégére készítek magamnak(mert van időm és megkívánom)a nasit.
Holnapra a "lucskos-káposztát terveztem be, pipi hússal. Ez most ilyenkor télen úgy aktuális és rengetek benne a c vitamin is. (kicsi fiam (13 éves)is beteg,úgy hogy most ő(k) is ezt fogják enni.
Nem úgy jött le a dolog szerintem! Ilyenkor jó a fórumtársak józansága, amikor elgyengül a páciens, és kicsit észheztérítik a jóakarók:D))
Sokféleképpen lehet tanácsot adni a másiknak úgy, hogy ne tűnjön okoskodásnak. Annyira jó, hogy figyelünk egymásra. Most küldenék ide egy mosolygós arcot, de nem tudok. Vegyétek úgy, hogy itt van: D))
Miért bántódnánk meg?!
Azért vagyunk, hogy segítsük egymást!
De szerintem azért jó, hogy vannak "édességek", mert könnyebb elviselni a fogyót. És, ugye nem baj, ha csak nyárra leszünk bombanők !!??
A havi 2 kg fogyás nagyon jó eredmény és egészséges! Ha több megy le, na bumm, nem panaszkodunk! De a kis eredmény is eredmény!!!
Ma lelkes vagyok! :)
Ezt én is tapasztaltam. Készítgettem a finomságokat, és nem mozdult a mérleg. Mióta visszavettem a mennyiségből, jobban van eredmény.
Szóval nem lehet itt büntetlenül enni és enni.
Szinte furcsa, hogy mostmár az ebéd egy fogásos, de másképpen alig van eredmény.
Én is külön étkezésként eszem ezeket.
Bár a multkor a túrótortából ebéd után ettem. Na és csak a megengedett mennyiséget. Tegnap az tetszett, hogy a 2 kanálból kijött a két gofri. Ami amúgy is elég kellene, hogy legyen egy étkezésre. :)
Magamnak csak hús,a többi család.
Gofri uzsi ,nem eszek desszertett.
Igen erre én is rájöttem,míg csak keveset ettem nem is volt baj...aztán jöttek a jó kis receptek hajjjaj De rájöttem a meg engedettből sem lehet büntetlenül enni,csak ahogy írod külön étkezésnek.
Hát nem tudom, miért nem raksz bele csak símán darálthúst? és pulykából, vagy csirkemellből?
A tetejére meg joghurtot. Úgy fogynál is. A gofri meg ne legyen desszert, hanem külön étkezés. Ott van a baj, hogy összeraktok egész menüsort a megengedett kajákból.
Töltött káposztát csinálok...zabpehellyel,kíváncsi vagyok?
utána gofri...
csoda h nem fogyunk!
Na milyen fogyókúrás dolgaink nincsenek talomban, igaz? Aztán észre sem vesszük. Ripsz-ropsz soványak leszünk. :)
És még mondja valaki, hogy nem lehet fogyni a gofritól! :)))))))))))))))))
Ez jó ötlet, csak éppen nincs sütőm. Valószínű örülnének az unokáim, ha beszereznék egyet tavaszra, mikor jönnek.
Egyébként hamar kisül?
Képzeljétek, gofrisütőben sütöttem meg a palacsintát, és írtó jó lett. Ezentúl nem is sütök palacsintát, csak gofrit. :)
8 db gofrihoz:
4 tojás
8 kanál zabpehelyliszt - zabkorpával is biztos jó
7 kanál joghurt
édesítő
A baj az volt vele, hogy a gyerekek befalták a felét. :)
De jó Nektek, már túl vagytok a nehezén. Remélem én már jövőhéten csak Dukanos kaját eszek:)
A cs. májat (1 kg) most tepsibe sütöttem, só, bors, majoránna, 1 ek olíva olaj. Mikor kész lett, a tepsi egyik oldalát megemeltem és lefolyattam a zaftot, ez a család többi tagjáé:)
Megcsináltam a joghurtot is, remélem hamar megalszik, próbálom "melegen" tartani.
Köszönöm.
Remélem azért erőt is ad nektek, hogy meg lehet azért csinálni. :-)
Sziasztok!
Visszaolvastam, megyek főzni. A csirkemájat szoktátok sütőzacskóban sütni?
Sziasztok Lányok!
Nagyon örülök, mert már csak 3,8-4,4 kg között kell leadjak. Az utolsókat rúgom ezen a téren, sok mínusz kilogrammon már túl vagyok. Ha nekem sikerült nektek is fog!! Az edzés nagyon hiányzik és a rohadt tyúkszemem miatt sétálni is alig tudok, meg hát itt is hideg van, de nem írom meg hány fok van, mert el fogtok küldeni a pi...ba!
Most volt egy pici időm, és a recept klubbunkból kinyomtattam jó pár receptet. Megkönnyítve a saját helyzetemet is:))))
Erus jobban vagy már?
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(