Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Holnap elkezdem a Dukan diétát........ fórum

Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)

3768. Anna0129 (válaszként erre: 3766. - 3da8f53e4a)
2012. márc. 21. 19:25
A vércukrommal és a vérnyomásommal is minden rendben van. Eddig még csak egyszer voltam nagyon rosszul a diéta miatt, amikor megettem 3 nap natúr hús és tej után a fűszeres sült csirke bőrét. Amióta azt nem eszem meg nem hánytam, viszont a fejem még szokott fájni. A fejem pedig soha ezelőtt nem fájt :(
3767. Anna0129 (válaszként erre: 3765. - Vica-35)
2012. márc. 21. 19:22

Nem dohányzom, nem bulizok, sőt még csak inni sem szoktam, úgyh ez nálam nem jelent prőblémát, és babáról sem tudok :)

Én szerintem a szénhidrát miatt van, és nekem kevés az a kalória amit a hús biztosít.

3766. 3da8f53e4a (válaszként erre: 3764. - Anna0129)
2012. márc. 21. 18:52

De mitől szédülsz és mióta? Lehet alacsony a vércukrod? Vagy nem eszel eleget?

De az is lehet, hogy front érzékeny vagy...

A hányást meg már nem is értem? Kajától, mert nem esik jól? Olyat eszel, amit kívánsz? (esetleg kis baba?:)))) )

(én pl. csak attól vagyok rosszul, ha a húson zsírt látok, attól nagyon undorodok mostanság)

3765. Vica-35 (válaszként erre: 3764. - Anna0129)
2012. márc. 21. 16:51

Bocs, lehet, hogy nem fog tetszeni amit írok. Nem a Dukan-tól fáj a fejed, vagy ha igen akkor rengeteg méreganyag van benned. Nem tudom a szokásaidat, az étkezésedet, dohányzol-e, éjszakai "bulizos" életet élsz-e?? A diéta hajtja a méreganyagot, ettől minden fogyokúra elején fájhat a fejed.

De a fogyókúra (mivel a szervezetedben változás megy végbe) előhozhat rejtett betegséget. Ne ijedj meg: csupán a szem romlására gondolok.

Mindenképpen érdemes lenne egy általános vérvételt csináltatni.

3764. Anna0129 (válaszként erre: 3762. - Fdcfc1ad3b)
2012. márc. 21. 15:07
Nekem szédülés, fejfájás és hányás :(
3763. 3da8f53e4a (válaszként erre: 3762. - Fdcfc1ad3b)
2012. márc. 21. 14:45

Mire gondolsz? - szédülés, fejfájás, gyomor fájás? -

Nem, nekem nem volt semmi ilyesmi. Inkább a "tiltott" dolgok elhagyásához kellett némi idő: pl. cukor. A kenyér, tészta és társai könnyen mentek, nem hiányoztak.

2012. márc. 21. 12:08
Sziasztok az első szakaszban tapasztalt valaki mellékhatásokat?
3761. Anna0129 (válaszként erre: 3760. - Erus_78)
2012. márc. 21. 10:10
köszönöm :)
3760. erus_78 (válaszként erre: 3759. - Anna0129)
2012. márc. 21. 10:05

palacsinta:

2 evőkanál zabpehelyliszt

1 evőkanál natur joghurt

1 tojás fehérje (vagy sárgájával együtt)

édesítőszer

Amerikai palacsinta féle lesz belőle. Kicsit olajozd ki a palacsinta sütőt, utána töröld ki papírtörlővel, így nem fog leragadni.

3759. Anna0129
2012. márc. 21. 09:55
A zabpehelylisztes palacsinta receptjét megtalálom valahol?
3758. Anna0129 (válaszként erre: 3753. - Loca34)
2012. márc. 21. 09:52
Mindig ugyan ott és ugyan olyan érzés is :(
3757. Anna0129 (válaszként erre: 3748. - Erus_78)
2012. márc. 21. 09:51
Én ezt a vércukorszintes dolgot nap mint nap megtapasztalom, tegnap este is úgy aludtam el hogy előtte elnyammogtam egy fél szelet teljes kiőrlésű barna kenyeret :(
3756. erus_78
2012. márc. 21. 09:37

Nekem annyira nem tűnik betarthatatlannak a 3. szakasz. Én régebben sem ettem a tojásrántottához kenyeret, és a virslihez sem. (Na ugye a virslit nem szabad enni most.) A gyerekeknek sem adok hozzá.

A heti 1-2 édesség is ment régebben, most többet eszem, mint akkor. :) Akkor sem ettem krumplit, rizst köretnek, nem is hiányzik. Tésztát néha ennék, de anélkül is megvagyok.

Én a reggelit szoktam kihagyni főleg, és ez nagy baj, azt mondta a csajszi. Ez határozza meg az egész napot, és ha reggel nem eszünk eleget, akkor az egész nap el van rontva, mert este akarja a szervezet bepótolni. És ha vissza gondolok a tegnapi napomra (nem írom le, hogy mit ettem, de többet ettem reggel), tényleg nem voltam éhes annyira ebédkor, és abból sem ettem annyit, és igazából egész nap nem ettem annyit, mint a reggeli nélkül, és este sem voltam úgy éhes, mint máskor.

3755. erus_78 (válaszként erre: 3750. - Pipsann)
2012. márc. 21. 09:13

Az édesítőszernél én is megkérdeztem, hogy lehet-e a gyereknek adni, és azt mondta, hogy igen. Nem emlékszem már, hogy miért a STEVIA-t mondta sajnos. :(

Szeritnem nem baj, hogy a vacsora a főétkezés, csak akkor egyél kevesebbet belőle. Nem mondta, hogy csak hideget lehet enni, csak próbáljuk a szénhidrátot mellőzni estére.

A kávéval kapcsolatban nem tudok mit mondani. :(

A korpával kapcsolatban azt mondta, hogy mindegy, hogy milyen. Lehet búzakorpa is.

3754. puro54 (válaszként erre: 3749. - Erus_78)
2012. márc. 21. 08:55
Köszönjük Erus! Valóban sokmindent jól csinálunk, de mindenképpen nagyon hasznos dolgokat hallottál és írtál nekünk. Bennem is egyre jobban megerősödik a tény, hogy ez nem csak egy diéta kell, hogy legyen, hanem életmódváltás.
3753. loca34 (válaszként erre: 3751. - Anna0129)
2012. márc. 21. 08:39

Szia,

szerintem nincs hozzá köze. Én csak pozitív változásokat vettem észre magamon. Ugyanazon a helyen fáj a fejed, vagy mindig máshol?

3752. loca34 (válaszként erre: 3741. - Mona6908)
2012. márc. 21. 08:37

Szia Mona!

Én személy szerint nem hagynám ki a sétát, nem helyettesíteném semmivel. Viszont plusznak nagyon jó, bármilyen mozgás. Soha nem volt ennyire izmos a hasam például, és ez a tornának köszönhető. A séta az alap, a többi meg csak plusz!

3751. Anna0129
2012. márc. 21. 08:36
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amióta diétázom egyfolytában fáj a fejem, pedig nekem sosem szokott :(
3750. Pipsann (válaszként erre: 3747. - Erus_78)
2012. márc. 21. 08:31

Szia Erus!

Köszi, hogy így leírtad nekünk! Kérdés előtte nem jutott eszembe amikor kérdezted, de most persze egyből:) (a 4. ponthoz).

1. Érdekes a zabkorpás rész, hogy több jobb lenne. Azt látom a francia dukanos weboldalon, ahonnan gyakran veszek infókat, recepteket, hogy simán 3 evőkanál zabkorpával számolnak/nap, vagy inkább 2 ek zabkorpa, 1 ek búzakorpa. Csacsikis azt írta, hogy ő nem zabkorpázik, mert az eredeti Dukanban benne sem volt...

2. A reggeli éhgyomri kávén borzasztó sokat javít egy kis kanál tej (akár olyan kis mennyiség, aminek még az ízét is alig lehet érezni), mert megköti a kávéban a csersavat. Szóval kötelező a tej legalább a reggeli első kávéba - ezt lelkemre kötötték anno egészségügyi főisis tanulmányaim alatt - és nem is a dietetikus oktatók, hanem asszem belgyógyászok - , és máris nem károsítja a gyomrot.

3. Abból a szempontból, hogy hétköznap csak vacsoránál tud együtt enni a család, nekünk az a főétkezés, és ezen nem változtatok, csak vigyázok, hogy este 6 körül legyen a vacsi és ne később. Ti ezt hogy oldjátok meg?

4. Az édesítőszerekről rengeteg rosszat lehet olvasni, ezért nem örülök, amikor a kislányok kérik az én diétás sütijeimet. A Steviát miért emelte ki a dietetikus? Ez valamivel jobb, mint a többi? Én azt láttam nagyjából ugyanaz van mindegyik édesítőben...

Köszi!!

3749. erus_78
2012. márc. 21. 08:17

Nekem úgy tűnt, hogy Dukan bácsi 3. szakasza az egészséges étkezésen alapul. Talán inkább ez egy életmód, és nagyjából azt kellene tartanunk.

Most más nem jut az eszembe.

Ja, aki sportol: annak sportolás előtt 1,5 - 2 órával kell ennie, és sportolás után 1 órán belül nem szabad enni! Inni igen, de enni nem!

3748. erus_78
2012. márc. 21. 08:13

Folytatás:

Így kellene kinéznie egy napi étkezésnek. (Szerintem olyan, mint a mi 3. szakaszunk. :) )

Reggeli: harmadold el a tányérodat, az egyik harmadra teljes kiörlésű pékáru, a második fehérje, lehet hús, sajt, joghurt, a harmadik zöldség - teát inni hozzá, esetleg kevés tejet.

Tízórai: natur joghurt 2 kiskanál zabkorpával és 1 szem aszalt szilvával, vagy 1 gyümölcs

Ebéd: Itt annyira nem fejtette ki, mert a fiúk állandóan belebeszéltek, úgyhogy a levest nem is kérdeztem, de amit mondott az a "könnyű ebéd", főzelék, hús, durum tészta. A krumpliból a héjában főtt, sült krumpli.

Egy mintát mondott: fél adag barna rizs, hús, zöldség - itt is meg kell lennie a 3-asnak, mint a reggelinél.

Azt mondta, hogy próbáljunk meg mindent úgy elkészíteni, hogy ne törjük össze, pl.: ne krumplipürét együnk, hanem héjába főttet, ne banánturmixot, hanem rágjuk meg banánt...

A főzéssel kapcsolatban a mi módszerünket mondta, kevés olaj, vagy párolás inkább, zabkorpás sűrítés... joghurt használata. Szóval ezzel jók vagyunk.

Uzsonna: ua. mint a tízórai, joghurt, vagy 1 db gyümölcs

Vacsora: nagyon kevés szénhidrát, aki nem bírja ki nélküle, annak abonett kenyér, lehetőleg rostos, rozsos..., és fehérje.

A zsírszegény tejtermékeket mondta, a nem zsíros husikat.... De mi ezt már tudjuk.

Annyit mondott, hogy hetente 1-2-szer, mondjuk hétvégén, ebéd után igenis megengedett a sütike, de ne külön étkezés legyen.

A tejjel kapcsoltaban elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor lehet inni, mert a reggilnél elmondta, hogy inkább ne, vagy csak a kávéba egy kevés, de a vacsoránál még a múltkor mondták, hogy semmi képpen se, mert az is megemeli a vércukorszintet.

Ha magas vércukor szinttel fekszünk le, akkor reggel éhesen ébredünk. Akinek leesik a vércukra, egyen egy szőlőcukrot, de utána rögtön kell enni egy lassan felszívódó teljes kiörlésű dolgot, mert még alacsonyabb lesz a vércukra a szőlőcukortól, akár 2 percen belül, és akkor még rosszabbul lesz, mint előtte.

3747. erus_78
2012. márc. 21. 08:03

Sziasztok! Tegnap voltam a dietetikusnál, az elmarad előadás kapcsán. Igazából nem mondott olyan sok mindent, amit ne tudtam volna, de...

1. Az egészséges étrend és a fogyókúrás étrendben is, naponta meg kellene enni 30-40g élelmi rostot (pl.: zabkorpa) 1 g zabkorpa 0,5 dl vizet szív magába, ez miatt van ugye a teltség érzet. Ha nem isszuk meg ezt a vízmennyiséget grammonként, akkor székrekedés lesz.

Ma lemértem, 2 púpos kanál zabkorpa 20g volt, ezt azt jelenti, hogy nem esszük meg naponta húsnapon a kívánt mennyiséget, pedig ez igencsak hozzájárulna a fogyónkhoz. Persze zöldségekben is van rost, szóval ki kellene számolni. De minél több, annál jobb. De a VÍZ nagyon fontos!

2. Reggelire éhgyomorra NEM iszunk kávét, tönkreteszi a gyomrunkat (gondolom ezt is többen tudják.)

3. Az étkezések menete:

- reggeli 30 %

- tízórai 10%

- ebéd 30 %

- uzsonna 10%

- vacsora 20 %

Annyit kellene ebédelnünk arányaiban, mint amennyit reggelizünk. Na és az adag az mindenkinek más.

4. Cukor helyett nádcukor, vagy xilit, vagy STEVIA édesítőszer használata, vagy gyümölcscukor.

(A xilitből nem lehet kelt tésztákat csinálni.) A kalória tartalma ugyanannyi, mint a cukornak, de a felszívódása más, a glikémiás indexe (GI).

5. Minél több alacsony GI indexű ételt kell fogyasztani, mert azok lassabban szívódnak fel, nem emelik meg a vércukor szintet.

6. Gyümölcsöt max. 16 órig szabad fogyasztani, utána már nem.

3746. puro54 (válaszként erre: 3745. - Tanti59)
2012. márc. 21. 07:47

Hát igen. ráadásul ilyenkor kívánságműsor van, ki mit szeretne enni, főleg örülnek a hazainak.

Mindegy, valahogy majd kitartunk!

3745. tanti59 (válaszként erre: 3744. - Puro54)
2012. márc. 21. 07:29
Hétvége nálam eddig is gáz volt,mindig jönnek a gyerekek,kajával nincs gondom,de a sütik,...pedig nem vagyok édesszájú,..a nem lehet miket ki nem hoz.
3744. puro54 (válaszként erre: 3742. - Tanti59)
2012. márc. 21. 07:10

Én is igyekszem tartani magam, csak minden hétvégén jön valamilyeik gyermekem a családjával, meg végre itt lesznek az unokáim egy hétig. Hát majd látom.

Biztatjuk egymást !

3743. puro54 (válaszként erre: 3740. - Loca34)
2012. márc. 21. 07:07

Köszi, aranyos vagy a biztatásért. Valóban igaz, néha vannak ilyen mélypontok, azután észhez tér az ember. Meg azt selytem, ha már közel állunk egy célhoz, annál nehezebb tartani magunkat a megszorításokhoz.

Egyetértek a mozgás terén, nekem is felüdülés, csak még nem jutottam oda, hogy úgy érezzek mint a róka. Amikor elkezdem, akkor és azután már nagyon jól érzem magam!

Az ötleted egy találkára nagyon jó gondolat, rajtam nem múlik.

3742. tanti59 (válaszként erre: 3741. - Mona6908)
2012. márc. 21. 06:52

Húsvétig én is kibírom,megvárlak benneteket a 3.szakasszal,Mona,Puro.

Erika Te hol tartasz?

3741. Mona6908 (válaszként erre: 3740. - Loca34)
2012. márc. 21. 04:18

Minden további nélkül én is benne lennék:)

A többiben meg teljesen igazad van, és éppen ez volt az a bíztatás, amire vártunk, úgyhogy megkaptuk.

Mondod a sétát.

szerinted az a tornán felül legyen? nem helyettesíti pl a biciklizés?

3740. loca34
2012. márc. 21. 00:26

Annyira ügyesek vagytok mindannyian, nem hiszem, hogy kellene a biztatásom?? :-)

Nem tudom már jobban hangsúlyozni, hogy az egész életem teljesen megváltozott, visszakaptam régi önmagamat! A legrosszabb rosszindulattal is letagadhatok 10 évet, senki nem néz 35 nek, mondjuk én se érzem magam annyinak.

Ki hogyan áll a mozgással?

A napi séta az gondolom mindenkinél megvan..:-)

Írjátok, hogy unalmas a husi, meg már unalmas a diéta, meg azt is hallom, hogy néha elfogy az erőtök a folytatáshoz, De!!! 5 kilóval ezelött is voltak ilyen gondolatok, nem? Meg 10 kilóval ezelött is! Ahhoz, hogy jókedvűen menjen tovább a diéta, én azt találtam ki magamnak, hogy minden nap csinálok valamit ami nekem személy szerint örömet okoz. Nálam a torna volt az, de mindenkinél lehet más, csak adjuk meg magunknak az örömforrást, és ha lehet akkor ne élelmiszer legyen. Olvassunk, vagy hallgassunk zenét, vagy ki tudja, még kinek mi okoz örömöt. Ha viszont megtaláltad magadnak, akkor minden nap már várni fogod, olyan érdekes, mint a Kis Hercegbe, amikor a róka azt mondja neki, hogy ha azt mondod nekem, hogy 3 kor találkozunk én már 2kor elkezdem díszbe öltöztetni a szivem. Olyan szép és olyan igaz!! Amúgy is van annyi dolog amivel nap mint nap meg kell küzdjünk, mindannyian. Én sem azért mentem ki, mert itthon olyan jó volt az élet. Nehéz anyagi körülmények csökkenő fizetések, emelkedő árak és mi birkaként eltűrjük mindezt, és akkor még pluszba jól elhízunk, ezzel is büntetve és be skatujázva magunkat. Nálam eljött a pont, hogy nem tűrök tovább!! Saját kezembe vettem az életem irányítását! Persze ez nem megy egyik napról a másikra és ehhez nekem is változnom kellett és akaraterő is kellett hozzá, jócskán!!! Remélem tudtalak titeket bíztatni!! Amúgy én a nyáron valamikor benne lennék abba, hogy fussunk össze valahol többen, és csapjunk egy görbe hétvégét!!! Mit szóltok?

3739. puro54 (válaszként erre: 3738. - Mona6908)
2012. márc. 20. 20:14

Nos előkerültem én is, elutaztunk, most jöttünk haza és milyen mozgalmas lett itt az élet.

Szeretnélek biztatni, de én is vívódok napok óta. Valahogy a tavasz érkeztével nehezebb tartani a szabályokat. Már nagyon unom a husit.

Azért még kitartok, de hamarosan átlépek a 3.-ba szerintem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook