Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Kering köztetek, hogy létezik egy Dukan recept-gyüjtemény.
Hozzájuthatnék valahogy?
Bár a főzési tudományom, még gyerekcipőben jár, de belejönnék, azt hiszem.
Hát ezt nem tudtam.
De amúgy is fenntartásaim voltak vele szemben, mert úgy gondolom, hogy csak éhesebb lennék tőle.
Na!
Majd a holnapi zöldség+fehérje napon megpróbálok több rostot enni!
Nagyon inspirálóak az eredményeid! :->
Szép, kiegyensúlyozott, egyenletes fogyás!
Megengednéd, hogy bepillantsak a naplódba?
Nekem is problémás volt már a diéta előtt is, de mióta elkezdtem, még két bögre mályvateával sem tudom kicsalogatni.
Amivel, azelőtt sikrült. :->
Épp most ajánlották a citromos vizet (1 egész citrom leve 1,5 l vízbe) Azt hiszem kipróbálom.
Pár napja írtam, hogy folyamatosan kapom a zöldségféléket. Kaját nem dobunk ki, de az én pasijaim olyan finnyásak, hogy a tökféléket, uborkát nem eszik meg.
Én meg ettem-ettem. Persze nem fogytam. Most bekeményítettem és átmentem konzerváló kisiparosba.
A tököt, felesben a meggyel, lekvárnak tettem el. Patiszont uborkával savanyúságnak. Most még a kazalnyi cukkinit próbálom megmenteni az utókorbak. Kerestem a neten és ugyanúgy savanyúság készülhet belőle.
Viszont találtam olyat, hogy felkockázva "ananászbefőttet" készítenek vele, ananász-szörppel. Ezt továbbgondoltam és leírom.
Akinek nagyon hiányzik a gyümi, az kockázzon fel cukkinit, picit forralja fel és a lébe tegyen egy-két zacskó ananászos Bolerót. Ez így már második szakaszos lehet.
Köszönöm a gyors válaszod.
Eszem a zabkorpát, de valóban lehet probléma, hogy túl finomra van őrölve. A DM-ben vettem.
A víz fogyasztásomban sincsen hiány, napi 4-5 L-t biztos megiszok.
Ennek a xilitnek utánanézek.
Te hol szerezted be?
Sajnos a sok húsevés ezzel jár. Ezért is kell a zabkorpa és nagyon sok víz ivása.
1 g zabkorpa 0,5 dl vizet szív magába, ez miatt van ugye a teltség érzet. Ha nem isszuk meg ezt a vízmennyiséget grammonként, akkor székrekedés lesz.
Na meg a sok zöldség is segít. :)
De nekem még így sem mindig jön össze, úgyhogy én bevetem néha a szűztea kapszulát, bár megmondom őszintén, hogy mostanában nem nagyon kellett. :) Ja, és a xilit is tud segíteni a dolgon, mert "nagyobb" mennyiségben hasmenést okoz. Amióta azt használom kisebb mennyiségben nincs nagyon nagy bajom. De még így sem járok minden nap wc-re.
Sziasztok!
Nekem egy kicsit kínos kérdésem volna.
Ti is tapasztaltatok szorulást a diéta alatt?
Ha igen, hogy oldottátok meg?
Engem ez a probléma kezd kicsit elbizonytalanítani.
:-/
Nosalty - szerint meghatarozva:
Könnyű, túró állagú friss sajt, amit a sajtgyártásból fennmaradó savó savanyításával és hevítésével készítenek. Tehén-, juh- és kecsketejből is előállítható. A túróhoz hasonlóan használható, de zsírtartalma alacsonyabb.
A lenyeg palacsintaba, sutemenybe nagyon finom.
:)
ugyan így vagyok én is, de én is kigugliztam ;)
Kelt teszta (pl. farsangi fanknak valo) ordaval toltve. Az orda elozoleg ki van kavarva tojassargaval, cukoral es kaporral. Ezel toltik a sutit. A buktakat kivul megkenik tojasal vagy ep cukros tejel... ki, hogy szokta.
A lenyeg, hogy amikor kezd sulni az edes illat keveredik az orda ilataval... ajaj!!!!
csinálj dukan pizzát:)
biztos lehet azt is zabkorpából
Jó reggelt! Én a pizzát kívánom hihetetlen módom már 1,5 hete....de kitartok :)
Egy kérdés: milyen az az ordas bukta? :) Sajna még nem hallottam róla
Szia!
Neked is itt a helyed, el ne menj! Valamire a Te fejtegetésed is jó, legfeljebb mi azért is betartjuk a szabályokat és még büszkék is leszünk magunkra.
Különben nekünk is vannak bűnös napjaink, eleget lehet róla olvasni. Természetesen az etalon a Dukan szabályok legyenek!
Jó reggelt!
A bűnözésről annyit, hogy lehet csinálni, csak ne csodálkozzunk, ha nem megy a fogyás. Okulj az én példámból!!!
Áprilisban szépen fogytam, csak kicsit csaltam. Aztán még egy kicsit, meg....
Végül úgy nézett ki, mintha a III.-IV. szakaszt csinálnám. Még egy kicsi vissza is jött. Most 3 napja újrakezdtem, új kalkulációval. Megyeget lefelé.
Két dolgon nem tudok változtatni: csóró vagyok, így nekem belefér a sovány virsli és a sovány sertés. De ezeket nem szabad!!!
Szívbeteg vagyok, így a súlyom ingadozik a heti kétszeri vízhajtós napom miatt. Ezért csak heti kétszer mérek, köztes napokon.
Sok sikert az újaknak (is).
Mindenkinek maskep reagal a szervezete. Mar irtam, de ismer leirom, hogy volt olyan, hogy 19 napig egyetlen kilo sem hagyott el. Akkor borzaszto volt, most mar "nem is emlekszem" ra.
Turelmesen ki kell varni es elindult. Turelem, turelem minusz kilokat terem :)
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(