Hol lehet munkát találni? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hol lehet munkát találni?
Több éve vagyok Munkavállalási Tanácsadó. Több ezer emberrel foglalkoztam ez idő alatt. Hát sokaknak büdös a munka. Kényszerből dolgoznak, kényszerből mennének el.
Az ilyen emberek még az ingyenes tanácsadást is mellőzték, mellőzik.
Talán az, hogy nem tartják az 5 napos munkahetet.
A multik tudnak jól fizetni, hiszen egy csomó adókedvezményt kapnak, van, ahol előre pár évre kifizeti nekik az állam a munkabért...:(
Mert jobban teljesít...:( Így lehet is.
:(
Így "szok" lenni mifelénk...
Sok 12 órás munkát hirdetnek,mert ugye 2x6 nem éri meg.
Máshol 35 órás a munkahét.Sok ember dolgozhat így. na de nálunk akkora a sarc...
:(
Az a legszebb, mikor 12 órás a munkaidő...
Mi magyarok azért élünk, hogy dolgozzunk.
Van ahol az életet a munka fölé helyezik, magyarul nem a munka kedvéért élnek, hanem a minőségi élet kedvéért dolgoznak.
Csak nem Gödöllő?
Olvastam "azingyenesbedobott" újságnak nevezettben...
Egyből a te leírásod jutott eszembe. ;)
"Aki akar, az talal. Es megfelelo tervekkel, kitartassal, tehetseggel esetleges ambiciokkal hamar lehet lepegetni a rangletran."
Na igen... Ha elmúltál 45, még most sem igaz ez sok helyen!
A kínálat-kereslet sokszor nem találkozik egymással.
Bar erre igen keves (6) szazalek volt a cikkben, de en pl. munkakozvetiton at talaltam meg /ill.talaltak/eletem egyik legjobb munkakorevel.
Aki akar, az talal. Es megfelelo tervekkel, kitartassal, tehetseggel esetleges ambiciokkal hamar lehet lepegetni a rangletran.
Akkor ez már 2 műszakos munka lett. Már ez is valami.
A leszázalékoltakon nem csodálkozom, azok után nem kell mindenféle járulékokat fizetni.
Ahol én dolgozom ott is vannak 50+ évesek akiket most vettek fel X év munkanélküliség után, mert kellett a nyelvtudása stb. Nincs ismerőse ott, nem kapnak érte plusz pénzt mert idősebb. Vannak normális munkahelyek.
Az már más kérdés, hogy mennyit ér az a fizetés amit itt adnak.
Jó ezt hallani!
Merrefelé van ez a hely?
Operátor, 8 általánossal, nettó 170-180 ezer Ft, plusz cafeteria, ingyenes szállás.
Ez nem olyan rossz szerintem.
Nem a keleti részen, hanem a Dunántúlon, az igaz.
"büdös a munka"
Kinek?
Ez a cikk egy baromság. Manapság is nehéz munkát találni, mert nálunk diszkrimináció van.
Túl fiatal, túl öreg, túlképzett, alulképzett, gyerekei vannak.
Nem lehet mindenkinek ismerőse.
A munkáltatók elvárásai pedig még mindig "érdekesek".
Állítólag munkaerőhiány van...
Hol lehet munkát találni, amit meg is fizetnek? Londonban, Németországban stb.
Manapság már nem lehet bemenni csak úgy a cégekhez, és nem küldhetsz papír alapú levelet sem.
Sokaknak nagyon nehéz munkát találni, mert nem akarják általában a munkaerőt megfizetni, kivéve néhány területet. :( Ahhoz el kell menni.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem lehet ebben az országban munkát találni? :(
- Londonba szeretnénk menni dolgozni! Érdemes?Könnyen lehet kint munkát találni? Szállással mi a helyzet?
- Lehet találni olyan külföldi munkát, ahová vihetek állatot is a szállásra?
- 50 évesen lehet munkát találni?
- Hogyan lehet munkát találni, ha nincs kapcsolatod és nem tudsz nyelvet?
- Hogyan lehet munkát találni?