Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hol lehet munkát találni? fórum

Hol lehet munkát találni? (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Hol lehet munkát találni?

1 2 3 4 5 6
174. bionet58 (válaszként erre: 173. - Mezei Virág)
febr. 18. 23:27

Legfőképp azért ismerik, ismerhetik csak a nagyok, mert ők akarják is ismerni.

Hajlandóak a közlönyre, adó-tanácsadóra, könyvvizsgálóra, jó könyvelőre, és nem utolsó sorban a saját maguk fejlesztésére költeni.

Befektetnek a saját tudásukba, és a cégük gyarapodásába.

Ami nekik befektetés, az azoknak akik kicsik is maradnak költség. Lehet, hogy ezt nem érted, te sem és sokan mások sem. Azt gondoljátok, hogy minden amit ki kell fizetni az kiadás, költség.


Hát nem. Ami a tudásba megy, a saját magunk önképzésére, az akármennyi pénz, és akármennyi idő az BEFEKTETÉS.

Visszatérve a munkavállalókra, mert ugyanis a cikk indítás őróluk szol. Nos az önképzésre szánt idő és pénz, nekik is befektetés. Csak nem mindegy hol akarnak tanulni. Mert még egy iskola padban szerzett tudás nem igazán profitábilis. Azaz nem garantált a jó fizetés.

173. Mezei Virág (válaszként erre: 167. - Bionet58)
febr. 17. 15:53

"Vannak olyan szinte bújtatott költségcsökkentő tényezők, amit csak a nagyok ismernek, ismerhetnek. Na meg azok, akik a nagyok adó-tanácsadóját kifogják."


Na igen...

Egy tiszta, átlátható, becsületes adórendszer...

Nem is értem, miért is nem akarnak itthon vállalkozni a fiatalok...:(

Pedig milyen jól lehet halászni a zavarosban...

172. tumbo (válaszként erre: 167. - Bionet58)
febr. 17. 13:39
az biztos,amikor már nem itt volt a központ megkérdeztem mennyi a nyereség valamihez kellett.a főnök majd hanyatt vágta magát,mennyi?mondom hát aszondták.hát ha ők tudják,akkor annyi,addig rakosgatták ide-oda.
171. Mezei Virág (válaszként erre: 170. - Tumbo)
febr. 17. 13:34

:(

Sajnos mifelénk is így van ez. Azért nekem az tetszene, ha vállalkozás barát szabályok lennének.

Tudom, van KATA. De azt is tudom, nem mindenki vágyik erre. Főleg egy kezdő. Van, ahol hamar lehet előbbre jutni, és van, ahol csak lassan.

Na és mi van, ha valaki kevesebbel is beérné, mert az is elég lenne neki?

170. tumbo (válaszként erre: 169. - Mezei Virág)
febr. 17. 13:27
van itt egy üzletközpont.szép is volt,mikor megcsinálták,azóta hat már lehúzta a redőnyt.
169. Mezei Virág (válaszként erre: 168. - Bionet58)
febr. 17. 13:17

:)

Ismerem ezeket. Tanultam is sokat.

Éppen ezért ebben az országban soha nem vállalkoznék!

Nagyra nőni pedig azért nem lehet - a vállalkozók mondják, mert van aki megkívánja és elveszi...

[link]

"Túl nagy üzletet láttak a tevékenységben, aminek nem tudtak ellenállni. Velem együtt több száz, több ezer kolléga egzisztenciáját lenullázták."

168. bionet58 (válaszként erre: 153. - Mezei Virág)
febr. 16. 22:21
Kedves Virág, már vannak itt az interneten is olyan coach - ingok, akiktől ingyenesen, kevés pénzért meg lehet tanulni a sikeres vállalkozás titkát. Nagyra nőni is lehet. Azt is tanítják.
167. bionet58 (válaszként erre: 152. - PöttyösPanka)
febr. 16. 22:18
Igen. Családi tapasztalat. Vannak olyan szinte bújtatott költségcsökkentő tényezők, amit csak a nagyok ismernek, ismerhetnek. Na meg azok, akik a nagyok adó-tanácsadóját kifogják.
166. _Berry (válaszként erre: 151. - Bionet58)
febr. 16. 00:49

Az, hogy az általad említett szakmákban nincsenek szakemberek annak köszönhető, hogy egyrészt megszűnnek/szűntek a szakiskolák, másrészt megváltozott a fogyasztói társadalom. Ma már nem kell annyi varrónő vagy cipész, mert sokszor olcsóbbnak gondolják megvenni az emberek a kínait. Ahogy javíttatni gépeket is max. garancia ideje alatt érdemes, mert utána 1-1 alkatrész drágább, mint a gépet újra megvenni, így ezeken a helyeken sem szükséges, hogy sok embert foglalkoztassanak.


Interneten is attól függ, hogy mivel vállalkozik az ember. Ha maga készített dolgokat akar eladni, ami kevés befektetéssel jár (gondolok itt pl. kézműves, egyedi dolgokra) akkor valóban vannak már olyanok, akiknek ez bejött és meg tudnak belőle élni. Ha viszont viszonteladó akar lenni, akkor ahhoz pénz kell. Ha szolgáltatást nyújt (pl. víz-, gáz-, villanyszerelő, festő, burkoló, tanácsadó, jogász stb.) akkor reklámnak jó, és ha bejön 1-1 érdeklődő és valóban jól dolgozik valaki, akkor esetleg lesz esélye, hogy ajánlás útján ismertebb legyen. Azt tapasztalom ugyanis, hogy az emberek inkább előbb kérdezik meg a szomszédot, másik szerelőt, ismerőst, hogy ajánljon valakit.

165. tumbo (válaszként erre: 163. - Mezei Virág)
febr. 15. 14:37
sose volt,sosem lesz.igazság?
febr. 15. 14:34
Na, de hol lehet munkát találni? Ez itt a nagy kérdés! ;)
163. Mezei Virág (válaszként erre: 162. - Tumbo)
febr. 15. 14:32
Hát ennyit az igazságszolgáltatásról...
162. tumbo (válaszként erre: 161. - Mezei Virág)
febr. 15. 14:14
az ellátását az adófizetők fizetik.meg az egész bejglit,amit karácsonyra kap.tán még emlékszel a két gyilkosra,akik jó sok pénzt kaptak,hogy ártatlanul ültek.seperc alatt elverték,aztán kiderült,hogy még is ők voltak a hunyók.ez kinek a felelőssége?
161. Mezei Virág (válaszként erre: 160. - Tumbo)
febr. 15. 14:00
Azt a pénzt az ellátására kellene fordítani, meg kártérítésre. Nem szabadna odaadni egyetlen bűnözőnek sem.
160. tumbo (válaszként erre: 156. - Mezei Virág)
febr. 15. 13:51
de aki rossz börtönben van,az meg kártérítést kap.hát adnék neki.
159. tumbo (válaszként erre: 156. - Mezei Virág)
febr. 15. 13:50
milyen adót,abból a hatvanból.például rehabilitációs adó,ami kb.egymillió,per fő.iparűzési adó,amit akkor is kell az árbevétel után fizetni,ha mínuszban vagy.én adóügyis voltam,de a legtöbb már elpárolgott a fejemből 15 év óta.
158. Mezei Virág (válaszként erre: 157. - PöttyösPanka)
febr. 15. 13:00
Hááát igen, ezért nem itthon vállalkozik, akinek van egy kis sütnivalója...
157. PöttyösPanka (válaszként erre: 156. - Mezei Virág)
febr. 15. 12:57

Hogy kerültek ide? Gondolom interjún ők sem úgy mutatkoztak be, hogy naplopó a második nevük. Az elején még biztos nem is merték így elengedi magukat. Egy nagyobb cégnél lehetetlen mindenkit annyira szemmel tartani, hogy ne legyenek ilyenek. Aki rongál, azzal csak akkor lehet megfizettetni, ha kiderül, hogy ő volt. Azért annyira nem nagy legény, hogy úgy csinálja, hogy mások is lássák.


Igen, lehetne ezt így is csinálni, nem csak úgy, mintha az állam és az állampolgárok egymás ellenségei lennének.

156. Mezei Virág (válaszként erre: 155. - PöttyösPanka)
febr. 15. 12:52

Meg kell szabadulni az ilyenektől...

És, hogy került oda az a lustícia? Ő is pályázott? :(

Aki rongál, lop, azzal meg kártérítést fizettetnék.

Bunkók mindenhol vannak, sajnos.


Én még ilyesmiért nem vállalkoznék itthon:

"„Például nekem nagyon tetszik az Egyesült Királyságban, hogy ha magánvállalkozást kezdesz, csak akkor fizetsz adót, járulékot, ha már van profitod. Szerintem ez így van rendjén. Nem?”

„Ausztriában csinált egy éttermet egy magyar srác. Bejelentkezett 1 év után az adóhivatal. Kedves honfitársunk térdig fosta magát. Erre kijött egy ellenőr, odaadta a névjegyét, hogy ő a kirendelt mentor, miben segíthet?! Átnézte a könyvelést, megmutatta, hol lát hibát. Kérte (sic!) javítsa ki, és ha kérdése van, szóljon, jön és segít!!!!”

Álmodozni azért szabad...

155. PöttyösPanka (válaszként erre: 154. - Mezei Virág)
febr. 15. 11:27
Sem az emberek. Én azért sem indítanék vállalkozást, mert túl sok olyan kollégát ismerek, akiről tudom, hogy az a fő életcélja, hogy ellébecolja az egész munkaidőt úgy, hogy ne kelljen dolgozni. És ez még a jobbik eset. Olyanok is vannak, aki lebuktak lopással, és olyanok is, akik pl. berúgták az új szekrény ajtaját :(
154. Mezei Virág (válaszként erre: 151. - Bionet58)
febr. 15. 11:08

Van itt a Hoxán több fórum is, arról, érdemes-e vállalkozásba kezdeni. Akinek van munkája, és mellette kezdené, lehet, hogy megéri.

De sokan vannak, akik elveszítették a munkájukat és belefognának valamibe. Vagy a fiatalok, akik nem kapnak munkát, de szívesen vállalkoznának. Na, neki nem sok jót lehet mondani.

Nem vállalkozásbarát sem az adórendszer, sem az ország. :(

153. Mezei Virág (válaszként erre: 150. - Bionet58)
febr. 15. 11:01

Bionet, sok igazságod van ebben!

A legnagyobb gond, szerintem ott van, hogy nem tanítják a vállalkozást az iskolákban! Pedig nagy szükség lenne rá.

Nagyon nehéz tisztességesen vállalkozni, versenyképesnek lenni meg pláne. Mert ott a sok feketéző, az egyéb pénzekkel kitömött vállalkozók. Egy kezdő nem tud érvényesülni.Nem tudja megfizetni a könyvelőt sem. Még nincs miből. Nálunk nem lehet 0-ról elindulni, mert a semmit is megadóztatják.

Azt hiszem én nem ismerek olyan vállalkozót, aki mindenben a törtvényt követi... Biztosan létezik ilyen, de nem túl sok.

Meg aztán nagyra nőni sem szabad... :(

152. PöttyösPanka (válaszként erre: 150. - Bionet58)
febr. 15. 10:54
Ez saját tapasztalat? A te vállalkozásod is fehéren működik, és simán kitermeled a munkabéreket és az adókat úgy, hogy mellette jut elég fejlesztésre, bővülésre? Bizonyára vannak adócsökkentő lehetőségek, de nem hiszem, hogy azok tényleg jelentős tehercsökkenést okoznának. Nem a pénzügyön dolgozom, de ismerve az ottani kollégáimat, nem hinném, hogy pusztán tudatlanságból kihagynának ilyen lehetőségeket. Például minden pályázati lehetőséget is megragadunk, hogy olcsóbban jussunk új gépekhez. Nem is azt mondom, hogy nem lehet tisztességesen megélni vállalkozóként, hanem azt, hogy ha a cég történetében minden fehéren ment volna, most nem ennyi ember lenne itt foglalkoztatva, hanem még mindig max húszan dolgozgatnának egy lepukkant műhelyben.
151. bionet58 (válaszként erre: 147. - _Berry_)
febr. 15. 10:33

Nagyanyáink idejében nem volt tv, nem volt telefon, főleg nem okos telefon, és nem kuncsorogtak más szekerét tolni, főleg vidéken. Hanem megtermelték a javakat, megjavították amit kellett. Voltak kisiparosok. Most vidéken jó esetben lenyírják a füvet, és lasszóval kell fogni aki akár egy cipőt mag tud ragasztani, sarkalni, zárat tud javítani, stb. stb.

Pedig van amihez nem kell sok szerszám.


Az interneten fillérekből el lehet kezdeni vállalkozni, és csak legálisan, mert ugyanis ott a legnagyobb lebukási veszély.

A legtöbb vállalkozó, munka mellett, kicsibe kezdte vagy magát a vállalkozást, vagy az arra való felkészülést.

150. bionet58 (válaszként erre: 140. - PöttyösPanka)
febr. 15. 10:23

Kedves Panka!

Lehet akár hófehéren is boldogulni. A gond a paradigmákkal, a hiedelmekkel van.

A könyvelő az államért, az adórendszerért van, DE a vállalkozó, a cég fizeti. Evvel együtt sokat tehet a vállalkozóért. Az esetek 90% - ban ezt a vállalkozók, még a közepesek sem igénylik, sőt elutasítják.

Pedig számos legális adócsökkentő tényező, törvény, jogszabály van. Tehát lehetőség az adó mérséklésére.


Ez az amit a nagyok maradéktalanul kihasználnak. Míg a mikró, a kis és a közepes vállalkozók, vállalkozások, cégek csak pár % a.

Vannak az adó-tanácsadók, és a cégekre szakosodott ügyvédek. Nos Ők a cégekért vannak, és azok is fizetik őket.

Az, hogy nem lehet tisztességesen, etikusan megélni vállalkozóként tehát egy hiedelem.

Tény, hogy sok utána járással, tervezéssel, tanulással jár, de lehet.

Egyébként az utánajárást, a tervezést, és főleg a tanulást hagyják ki.


Itt teszem hozzá, hogy evvel nem azt akarom mondani, hogy jó ez az adórendszer, meg azt sem, hogy az Állam, na meg az államok feletti pénzhez jutók nem járnak jól. Nagyon is jól járnak.

149. PöttyösPanka (válaszként erre: 147. - _Berry_)
febr. 15. 06:44
Ha egyből egy kész, jól működő céget akarsz, akkor ahhoz pénz kell. De pl. az említett tulaj egy garázsban kezdte egy nagyon ócska géppel, és pincérkedett, hogy tudja finanszírozni a "vállalkozását". Aztán szép lassan bővült, és kiépítette a céget. Ő állt a gép mellett, és a saját két kezével csinálta. Akkoriban neki sem volt ám még belföldi nyaralás sem, csak éjt nappallá tévő kemény munka éveken át. Ha ennyi év kemény munka után sem engedheti meg magának, hogy 10 év óta először lecserélje az autóját (mert eddig ezt nem tette meg) anélkül, hogy rossz szemmel néznének rá a dolgozói, hogy hogyan szórja az ő verítékükből összehordott pénzt, akkor nem tudom, miért érné meg ennyit dolgozni egy életen át. Akár hiszed, akár nem, ha minden adót, járulékot, miegymást teljesen befizetne, nem az lenne, hogy nem tud elmenni nyaralni, hanem hogy fele ennyit tud fizetni a dolgozóknak anélkül, hogy csődbe menne. Egy ekkora vállalkozásnál már olyan összegekről beszélünk, ami többszörösen meghaladja egy luxusnyaralás árát, pedig a mi tulajunk nem is megy ilyenekre. És akkor fejlesztésre sem marad, tehát a régi lepukkant raktárépületben kellene továbbra is dolgoznunk a modern, kényelmes, új csarnok helyett, és az agyon használt, haldokló gépekkel kellene szenvednünk a gyors, hatékony újak helyett.
148. PöttyösPanka (válaszként erre: 145. - _Berry_)
febr. 15. 06:22
Én is ezt mondom. Lehet hazudni, de később úgyis kiderül, és akkor úgyis kirúgják az illetőt.
147. _Berry (válaszként erre: 137. - Bionet58)
febr. 15. 01:37
Egyrészt a vállalkozáshoz pénz kell. Erre nincs mindenkinek lehetősége. Másrészt ha mégis mindenkinek lenne és vállalkozna, akkor ki dolgozna a vállalkozásban. Tehát a kölcsönösség fennáll, éppen ezért megérdemli a dolgozó, hogy rendesen megfizessék. Mégis sok helyen mi van, a feketegazdaság táplálása a be nem jelentéssel, a dolgozó kihasználása... nos nyilván többségében az ilyen munkahelyeken kritizálják a tulajdonost a háta mögött, mert a TV-t bámulóknak miután kifizették a számlát, rezsit, a tulajdonossal ellentétben lehet, hogy még belföldi nyaralásra sem telik.
146. _Berry (válaszként erre: 133. - Bionet58)
febr. 15. 00:44
A sablont arra értettem, hogy alapvető követelmény egy önéletrajz esetén, hogy a jelentkező leírja, hogy mikor, milyen munkakört töltött be és ott milyen feladatai voltak, mit ért el. Tehát lényegében amit az ügyfeled beleírt az önéletrajzába, azzal nem mondtál semmi újat vagy kiemelkedőt. Mint korábban írtam,neked a kisebb településeken lévő munkanélküliségről fogalmad sincs, azért írod az okosságot, hogy csak jó önéletrajz és akarat kell. Vannak ugyanis területek, ahol a kereslet és a kínálat sok összetevő miatt sokszor nem tud találkozni, míg más esetben pedig többszörös a túljelentkezés. Az előbbi esetén ilyenkor van az, hogy ha valakinek pl. jóval messzebbre kellene költözni a munka miatt, akkor inkább a határt is átlépi.
145. _Berry (válaszként erre: 90. - PöttyösPanka)
febr. 15. 00:24
Ó, sokan adtak már el semmit, amiből jól meggazdagodtak, gondoljunk csak az átverő cégekre. Tehát a világ legjobb önéletrajza már eleve belépő kell, hogy legyen egy interjúra. Az pedig egy elbeszélgetés során nem minden esetben derül ki, hogy max. csak a fele igaz, hanem majd csak a tényleges munka során bosszankodik a többi kolléga... A legtöbb munkakörnél azonban egyébként sincs olyan, hogy a legjobb önéletrajz. Sőt, mivel egy állásra ma már akár több százan jelentkeznek, önéletrajz majd személyes találkozó esetén is több alkalmas jelölt lehet. Mégis csak 1 kaphatja meg...
1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook