Hol jobb felnőni egy kisgyereknek? Kertes ház vagy penellakás? (tudásbázis)
Én csak azt nem értem, hogy csupán ez a 2 lehetőség létezik? Csak kertesházban vagy panelben lehet lakni?
Azért ezen a 2 kategórián kívül van még más lakásfajta is...
Egyébként meg mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is. Az a fő, hogy mindenki ott tudjon boldog lenni, ami adatik számára. :-)
A kertes ház a jobb, ha gyerek szemszögből nézzük. Tény, hogy mindkettőben felnő az a gyerek, de nem mindegy milyen pozitív, és negatív ingerek érik közben. Én mindig kertes házban laktam, most is kerteset építettünk (tavaly költöztünk be), de emlékszem mikor nagynénéméknél a 10 emeleti panelban nyaraltam. Hááát alig vártam, hogy hazajöjjek, volt hogy értem is kellett jönni.
És igen aki kertes házban lakik kiengedheti a gyereket az udvarra, felügyelettel. És itt is van játszótér is a szocializációra. Meg van egy utcányi szomszéd 6 tucat gyerekkel, akikkel együtt nőnek fel!
Hatalmas előny ez szerintem!
Megkérdeztem a kisfiamat (5 éves). Íme az ő válasza: KERTES!!! ANYA, NEHOGY VISSZAKÖLTÖZZÜNK.....!
Röviden: Mikor párommal összeköltözésre adtuk a fejünket bőszen keresgéltünk kertes házat. Hamar rá kellett jönnünk, hogy nincs hozzá elég pénzünk, így vettünk egy panelt. Szépen felújítottuk, otthonossá tettük. Megszületett életünk értelme. Mikor már totyogós lett és kijártunk a Nagypapához a kertesbe, akkor láttuk, hogy mennyire élvezi a kertet. Hempergett a fűben, bogarakat fürkészett, tépte a füvet, virágot, homokozott..... Sajna a panelban ezeket nem engedhettem neki, mert a ház összes macskáját, kutyáját a játszótérre hordták piszkolni, a homokozó tele volt cigicsikkel! Mióta a kertesben lakunk sokkal jobban érzi magát (mi is!), pirospozsgás az arca, sokat van az udvaron. Persze felügyelettel! De ez nem okoz gondot, mert mi is szeretünk kint lenni.
Saját példám: Erdő közepén nőttem fel, imádtam ott lakni! Sajna úgy alakult, hogy be kellett költöznünk a városba, panelba. Ekkor voltam 10-12 éves. Eleinte nagyon tetszett, de hamar hiányozni kezdett a kert, a kinti dolgok.... Megutáltam a panelt..... Alig vártam, hogy a nagyszüleimhez mehessek látogatóba! Most, hogy már a párommal és kisfiunkkal végre kertesben lakunk úgy érzem, soha-soha nem akarok innen elmenni!!!!
Én sosem hagynám egyedül az udvaron sem a gyerekemet...
A kertes hát sokkal jobb, mint a panel! A gyerek friss levegőn van, és szerintem sokkal kevesebb veszélynek van kitéve. Mondom ezt úgy, hogy az udvaron is és természetesen a játszin is figyelek rá!
Mondjuk, ha nem akartok már direkt is kimaradni, akkor talán találnátok barátokat, magatoknak, és a gyereketeknek is. Nem kivonni kell magad, hanem benne lenni.
Természetesen a kertes ház a legjobb, de, ha panelban nő fel a gyerek sem lesz hátrányos helyzetű. Ahogy írták oly sokan előttem. Bárhol laktok a gyerekkel foglalkozni kell vele. Nem az utcának, a lakótelepnek, hanem nektek.
Bocs, hogy ellent mondok neked, de egy kertes házban felnövő gyerek sem a "négy kerítés" között nő fel.
Mi kertes házban lakunk, soha nincs a gyerek "kicsapva" az udvarra. Ott sem hagyom egyedül, csak lehet, hogy épp mást csinálunk. Ugyanúgy járunk játszótérre, sportpályára, mert fontos neki is.
Meg hát biciklizni, autózni, motorozni még a kert sem elég.
Tehát szerintem nem kényelmesebb, csak legalább annyit lehet a szabad levegőn, amennyit akar.
bocsánat,entereztem:)
a fórumindító problémájára utalt,tehát hogy tudja mi az ok amiért kirekesztve érzi magukat.....nem tudom erre megoldás e a költözés...ha az anyagiakra igen,akkor nem hiszem hogy káros hatással lenne ea gyerkekre...
én nem szeretem a kertes házat, igazi panelproli kölök vagyok túl nagy terek nekem idegenek.
egy jó téglalakásba is fel fog nőni a kölök, egy sereg szempontból jobb a gyereknek a kertes ház, én ezt csupa-csupa nagyanyóval gondolom megoldani, akik mind kertesbe laknak.
Én kertes vagyok és a gyerekeim is.
Játszóra nem járunk, mert nálunk csak a panelok között van játszótér. Tele unatkozó kamaszokkal, csikkel, kutyákat legeltető egyénekkel, akik nem tudnak lehajolni a kutyaszarért stb. Viszont járunk kertes anyukákkal egymáshoz, ahol van hinta, csúzda, homokozó és társasági élet. A három éves lányom is kipenderíti magát az udvarra és örömmel szalad és meséli, hogy látott egy pillangót, vagy talált egy szem földiepret...
én panelos vagyok és a gyerekek is.
nem hinném hogy akadály az hogy nem kertesben lakunk, ha meg azt vesszük a panel jobb mert a kertesben hajlamos a szülő kipenderiteni a gyereket,ezáltal nem jár annyit a játszóra, és igy a társasági életből kimarad. tuti hogy igy van.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?