Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok? fórum

Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok? (tudásbázis)

1 2
15. tapka
2015. jan. 18. 20:24
Mi suli mellett lakunk, de oda akkor sem ha kényszerítenek.... csak tagozatos osztály van, tesi, info, két tanítási nyelvű.. és ezt nem akartam...
14. spann
2015. jan. 18. 20:04

Ugye elsős gyerekről van szó?

A megfelelő iskola szerintem ami a legközelebb van.

A gyerek szépen elsétál gyalog.

Nagy hülyeségnek tartok mindenféle tagozatot, fakultációt, különórát, délutáni pluszfoglalkozást stb. ELSŐBEN, amikkel az iskolák szokták csalogatni a nebulókat (és az ennek bedőlő szüleiket).

Elsőben egy a fontos: tanuljon meg írni, olvasni, számolni - ez pedig minden iskolában azonos tantervi előírás.

De!

Hogy mennyire kedvvel tanul, szeret-e iskolába járni, az nagyban függ a tanító nénitől, akit a szülő kiválaszt neki.

Igen, el kell menni a bemutató órákra, és a azt tanárt választani, aki a legszimpatikusabb. Meg akiről jókat hallottunk.

13. kriszta773 (válaszként erre: 2. - Manó2000)
2015. jan. 18. 19:58
szerintem ezek mind számítanak. ismerősök véleménye, tapasztalatok, az, hogy elmész, megnézed, mert a benyomások is sokat nyomnak latba, és persze az is, hogy az ovi vagy a suli milyen pluszt ad, ami kell a gyerekednek
12. trapiti (válaszként erre: 10. - Manó2000)
2015. jan. 18. 19:50
Nem nagyon lehet mást tenni, mint minden szóba jöhető iskolát végigjárni, elmenni az iskolakóstolgató foglalkozásokra, ismerkedni a tanítónőkkel. Persze a bemutató órát is meg kell nézni, de fenntartásokkal. Aztán meg imádkozni, hogy jó legyen...
11. tapka
2015. jan. 18. 19:49
Az én fiam ezért ment egyháziba... nem voltunk bemutató órán, csak az iskola előkészítőn, de nem is mentünk máshova. Jól választottunk. A gyerek motivált, imádja a sulit, ha beszél valaki órán, akkor nem büntetés van hanem "unaloműző" feladat, mert nyilván már végzett és unatkozik. Nem hajtják őket mégis haladnak, mert érdekesek az órák és jók a tanítók módszerei.
10. manó2000 (válaszként erre: 8. - Katus3)
2015. jan. 18. 19:36

Én attól is félek, hogy ami másnak bejön tanító néni, nekünk nem biztos hogy jó. Így jártam az egyik óvónénivel. Olyan nehéz ez.

Viszont a nagyfiam óvónénijéhez én is szívesen íratnám a kicsit, mert van már bizalmam hozzá. Az iskolával is lehet hasonló a helyzet.

9. manó2000 (válaszként erre: 7. - Trapiti)
2015. jan. 18. 19:33
Igen, ez valószínű így lehet ahogy írod, csak én nem látom a dolgokat még.
2015. jan. 18. 19:07

Sziasztok! Ez nekünk is nagy dilemma volt. Két tanárnéni között vacilláltam, voltam bemutató órán, ami valóban előre megrendezett forgatókönyv szerint zajlott az egyiknél, vetélkedőt állított össze a gyerekeknek, a szülők kedvéért. nagyon tetszett, de végül az alapján (is) döntöttem, hogy

azok a szülők, akiknek van nagyobb gyerek, kivétel nélkül a nagy tanárnénijéhez íratták a kicsit. Minden osztálya évfolyamelső, szigorú, de imádják a gyerekek. Egy percig sem bántam meg, pedig sokan szörnyülködnek, hogy miért pont hozzá jár. Hozzáteszem, jó helyzetben vagyok, mert az iskolában dolgozom, így jobban átlátom a dolgokat. A másik tanárnéni, akivel még szimpatizáltam, nos, őt többször hallottam már kiabálni, mint a miénket. Ő csendben is tud hatni a gyerekekre. :-)

7. trapiti (válaszként erre: 6. - Manó2000)
2015. jan. 18. 19:06

Ugyanebben voltam bizonytalan én is. Ma már úgy gondolom, egy olyan közegben mint egy Waldorf suli (ahol az önbizalmát, kreativitását stb. nem elveszik hanem kibontakoztatják) 8-12 év alatt akkora előnyre tesz szert az állami iskolában megnyomorított gyerekekkel szemben, hogy simán. Az ideális persze az lenne ha a gimi végéig elkerülhető lenne a mai magyar állami rendszer, de ez sokszor nehezen megoldható. :(

Akik alternatív suliba járatják legtöbbször nem is akarják visszailleszteni az állami rendszerbe és ez nem véletlen...

Állami iskolára nincs recept, annyira beszűkíti a rendszer a tanítók lehetőségeit, ami már az amúgy jó pedagógusokat is demoralizálja.

6. manó2000 (válaszként erre: 5. - Trapiti)
2015. jan. 18. 19:00
Oké, de számomra kérdés, hogy a Waldorf iskola után milyen lehetőségei vannak a gyereknek és hogyan tud majd visszailleszkedni a hagyományos iskolarendszerbe. (persze itthon gondolom)
5. trapiti (válaszként erre: 4. - Manó2000)
2015. jan. 18. 18:58

Óvónőválasztással-óvodaválasztással volt nagyobb tapasztalatunk, sajnos 2x fogtunk úgy mellé, hogy az elején biztos voltam benne, hogy jó lesz, aztán nagyon nem.

A harmadiknál a szerencsén múlt, semmi máson hogy jó helyre kerültünk.

Az iskolával nagyon tanácstalan voltam, de szerencsére nem kellett Magyarországon beiratnom végül sehová. Most Norvégiában jár iskolába, az itteni rendszer tapasztalatai alapján mondom, aki csak teheti alternatív iskolába vigye (az itteni iskola leginkább a Waldorfra hasonlít az otthon elérhetők közül).

4. manó2000 (válaszként erre: 3. - Trapiti)
2015. jan. 18. 18:54
Igen, ezt valahogy én sem hiszem, hogy egy bemutató óra után biztosra megítélhető lenne. Ilyenkor természetesen mindenki a legszebb arcár próbálja mutatni ami érthető, csak jó lenne ha nem lenne nagy különbség a valóság között.
2015. jan. 18. 18:47

Egy darabig azt hittem hogy a bemutató órák alapján megítélhető. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy nem. Minden ismerősöm, családtagom akiknél 1-2. osztályos gyerekek vannak mást kapott a tanítótól mint amit a bemutató órák alapján és a beszélgetések alapján várni lehetett.

Ráadásul azóta halljuk több helyről is, hogy a bemutató órák előre betanított színjátékok, nem tükrözik a valóságot.

Mi már túl vagyunk rajta, de ha most kéne Mo-on döntenem, mindent megpróbálnék hogy alternatív iskolába kerüljön a gyerekem, minél távolabb az állami oktatási rendszertől.

2015. jan. 18. 18:32

Óralátogatások vagy mások véleménye alapján? A választott különórák a lényegesek?

Vagy éppen hova mennek az óvodai csoporttársak?

2015. jan. 18. 18:30
Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook