Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát? fórum

Hogyan neveljük szobatisztaságra a felnőtt befogadott, lakásban még nem tartott kutyát? (tudásbázis kérdés)


13. vidéki3 (válaszként erre: 12. - Kleeri)
2020. ápr. 15. 20:43
Más oldalon az írják sokan, nem szerencsés alomra szoktatni, megzavarja a kutyust. A három séta elvileg elég, ha reggel és/vagy este kicsit több időt sétál/játszik.
12. kleeri
2020. ápr. 15. 20:37
2 éves yorki kutyus került hozzánk, szobatiszta tündéri kutyus, de ugy érzemn nem elég neki háromszori séta. Hogyan tudnám rászoktatni hogy az erkélyen alomra is végezze a dolgát.
2011. dec. 26. 15:19
sziasztok. örömmel jelzem, elég jól boldogulunk a kutyussal, már nem kakil pisil be:)
2011. nov. 2. 12:50
szegény:((
2011. nov. 2. 11:51
Több is van, husky volt aki meghalt :(
2011. nov. 2. 11:49
értem.kipróbáljuk hátha beválik.és milyen kutyád volt?
2011. nov. 2. 11:27

Enyém olyan volt (sajnos nemrég meghalt 15 évesen), hogy amint leért az utolsó falat a torkán, már rohant is wc-zni :D

Azt tudod csinálni (csak míg meg nem tanulja), hogy etetéskor már rajta van a nyakörv, póráz, és amint lenyelt az utolsó falatot, nem engeded neki, hanem megfogod és viszitek is le gyorsan. Lehet lesz egy párszor baleset útközben, de ez be fog neki rögzülni nagyon hamar, hogy kaja után séta, és persze vissza tudják ők is tartani egy darabig. Csak tudnia kell mit miért.

6. cbfdc37265 (válaszként erre: 5. - Arrival)
2011. nov. 2. 11:17
igen,első,amúgy aranyos meg barátságos.régebben is akartunk már kutyát,de akkor még túl kicsik voltak a gyerekek,és valahogy nem akartunk pici kutyát,mostanra végül lett egy nagy.most annyira hamar intézte a dolgát,hogy jóformán mire észbekaptam hogy megette már ott volt a kaki.
5. arrival (válaszként erre: 3. - Cbfdc37265)
2011. nov. 2. 11:07

Először is nagyon jó ilyet hallani, hogy befogadtatok egy kutyát, aki ráadásul már nem kölyök. Legyen nagyon sok örömötök benne!


A kutyának attól nincs bűntudata, hogy a lakásba kakált, és nem tudja, hogy ez rossz, hiszen honnan is tudná? Senki nem tanította meg neki.


Nagyon fontos, hogy rendszert iktass az életébe, az evés mindig ugyanakkor legyen, és evés után mindig le kell vinni sétálni , olyankor aktivizálódik a bélrendszer.

Ezenkívül pár óránként, de mindig egyidőben (legalábbis az elején)vigyétek le. Vigyétek fához, bokorhoz ahol szimatol, és ugyis pisilni fog. Ilyenkor nagyon megdicsérni.

Ha a lakásba sikerült mégis, semmiképp ne bántástok (hisz nem tudja, hogy mit csinált rosszul), kicsit le lehet szidni, de csak akkor ha épp abban a pillanatban rajtakapod. Nem 5 perc múlva mert addigra elfelejti, hogy mihez kapcsolódik a szidás)


Első kutyád?

2011. nov. 2. 11:05

Le kell szidni és ennyi, gyakran kivinni, lehet célszerű a már megtörtént esemény is kivinni és elmagyarázni neki, hogy ott kell.

Van aki újságpapírt alkalmaz ehhez és folyamatosan a bejárati ajtóhoz teszi közelebb. Még nem próbáltam ki de állítólag az is beválik.

2011. nov. 2. 10:53
értem.most reggel adtam neki enni,és mindjárt utána már el is intézte a kakálást.azt láttam rajta hogy bűntudata van,remélem ez segít majd,ha tudja hogy eleve rosszat csinált.
2011. nov. 2. 10:29

Nem fog nagyon gyorsan menni, erre készülj fel.

Először is fontos, hogy beiktass neki nagyon pontos időpontokat amikor kiviszed, hogy kint végezze a dolgát. Eleinte célszerű 3óránként kivinni és mindig meg kell dicsérni. Ajánlatos ki is mondani, hogy hova mentek, pisilni-kakilni, tudni fogja idővel amikor rákérdezel.

A mi kutyánk is 1.5 évesen került hozzánk és nem volt elsőre szobatiszta.

Sok piszkot szedtem össze sajnos de ez vele jár....

Ha bepisilt vagy bekakált akkor leszidtam, de nem szabad megverni!!

Sok-sok türelem kell hozzá.

Azóta szobatiszta és le is kéreckedik ha kell neki, eleinte nehéz de türelem rózsát terem :-)

2011. nov. 2. 10:25
sziasztok.befogadtunk egy olyan kutyát aki előtte még sosem volt lakásban.reggel evés után odakakált rögtön az erkélyre:( hogy tudnánk szobatisztaságra soktatni, hogy jelezze ha kell neki? másfél éves amúgy jámbor aranyos kutya.köszi a tippeket

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook