Hogyan mondanátok ezt a dolgot az orvosnak? (beszélgetés)
Nem tudom. Kb. 3.5 éve mérték egyszer, akkor 140/nem tudom mennyi volt, de az akkori orvosom azt mondta, hogy "idegen környezetben ez normális". :)
De panaszom nincs, nem is volt, szerintem ilyen magas vérnyomást biztosan megéreznék.
Számolgattam a pulzusomat a hétvégén, 68-80 közt volt minden alkalommal.
Ezek azt gondolják, hogy valami bajom van.
El sem tudják képzelni, hogy sokkot kaptam ettől az egésztől, és ezért volt olyan magas a vérnyomásom.
Tulajdonképpen már előző este óta bőgtem kisebb nagyobb megszakításokkal. A váróban szintén.
Aztán amikor behívtak, beléptem és azonnal sírógörcsöt kaptam, alig tudtam megszólalni.
Akkor leültünk az altatóorvossal beszélgetni, megnézte a leleteimet, megvizsgált, kérdezett elég sok dolgot, megmérte a vérnyomásomat, és akkor adtak egy nyugtatót.
Vártak 20 percet, újra mérték, aztán a másik karomon, de még magasabb volt mint előtte.
Így nem vállalhatták az altatásomat.
A fogorvos azt mondta, hogy legalább egy ilyen ideiglenes valamit beletesz a fogamba addig, amíg nem tudok visszajönni.
Hát...kissé megrémültem, de csapatostól átvonultunk a kezelőbe, beültem a székbe...és jött azzal kis valamivel, ami levegőt fúj.
Nem akartam kinyitni a számat, de megmutatta a karomon, hogy ez csak levegő ...
Aztán fogta azt a kis kampós valamit, meg egy kis üveget, amiben kis gombócok voltak, és közelített :D
Na akkor újabb sokk, az altatóorvos már-már könnybe lábadt szemmel fogta a bal kezem, az asszisztens a nyelvem húzta odébb a tükörrel, a doki pedig próbálkozott a kis gombócot a fogamba tenni.
Én pedig összeszorított szemmel zokogtam mint az állat.
Így ért véget a történet :D
Rettenetes volt.
Nem tudom, hogy ez valami betegség, vagy fóbia, de nem tehetek róla.
De mindenki olyan kedves volt, hogy el sem akartam hinni...tényleg, mintha meséből léptek volna elő.
Be kellene állítani a vérnyomásomat...
A hócipőm tele van az egésszel, most menjek a háziorvoshoz, ahol a múltkor jól beégtem a vérvétel miatt, hogy írjon fel vérnyomáscsökkentőt, meg persze vennem kell vérnyomásmérőt is.
Aztán ha sikerül, akkor mehetek vissza a kezelésre.
Aztán adtak egy nyugtatót, vártak fél órát, újra mérték, aztán másik karon is... :)
De ugyanaz az eredmény.
Ki fogtok röhögni...
Mivel kis híján 200 volt a vérnyomásom egy Frontin után is, így nem csinálták meg.
Szurkoljatok lányok, ma délután 5-kor szétszedik az arcom!
Rettegés van, de iszonyatosan :(
A doki jófej, és nagyon korrekt :)
Eddig :D
Gondolom ezt ránézésre nem tudja megmondani...
Csak akkor derül ki, ha már éppen ki akarja húzni?
Azt hiszem vele muszáj leszek kijönni, mert már 3 fogorvoson vagyok túl.
Remélem jó lesz, akkor megtartom :D
További ajánlott fórumok:
- "Hála pénz" Szerintetek normális, ha egy orvosnak hála pénzt adunk? Milyen alapon adsz pénzt egy orvosnak?
- Mi a véleményetek azokról a szülőkről, akik a fogadott lelkiismeretes orvosnak nem adtak borítékot, csak szóban köszönték meg és hazamentek?
- Mennyí pénzt adjak az orvosnak egy kis mütétért?
- Kis orvosnak kell lennünk!
- Orvosnak hálapénzt előre adni hogyan?
- Mennyit adnál szüléskor az orvosnak?