Hogyan lehet pár fillérből enni? (beszélgetős fórum)
Borkősavat még nem ettem az savanyú? Az egyébként jó.:) A citrom is savanyú.
Annyi kellett bele, hogy megállt benne a kanál és csak keményedett. Egyébként savanyú volt.
Savas lett? A cukor biztosan elolvadt volna egyszer melegítés nélkül is.:)
Mert túl sok borkősavat tettem bele, aztán meg a cukor olvadt nehezen. Felmelegítettem.
Akkor neked jövőre egész hordóval kell csinálnod ha ennyire szereted. Miért kellett volna kidobni?
Éjjel-nappal azt ittam. Kb. 8l és szirup sűrűségű lett. Életemben először csináltam, azt hittem ki kell dobni, de megoldottam. :)
Akkor az nem is volt olyan hatalmas mennyiség mert soká lesz még mikor újra virágzik a bodza.:)
Nekem sincs pálinkafőzőm, de gyűjtöttünk gyümölcsöt, nem keveset és kifőzetjük szeszfőzdében.
Én hatalmas mennyiségű bodzaszörpöt csináltam. De már elfogyott. :)
;-) naná, ott mi is azt ettük. ittthon jöttem rá sok dologra, hogy menyit pocsékolunk, meg mennyi dolgot nem használunk ki( anak ellenére mondom, hogy eddig sem dobtun k zacskószám kukába kaját, csak hogy olcsóbban is megoldhatom, ezt tanultam).
Én gombászni voltam 1x, két napi kaja kijött belőle. Jó laktató volt.
én 7 év után Borsodban, a hegyek között voltam "nyaralni"-igazából gombászni. Amikor hazajöttem, más szemmel néztem az itteni világot. Ott a lehullott termést, vadtermést is összegyűjtik pálinkának. Én ezt nem tudom megteni, nincs páleszfőzőm. De csiplebogyóból csináltam lekvárt, somból befőttet, mert az itt is van, és nem kell érte pénzt adni. Kukacos mogyorót is gyűjöttem, amelyik fele ép volt, kiválogattam, megpirítottam.
Van egy ötletem. Kiadom ezeket a recepteket és pénzt keresek velük.
Lányok!Nem arról kéne szólni ennek a fórumnak, hogy egyszerű és olcsó ételek receptjét osztjuk meg egymással???
Maradék fokhagymás sültcsirke darabjaim vannak, amit felöntök egy kis vízzel, még rakok bele még fokhagymát és borsot majd erre egész felvert tojásokat öntök, A tántottaszerű szaftot csak addig szabad melegíteni, míg híg marad, mert különben elválik a szaft a tojástól! (híg rántotta!)
A bőséges, tartalmas, fokhagymás tojás pótolja a hús hiányzó mennyiségét és laktató! Még mindenkinek ízlett, érdemes kipróbálni!
Hozzá krumplipüre lesz és kovászos uborka!
Egyáltalán nem, előmelegített sütőbe raktam.
Szuper:) Nem lett nagyon leves? Mert azt elfelejtettem írni, hogy én jó nagy fokozaton szoktam sütni, hogy ne legyen olyan sok leve.
Kár, hogy nem tudom megenni ételallergia miatt...
Málnaleves habgaluskákkal
1 l tejből, 1 vaníliapudingot megfőztem, és öntöttem bele málnaszörpöt is, erős rózsaszíne lett. (de ki mennyit szeretne)Fagyasztóból elővett tojásfehérjéből habgaluskákat főztem ki, a tetejére raktam. Szép is lett, és lehűtve isteni finom!
Na megcsináltam az eredeti cukkinis receptet sajt nélkül. Hatalmas sikert aratott, ők is majd megcsinálják otthon. Köszi anakitti!
Már késő, majd legközelebb...
Reszelt hagyma,és fokhagyma bele,isteni tőle.
Tojásallergiám van. Mivel pénteken tojásrántottát mertem enni, ezért most 2500 Ft-os probiotikumot szedek és ma héjában főtt krumlip ettem meg pirítóst párizsival...
A tejfölbe is, de mindig mást, ahogy kedvem van. Ebben kreatív vagyok:)
Tócsni: cukkinit lereszeled, besózod, picit állni hagyod, kicscavarod. Adsz hozzá 2 tojást, vagy amennyit felvesz, szórsz rá lisztet, só, bors, meg még amit akarsz, kis lepényeket formálsz belőle és olajban kisütöd, vagy az egész masszát beleöntöd tepsibe, és sütőben sütöd. Tejföllel nagyon finom.
Nem, de elmondhatod. Egyébként a tejfölbe is ezeket a fűszereket teszed bele?
Hát, ezt sajnos nem tudom megmondani, mert mindig ránézésre döntöm el, hogy elkészült. De vendégváró kajának lehet jobb lenne a cukkinitócsni, hogy maradjunk a cukkininál. Az mégis kiadósabb. Bár ahhoz több minden kell. Azt ismered?
Az van. Holnap jön a bérmakeresztlányom bemutatni a vőlegényét, lehet, hogy ez jó lesz... Mennyi ideig sütöd?
ételízesítő, pici só, bors
További ajánlott fórumok: