Hogyan lehet a lakásból/házból a hangyákat kiírtani? (tudásbázis)
egyszer nekem is volt hangyainvázióm. :-)
levendula illóolajjal sikerült megszabadulnom tőlűk.
Olyan helyen, ahol laminált lap vagy padlófűtés van, nehezebb kiírtani őket, mert megbújnak és kiírtás után is a sok kis dölgött hangyóca a padló alatt marad - sajnos.
Viszont léteznek nagyon jó hangyaírtók, olyat kell venni, amitől nem halnak meg egyből, hanem eleségnek nézik, beviszik a fészekbe és attól mindannyian el fognak pusztulni.
Viszont az sem mindegy, h milyet vesz az ember az ilyenből, mivel többféle hangyafaj létezik, így többféle hangyairtó is van, melyik melyiket gyilkolja (de egy jobbfajta hangyairtó papírján elolvasható, h milyen kinézetű hangyára való).
Nekem még akkor voltak hangyáim, mikor Cipruson éltünk, de vettem egy Raid nevű hangyairtót, zöld színű, 3 db van benne, ezek kis zöld műanyag dobozkák, benne pici barna méregdarabkák. Olyan helyre kell tenni, amerre mennek a hangyák, érdemes mindet lerakni v ha a lakás minden részén vannak, akkor helységenként minimum 2-t. Ez nekem kb 2 napon belül eltűntette a hangyákat. Eltűntetésük után is ott hagytam a mérget, így utána se jöttek vissza. (Ezek picike fekete hangyák voltak, általában a vöröseseknek kell másféle méreg v a nagyon nagyoknak.)
Nálunk minden tavasszal megjelennek és valamelyik sarokból elindulnak egy másik felé- A búbánat tudja, hogy milyen terv alapján.
Túl vagyok a són, a sütőporon, fokhagymán. Az aktuális hangyák kipurcannak, majd a többiek a hullákat szépen félrerakják és mennek tovább.
3 éve bemegyek a gazdaboltba minden tavasszal és kérek valami fujókát ellenük (biokill) és csak ez használ.
Látom, a sütőport már próbáltad.
Ha kiöntenél egy kis Domestost?
Szerintem annak sem örülnének!
Én sütőport szoktam rájuk szórni, van, aki Borax-szal keveri.
Rengeteg hangyánk volt tavaly, vörösek, feketék, szárnyasok a ház különböző helyiségeiben.
Szórtam már sütőpont, hangyairtó port, a hangyacsapdából kiszórtam a nyilásba a port, és ugyan ugy jönnek fel százával.
Egyszerüen nem tudom mit csináljak, de megőrülök hogy amint eltakaritom azonnal szinte seperni lehet a falról.
Nálunk még a konnektorból is jöttek :(((
Aztán írtás volt és eltűntek, de mondta a pasi, h mivel ilyen helyen lakunk ez csak egy ideig lesz jó, folyamatosan írtani kell.
Mi 4.-en lakunk de eggyik nap arra mentünk haza hogy a földszínten teli van szárnyashanygyákkal.a lakók napokig fujták őket,az ajtó mellett jöttek fel a földből.De itt is a földszíntiek panaszkodnak a hanygákra(szerencsére 4.-en nincsenek9.
Próbálj meg olyan hangyacsapdákat tenni meg fujni őket.
szórófejes rovarírtó szer
mi gazdaboltban vettük rákoskeresztúron
Sziasztok!
Mi a BIO KILL? Hol lehet kapni, gazdaboltban?
Ez a kertben is jó?
BIO KILL
Nálunk tavaly óta ennek köszönhetően egy sincs, pedig kertesházban lakunk.
További ajánlott fórumok:
- Ágyi poloskákat hogyan lehet kiirtani?
- Hogyan lehet kiirtani a bolhákat kiskutyákból?
- Mivel lehet kiírtani a vöröshangyákat a játszótéri homokozóból? Már "tojásaik" is vannak!
- Hogyan lehet a hangyákat távol tartani?
- Hogyan lehet a hangyákat kiirtani a lakásból?
- Hogyan lehet a szárnyashangyákat elriasztani alakásból?