Hogyan lehet a kóláról leszokni? (tudásbázis)
Ne egyél érett gyümölcsöt, abban is van metil-alkohol!
Az aszpartámmal egyetlen probléma van, az, hogy metil-alkoholra bomlik, ami lassan oxidálódik (azt, hogy a fenilalanin és az aszparaginsav károsítja az idegrendszert, el ne higgyétek, ez a leggyengébb érvük az ellenzőknek), de oxidálódik. Napi egy pohár light kólától senkinek sem lesz semmi baja (fenilketonuriásoknak persze tilos!).
a light kolában mi van??
2 gramm-mal kevesebb cukor....
:)))
nem tudom. lehet. szerencsére én még nem szoktam rá, nem is szeretnék:)))
de az tuti, hogy csupa mesterséges anyagból van :(((
végigolvastam megint a hozzászólásokat.
én azt a következtetést szűrném le, hogy sajnos a kólától való függőség is pont ugyanolyan, mint bármi más függőség. csak akaraterővel és kitartással lehet leszokni. csodák nincsenek sajnos:(
Hát ugy ahogy a cigire rászoksz:először csak egy szálat szívsz,aztán egyre többet
Én nemm cigizem,nem iszom,nem kávézom, csak kólázom.
Hogyan lehet egyáltalán rászokni???? Meglepett....
Végigrágtam magam emiatt a fórumon....
Szerencsére én meg nem tudom inni.
Mindenkinek, aki le akar róla szokni, sok sikert kívánok!!!
tilva: A gyerekeim úgy szoktak le róla, hogy egy táborban a pedagógus egy üvegnyi coca-colat öntött nagy befőttes üvegbe, tett bele friss disznóhúst, s napokig nézegették. Azóta nem isszák.
A cola története:(angolórákon volt fordítási feladat)
Amerikában a legszigorúbb alkoholtilalom idején a kreatív emberek a patikába mentek tiszta szeszért. A patikus félt attól, hogy lebukik, ezért kitalált egy italt helyette. Az íze és a szaga is az egykori Fagiforra hasonlít. A titkos 7 (7secret) alkotóelemeit nem mondják meg. Az alapanyaga a kokacserje, mint a kokainnak.
Van további kérdés?
Okos volt a patikus, tudta, ha keresni akar rajta, akkor olyan valamit kell kitalálnia, ami némi függőséget is okoz, hogy visszajárjanak érte, s csak ő tudja ezt előállítani.
Leszokni úgy kell, mint a cigiről, fűről, kábszerekről, gyógyszerekről. Nehezen.
Koffein: így van.
Foszorsav: amennyit a szájban van iváskor, gyakorlatilag nincs hatása, utána persze érdemes szájat öblíteni tiszta vízzel. A citromos limonádé is kb. ilyen savas.
Megfelelő (1 000 mg/nap) kalciumfogyasztás mellett tudomásom szerint nincs hatása a csontanyagcserére (akinek megvan az Új tápanyagtáblázat [Medicina, 2005], abban is le van írva a kalciumnál); akkor van jelentősége, amikor kalciumból kevés jut a szervezetbe (ez egyébként is baj).
Ez tetszett.
Gyerekkoromban én is nagyon szerettem, aztán később olvastam egy könyvben az összetevőiről, a gyártási folyamatról, a hatásairól, és nem ittam többet. És ez komoly.
- koffein = függőség
- a foszforsav mennyisége az összes - élelmiszerben előfordulható - megengedett mennyiségnek 4,2-szerese, amiért a kólagyártók "fizetnek", hogy így lehessen ( a vásárló fizeti ki, a kóla árában benne van)
- kitűnően marja (foszforsavtartalmának köszönhetően) a fogzománcot (dízelmotorok takarítására használható, vízkőtlenítésre alkalmas)
- csontritkulást okoz, kioldja a csontokból a kalciumot, mert a foszfátbevitel megzavarja a Ca-P forgalmat
- a kalciumhiány kihat a magnézium beépülésének biokémiájára, ami lassabb gondolkodáskapacitást eredményez, izomgörcsöket okoz
.... stb.
Engem is érdekelne, hogy lehetne leszokni.
Ezekszerint Te is függő vagy aki nem az, fogalma nincs miről beszélünk.Valósággal remegek egy pohár kóláért főleg ha jó hideg.Képes vagyok egy nap 2 l.-rel meginni.Most elhatároztam, hogy megpróbálok ellenállni a kísértésnek.Rövid ideig már sikerült.Kívánja a szervezetem a koffeint.Nem kávézom, most egy kis kávét fogok inni, -csak ne útálnám ennyire.:(
Egy pohárral még megengedhető de nálam nincs határ.Light terméket iszom,helyettesítettem már teával is.
Még ami bejött az a gyömbér tea.Nagyon jó zsiroldó állítólag és fini is.
Friss gyömbért lereszlsz a vízforralóba kb. úgy 2-3 cm-es darabot.Felforralod, leszűröd teszek hozzá ha kihült egy grapefruitot és édesítőt.
Egy darabig ezzel elvagyok, aztán megint elkezdek resszketni.:(((