Hogyan lehet a csúnyabeszédről, káromkodásról leszokni? (beszélgetés)
Vezetésnél én toleráns és türelmes vagyok. Csak azokra a nyugdíjasokra haragszom , akik a 70 és a halál között vannak és egy fullos autóval 60 km/h sebességgel cammognak előttem, miközben nekem esélyem sincs az előzésre mert olyan a forgalom. :-))
Ha bevágom a lábam valahová nagyon mondom!
Meg amikor vezetek és szerencsétlenkednek előttem,jujj!
Én egyébként nem beszélek csúnyán. Általában csak poénból szoktam káromkodni :-)
Csak a fórum témájának megfelelően válaszoltam :-))
Hihi! :)
Mondjuk én nem viszem túlzásba,annyi meg kell,nem akarok leszokni róla! ;)
nem hangzik valami szépen, de legalább oszinte:)
Nagy levegő vétellel.. :))
De általában még cifrábbra sikeredik.. :))
némely emberke meg érdemli hogy igy beszéljünk hozájuk
Ez egy jó kérdés, sajnos nálam is fenn áll ez a probléma,van hogy sikerül, van hogy nem, van hogy nem is akarom hogy sikerüljön.Pedig káros a lélekre és csúnya dolog is!Azért sokat változtattam már ezen, de még mindig ha elfog a düh akkor mondom a magamét.
Amíg be nem töltöttem a 18 nem igazán beszéltem csúnyán, mert otthon nem lehetett. Nem sok szabály volt nálunk, de ami volt betartottuk.
Most a gyerekek szólnak rám, mivel hogy ha nekik nem szabad, akkor nekünk sem. Elég hatásos, mert ők aztán figyelnek és ha meghallják, hogy káromkodok, szólnak is, hogy vágjak a számra.
Ált. az a közösség, akivel a legtöbb időt töltik, de lehet, hogy akihez vagy akikhez a legközelebbi viszony köti őket.
Még azoknál is, akiknek nincsenek szülei? Vannak szép számmal! Rájuk ki van hatással?
jó:)eldöntöm, nem beszélek csúnyán és kész:))
Én is úgy vagyok mint te:)
Nem kezdtem el, így nem kell szokni:)))
Én is csak kevés csúnya szót használok, de évente egyszer fordul elő max. K....va életbe. Ez a káromkodásom és akkor mindenki tudja, hogy na most már nagyon dühös vagyok:)
Én káromkodás nélkül is földbe tiprok akit akarok. Na ez sem jobb.
Épp valamelyik nap voltam bent a BKV-nál egy jogtalan büntivel. (valaki használja a fiam elveszett diákját és jönnek a büntik). A fiam mondta, hogy elővettem a félelmetes hangnememet:))))
Nagyon egyszerűen. Eldöntöd, hogy nem beszélsz csúnyán és kész. Nekem könnyen megy :) Egyéb indulatszavakat használok, ami ugyanazt fejezi ki, csak épp szebben :)
tényleg,milyen igazad van:)))
Ha végül egészen az ellentéte lesz, az is annak a folyománya. Az biztos, hogy az elsődleges ráhatást a szülő adja.
hogy hogy vezetem le?hát így ahogy írtam..nekem ez a szó ugyanolyan mint másnak a cifrábbak..igazából nem a kimondott szó,hanem az abba átvitt indulat a lényeg szerintem :)
Nem az apáca neveldétől függ, hogy egy gyerek beszédje milyen, hiszen a gyerek a szülő tükre:)
Erről beszélek!
Csak azt nem értem, mennyi szülő milyen faca szülőnek gondolja magát, aztán meg lehet a gyerekeiket nézni. Hiába az apácanevelde...:D
Pedig mi nagyon szigorú neveltetést kaptunk, de sosem tetszett nekünk. :D
- Jó napot! Maga a tánctanár?
- Lófszt! Én az illemtanár vagyok.
Az én gyerekeim még azt sem mondják,hogy hülye.Pedig tőlem lehet cifra dolgokat hallani itthon.
További ajánlott fórumok: