Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan javítsunk a "NemSzeretemDeMegeszem" ételeken ízesítéssel, fűszerezéssel? fórum

Hogyan javítsunk a "NemSzeretemDeMegeszem" ételeken ízesítéssel, fűszerezéssel? (tudásbázis kérdés)


1 2
35. 12d083b51b (válaszként erre: 33. - Guruljka)
jún. 18. 17:19
Mert mi a baj a húsgombóccal?
jún. 18. 17:18

Egyébként én a spenótot nem vagyok hajlandó megenni, amióta nem kötelező.

És fogalmam sincs, ki találta ki azt, hogy a finomfőzelék az finom?

Egyiket sem kívánom a hátam közpére sem, így feljavítani sem akarom. :)

33. Guruljka (válaszként erre: 18. - 4726e582cf)
jún. 18. 17:18
Nekem csak a húsgombóccal van bajom. :D
jún. 18. 17:03

Hát eléggé jó türelmetek van. Eltelt 12 év, és az a recept még mindig nem ért ide.

Sebaj, néztem a net-en, kismillió változat van fent, lehet ízlés szerint válogatni közülük.

31. szimre (válaszként erre: 30. - 4726e582cf)
2007. máj. 31. 08:56
Szia! Köszönöm és türelemmel várok :)))
30. 4726e582cf (válaszként erre: 29. - Szimre)
2007. máj. 30. 17:11
végignyaltam ma az összes lelőhelyet, amit anyu mondott receptügyileg... nem találom :(, csak valami utánzatot, de anyu azt mondja úgy nem lesz finom... szóval azt nem teszem fel, inkább megvárom és kiírom a fejéből :D
29. szimre (válaszként erre: 21. - 4726e582cf)
2007. máj. 30. 17:09
Kíváncsian (és nagyon éhesen!) várom a receptet :)))
28. 4726e582cf (válaszként erre: 27. - 4726e582cf)
2007. máj. 30. 12:44
*utálta...
27. 4726e582cf (válaszként erre: 26. - 'szti)
2007. máj. 30. 12:44
mindenkinek ízlett eddig, aki utálja a kaprot :)
26. 'szti (válaszként erre: 18. - 4726e582cf)
2007. máj. 30. 12:22
biztos nagyon finom - annak, aki szereti a kaprot ;-)
25. szimre
2007. máj. 30. 11:11
Lassacskán túllépjük a NemSzeretemDeMegeszem kategóriát :DDDD
24. Loni
2007. máj. 30. 09:46
Én el is mentem főzni. Igaz, csak egy húslevest tettem oda.
23. 4726e582cf (válaszként erre: 22. - Szimre)
2007. máj. 30. 08:57
nekem is, ahogy leírtam :))))))
22. szimre (válaszként erre: 21. - 4726e582cf)
2007. máj. 30. 08:54
Megindultak a gyomornedveim :))))
21. 4726e582cf (válaszként erre: 19. - Szimre)
2007. máj. 30. 08:39
Na majd megkeresem és felteszem, anyu specialitása :), mindenkinek nagyon ízlik, még annak is, aki nem szereti a kaprot. Egy tejfölös (vagy csak nem átlátszó, mert lehet a habarástól nem átlátszó) féle levest kell elképzelni és benne egész kicsi húsgombócokkal és kaporral :). Finom nagyon :))), asszem beszélnem kell anyámmal :)))))))), és rendelni egy ilyen levest :D.
20. Loni (válaszként erre: 16. - Szimre)
2007. máj. 30. 08:30
Én máshogyan variáltam egyszer a spenót-sajt-kenyér hozzávalókat. Vékony szelet kenyerekt vágtam, és sajttal összeragasztottm őket. És így sütöttem ki őket, amolyan sajtos bundás kenyér. Finom. Egyszer érdemes kipróbálni.
19. szimre (válaszként erre: 18. - 4726e582cf)
2007. máj. 30. 07:28
Szia, szerintem is kellemes lehet...
18. 4726e582cf (válaszként erre: 15. - 'szti)
2007. máj. 29. 16:44
Ajánlom a kapros húsgombóc levest :), tényleg nagyon finom - bár nekem semmi bajom a kaporral, salátákba is szoktam rakni frissen :).
17. szimre (válaszként erre: 15. - 'szti)
2007. máj. 29. 13:31

A harmadik a kaporleves (legalábbis nálam)

:)))

16. szimre (válaszként erre: 14. - Gyopár)
2007. máj. 29. 13:30
Imádom a spenótfőzeléket bundáskenyérrel (nem zsemlével!). Persze vannak abból is ehetetlen változatok. Egyszer kipróbáltam egy hollandi receptet (ráadásul kellett bele egy csomó drága sajt is), de olyan vad íze volt, hogy kiöntöttem az egészet. A sajtokat azóta is sajnálom:)))
15. 'szti (válaszként erre: 12. - Loni)
2007. máj. 29. 12:47
na, engem azzal lehetne garantáltan elrettenteni, ha egy levesbe kaprot tennének - két kajába teszek csak, egyik a tökfőzelék, másik a koviubi, slussz
14. gyopár (válaszként erre: 13. - 4726e582cf)
2007. máj. 29. 12:23
Érdekes a spenótra tett megjegyzésed: nálam ez tipikusan az az étel, aminél teljesen az elkészítéstől függ, hogy szeretem vagy nem (most a hagyományos, magyaros spenót(főzelék)re gondolok). Mikor elkerültem az ország egy-két más szegletébe, akkor szembesülten azzal, mennyire nem általános az, ahogyan nálunk a spenótot készítették: pedig úgy imádtam, otthon, iskolai menzán is. Azóta meg(már nem gyerekkorom helyszínén lakom) sehol nem merek venni, így készételként. Csak akkor eszem, ha itthon magamnak készítem el.
2007. máj. 29. 09:30

Érdekes olvasni, hogy tejfölözitek a nemszeretem kajákat, én is :).

Bár konkrétan a tojással van bajom állandóan, tehát mondjuk a tojásleves, amit említettetek, szóba sem jöhet. Semmilyen főtt tojás, semmilyen főtt tojást használó étel és a tojás rántotta sem. Csak akkor eszem meg a tojást, ha nem érzem az ízét :).

Ami érdekes, hogy ez most 30 éves koromra alakult ki. De nem is hiányzik, gondolom az Atkins diétám óta van ez így, mert akkor még megettem a tojást, tojásrántottát.


A másik ilyen nemszeretem a spenót. Magában egyáltalán főzeléknek, de mondjuk spenótos lasagne... azt megeszem, nyami, de más formában nem igen. Ez is megmagyarázhatatlan, mert anyám szerint semleges ízű, és nem érti, hogy miért nem szeretem, mikor kicsinek imádtam és a sóskát utáltam, most fordítva van :).

12. Loni
2007. máj. 29. 09:22

Bár én - sajnos - mindent szeretek, egy kis kaporral és zöld petrezselyemmel fel lehet dobni egy levest. A tejföl is jó ötlet!

Néha a borsólevesbe egy kis tejet is öntök. Akkor nyírségi ragulevesként tálalom a páromnak. Bocsánatot kérek azoktól, akik tudják, hogy valójában hogyan kell nyírségi ragut készíetni...)

11. szimre (válaszként erre: 10. - Gyopár)
2007. máj. 29. 09:17

Szia, Gyopár!

Végre valaki egyetéert velem! :)))

10. gyopár (válaszként erre: 7. - Szimre)
2007. máj. 29. 09:05
Szia! A tejfölös megjegyzéseddel teljesen egyetértek. Szerencsére itt Pesten is árulnak tűrhető házi tejfölt, bár vidéken a nagymamám sokkal jobbat tud beszerezni termelőtől/vagy ő maga állítja elő házi tejből. Semmi esetre sem gondolom, hogy ettől a kis zsírtól kellene megfosztani magunkat, nem ez hízlal.
9. szimre (válaszként erre: 8. - 1a50c86bb0)
2007. máj. 24. 08:29
:DDDDD
2007. máj. 24. 08:26
Peldaul ahogy a Zimmer Feriben is tettek, jo sok fokhagymat bele :)))
7. szimre (válaszként erre: 6. - Gyopár)
2007. máj. 24. 08:23

Szia Gyopár!

a második és harmadik bekezdésben foglaltakkal tökéletesen egyetértek.:))))

A harmadikhoz egy kis kiegészítés: Tejföl alatt mindig a 20%-osat értem (még jobb a piacon, közvetlenül a termelőtől vásárolt), mégpedig azért, mert mint a neve is mutatja: a tejföl az TejFöl! Nem pedig savanyított oltott mész (bár az is fehér:))))).

2007. máj. 23. 19:04

Számomra meglepő ez a téma: én inkább a túlfűszerezett ételeket nem szeretem. Nekem az ecet is ide tartozik: csak minimális mennyiségben (vagy inkább nem) viselem el.


Vagy talán ilyen kategória, ha a főzelékféléket túl sok rántással, habarással készítik: szeretem őket, de úgy,hogy lehetőleg minél több zöldségből álljon és a lehető legkevesebb (vagy akár semennyi) lisztes sűrítésből.


A tejföl viszont szerintem is szinte mindent megbolondít (bár az anyósom tejfölös lecsója az már nekem is túlzás).

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook