Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst? fórum

Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst? (tudásbázis kérdés)


2009. dec. 30. 16:09

vegeta + sör

mi imádjuk a sörös sült csirkecombot, addig sütöm, míg a sör elpárolog, nem kell hozzá plussz zsiradék

2009. dec. 30. 15:48
A bőre alá alma- v. ananász szeleteket; só, bors, fokhagyma és fólia alatt v. római tálban. A köret zöldséges burgonya az előbbihez, utóbbihoz tormamártás.
2008. nov. 20. 20:15
Egy kis keleti csemege: egy pohár krémes joghurtba 1 kk. Garam masala, ízulés szerint lehet beletenni zúzott fokhagymát. Ebbe szoktam a kiklpfolt csirkemell szeleteket beleforgatni, minimum egy órát benne hagyom, aztán nagyon kevés olivaolajon serpenyőben megsütöm. Rizs, pirított zöldség megy hozzá.
2008. nov. 20. 19:42

én pácolni szoktam:a csirkehúst bele teszem egy edénybe,megsózom,hagyom állni kicsit...rászórok vegetát,kakukkfüvet,borsot és majorannát, étolajat öntök rá,nem keveset,de azért nem kell egy liter sem,izlés szerint...letakarom alufóliával,hogy ne száradjon ki hús ,én egy éjszakára szoktam állni hagyni a hütőben...

másnap kiveszem húsokat a jó kis fűszeres olajból beteszem a tepsibe...ezután vizet teszek alá és beteszem párolodni...a füszeres olajat beleteszem egy kissebb edénybe,felteszem melegedni,teszek hozzá egy kis mustárt,margarint és egy kis zuzott fokhagymát és még vegetát.. összemelegitem...nem forralom fel,csak olvadjon el a margarin benne...folyamatosan a húsra adagolom amikor az már megpárolódott...finom puha és ropogós,piros lessz tőle a hús,mi nagyon szeretjük,szoktam a disznóhúst,oldalast is igy és a töltött csirkét is...jó étvágyat hozzá... meezy

15. ebcfbfbb78 (válaszként erre: 12. - Rika1)
2008. nov. 20. 19:25
ezt én is szeretem használni és nagyon fincsi mert sokféle főszer van benne!!
2008. jún. 3. 15:44

Só, fehérbors, bazsalikom (bőven), oregánó, kevés fokhagyma granulátum. Emellé lehet tenni felnégyelt hagymákat és almákat. Nagyon fincsi lesz. :)

Bár a párom úgy szereti a legjobban, ha mindemellett még joghurtos öntet is járul hozzá.

13. ~Éva~
2008. jún. 3. 15:06
Én ha pipit sütök akkor alaposan bedörzsölöm ételizesitővel és egy kis őrölt szerecsendióval, őrölt borssal...nagyon fincsi! Csak a szerecsendióval csinján kell bánni, mert nagyon intenziv az ize és könnyen elronthatjul vele az ételt ha sokat használunk belőle!
12. Rika1
2007. jún. 19. 03:38
Itt előttem már sok mindent írtak ez mind nagyon finom,de nálunk még ami bejön az a Grill szárnyas Kentucky fűszersózás.Ez egy különleges ízt ad a csirkének nagyon finom.Következő összetevőkből áll:só,paprika,kakukkfű,rozmaring,fokhagyma,majoranna,bors,bazsalikom,borsikafű,és tárkony,:)
2007. jún. 18. 15:27
Mezzel is meg lehet "ontozni", meg a szine is szep lesz, de figyelni kell sutes kozben, nehogy megfeketedjen.
10. Alexx
2007. jún. 18. 15:18
Fokhagymás, húspuhító sós tejbe pácold be egy éjszakára. Isteni lesz másnap kisütve egy kis olivaolajon! :)
2007. jún. 11. 21:10
Szójaszószba áztass 3-4 cikk fokhagymát a hütőbe,2-3 napig,majd ezt öntsd csirkére kevés só és mehet a sütőbe.
8. d@nu
2007. jún. 4. 23:03
Én sózom, enyhén borsozom. Sütőzacskóba teszem, zúzott fokhagymát és friss zöldfűszereket szórok rá (oregano, rozmaring... éppen milyen hangulatom van). Gyors, omlós, finom.
2007. jún. 4. 22:49
Én összeszoktam keverni olívaolajat, fokhagymát zúzva, majorannát, sót, borsot, vegetát, mustárt, néha mézet is, ezt a csirke darabokra öntöm, hagyom állni benne, s megsütöm, először fólia alatt, majd az utsó 10-15 percben fólia nélkül.
2007. jún. 4. 22:45
Úgy a lagízletesebb,ha már sütés előtti este befűszerezed,bealufóliázod és berakod egy éjszakára a hűtőbe!Összeérnek az ízek és isteni lesz!!!
2007. jún. 4. 22:14
Én meg szoktam sózni, és minden extra fűszer nélkül sütőzacskóban megsütöm. A végén kibontom és egy kicsit grillezek rajt. Még az én finnyás gyermekeim is imádják. Jobban megeszik mint mikor fűszersóval ízesítem. És ami a fő nagyon zamatos szaftos, marad a hús, ráadásul mivel saját zsírjában sült meg még diétás is. fogyókurázóknak is bátran ajánlom.
4. Ildikó29 (válaszként erre: 3. - Ildikó29)
2007. jún. 4. 21:49
Szord meg egy sis sülcsirke fűszersóval és máris készen van nagyon dinom Ildikó29
2007. jún. 4. 21:47
Egy sima csirkefüszesóval megszórom és sozom és már sülhet is psteni finom percek alartt kész Ildikó29
2007. jún. 4. 21:39
Tudna valaki valamilyen finom fűszerezési tipet adni.Már unjuk a bolti fűszercsomagokat.
2007. jún. 4. 21:37
Csirke fűszerezés

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook