Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek, miért van az, hogy 2 éves kisfiam még mindig sír ha fogat kell mosni, nemszereti, menekül tőle első perctől..? fórum

Szerintetek, miért van az, hogy 2 éves kisfiam még mindig sír ha fogat kell mosni, nemszereti, menekül tőle első perctől..? (tudásbázis kérdés)


2011. máj. 1. 20:58
az enyém 3 múlt...és még mindig ez van:-(((((((((((
2011. máj. 1. 20:56

Az én lányom is 2 éves, és tiszta hiszti minden fogmosás...

Csak az jön be nálunk, amikor idétlen hangon elkezdek neki nyafogni, hogy jjajj, ott egy mazsola a fogadon, jajj ott kopácsol a fogmanó!!! Nah, akkor kinyitja a száját, de folyamatosan lököm neki, hogy még mi van a fogán, mert különben szájzárat kapna!:)))

27. f8db0709b8 (válaszként erre: 19. - Elviracska)
2011. máj. 1. 20:53

Ismerős:)

Hoztam a kicsinek fogkefét,addig bűvészkedett,hogy eltüntette..szerintem kidobta:)

Együtt mentünk el venni másikat,azóta mossa a fogát,bár mi még csak esténként csináljuk ezt a műveletet,szerintem elég ennyi,hisz nincs még 3 éves.Imádja,kéri,szól....

26. Cszsuka (válaszként erre: 25. - Annelly)
2008. ápr. 6. 07:06

Nem, ezt én is tudom, az előbbi írásomban benne volt a kérdés: te hányszor mosol fogat egy nap? Gondolom, soha nem kapsz be egy szem cukrot sem (az is étkezés, sőt!), s a munkahelyedre is viszed a fogkefédet, hogy minden étkezés után fogat moss....

Persze, meg amikor háromnapos túrázunk vinném a fogkefét, s az útközben megevett szendvics után fogat mosnék, hát, furcsán néznének rám. Én még senkit nem láttam fogkefével rohangálni. Pl. ha vendégségben vagyok, kérjek engedélyt, hogy köszönöm az ebédet, el kell mennem fogat mosni, nem mehetek be egy cukrászdába délelőtt 10-kor, vagy ha igen, szaladjak a Plázába fogat mosni? Őrület...

25. annelly (válaszként erre: 23. - Cszsuka)
2008. ápr. 5. 21:37

Minden étkezés után fogat kell mosni!!! Hozzátenném ezt már az általános iskolában is tanítják, szerintem téged nagyon félreinformáltak.

Ja, és nem az édesség rontja a gyerek szájának ph-értékét, hanem a műanyagok. (tartósítószer, színezék, stb.) Ezek pedig már a bébiételekben is benne vannak sajnos.

24. Cszsuka (válaszként erre: 22. - Motherboard)
2008. ápr. 5. 21:26

Talán itt is érdemes megpróbálni a jó öreg "együtt csináljuk" módszert. Nekem ezek mindig beváltak. Nem mondanám, hogy soha nem volt cirkusz, de egy-egy együtt fürdés-hajmosás után sokáig csend volt.

Ülj mellé a kádba, s engedd, hogy ő mossa a haját, egyezz meg vele menet közben, hogy most te jössz.

Ha látja, hogy te nem sírsz, meg fogja érteni,hogy semmi különös nincs ebben.

23. Cszsuka (válaszként erre: 11. - Linn)
2008. ápr. 5. 21:23

Megkérdezhetem: mégis hányszor mostad a gyerek fogát? Én azt gondolom, akkor jogos elvárni valamit a gyerektől, ha mi is úgy csináljuk. Én felnőtt embert 2-nél többször egy nap alatt még nem láttam fogat mosni. Ha mégis, akkor az tisztaságmániás volt.

Ha látja a gyerek, hogy mosod a fogad, kisebb ellenállásra számíthatsz tőle, amikor az övét akarod mosni.

Egy pici gyereknek a száj pH-ja még nincs elrontva, ha nem egész nap édességet eszik. Ebben az esetben nem kell állandóan fogat mosni, mert akkor majd el lesz rontva...

2008. febr. 10. 05:30
Nálunk nincs gond a fogmosással,a fiam 3,5 éves és mindig megy fogat mosni.Viszont a fürdés és a hajmosás a "mumus" nálunk.Minden este nagy hercehurca a fürdés a hajmosás alatt pedig sikit.Mindenféle játékos modszert kipeobáltunk már de nem vált be.Kinek mi a tapasztalata?
2008. jan. 22. 07:24
Az én gyermekem sem bírta sokáig a fogkrémet (és semilyen krémet nem viselt el pl. testápolót sem). De ha a kicsid a fogkefével "titokban" súrolja a fogacskáit, akkor hagyd annyiban. Én akkoriban megbeszéltem a fogorvossal a problémát, aki azt mondta, hogy nem lesz semmi baja, ha egy ideig fogkrém nélkül használja csak a fogkefét, sima vízzel... Aztán, szépen el is hagyta ezt a viszolygást a krémes állagú dolgoktól.
20. dee7182d35 (válaszként erre: 19. - Elviracska)
2007. dec. 13. 11:57
Örülök!Ha legközelebb megint sztrájkol,(az enyémre is többször rájön)akkor megint ki kell találni valami érdekeset.
19. Elviracska (válaszként erre: 18. - Dee7182d35)
2007. dec. 13. 11:55

Köszi...

Elmesélem ,hogy nekünk is megoldodott...ugyanis,hárman a lányom a ficskám ,és én elmentünk fogkefét venni,ők választottak újakat ,és fogkréet...

Hazajöttünk ,és máris a lányom kiprobálta ,ahogy ezt a kicsikém meglátta ő is ,nyomban fogat akart mosni ,tehát igy ketten egyszerre ,mosták az új fogkefével ,meg fogkrémmel a fogukat ..ez annyira megtetszett picurkámnak ,hogy azóta csak fogat mosna...és nem fél most ,örűl neki...boldog vagyok ,hogy az együtt vásárolt fogkefe jó hatással volt picurkámra ,és már nekünk sincsenek gondjaink a fogmosással...

18. dee7182d35 (válaszként erre: 9. - Elviracska)
2007. dec. 13. 08:33

A lányom ugyan ezt csinálta.Két és fél éves most.Kész terror volt minden fogmosás,aztán egyszer azt mondtam elég.Nem mostam vagy 2 hétig,de egyszer véletlen meglátta mit csinálok az elektromos fogkefével......

Úgy kell kitépni a kezéből!Sokkal puhább a sörtéje,mint az ő keféjének,és nagyon tetszik neki a dolog.Ha végzett,kicsit rásegítek,hogy mindenhol tiszta legyen,és kész.

Semmiképp ne erőltesd.

2007. nov. 16. 18:42
szerintem ket evesen egy gyereket meg nem kell eroszakolni a fogmosasert.de szerintem hogyha a kozelebben fojamatosan lat valakitt akor o is ugy fog csinalni .legalabiss az en fiam ilyen .ma mar egyedul csinal sok mindent.sok sikert kivanok.es majd lasan el jon az ido amikor megszereti ne agodj.
2007. okt. 25. 10:16
Ne erőltessed ,mert megutálja . Játékosan probáld én a kutyuska fogát mostam egy ideig ,mire rászokott az unoka is , a prüss kutyus volt aki minden este fogat mosott ,utána egy bábbal mindig megdicsértem ! Egy idő után az unoka is szerette volna ha a bábu megdicséri ! :))))))))
15. Linn (válaszként erre: 12. - Elviracska)
2007. szept. 8. 13:46

Igazán nincs mit! :) Örülök, hogy így látod, Te is kedves vagy. :)


Köszönöm, és nektek is kellemes hétvégét!

14. shold
2007. szept. 8. 13:43
a fiaim nagyok,13,14 évesek,mégis kell mondani nekik,mert nem szeretik,ez van
13. Icus
2007. szept. 8. 12:51
Én, már pici korától odaadtam neki a kádba a fogkefét játszani. Több fogkeféje és fogkréme van a mai napig is. Ha megyünk a bolba, mindig választ magának valamilyen figurás vagy színes fogkefét.
12. Elviracska (válaszként erre: 11. - Linn)
2007. szept. 8. 12:06

Mindent köszönök..

Nagyon kedves vagy...Minden jót nektek,és egy kellemes hétvégét...:)

11. Linn (válaszként erre: 10. - Elviracska)
2007. szept. 8. 12:02

Pont így voltam ezzel én is, de ha belegondolsz, tényleg muszáj fogatmosni. Nekünk van egy mesekönyvünk, amiben az egyik mese pont arról szól, hogy a kislány nem akarja megmosni a fogát. Még kép is van arról, hogy fekete lett a foga. Sokszor olvastam azt Gergőnek, és a mese végén még meg is beszéltük, hogy szerinte miről szólt.

Szerintem ez is segített neki abban, hogy megértse étkezés után muszáj fogatmosni.

Lehet, hogy sokat segítene Nálatok, ha elkezdenéd elmondani neki, hogy a családotokból most valahol máshol "xy" is mossa a fogát. Nálunk ilyenkor mindenkit (főként gyerekeket a családból) fel kellett sorolni. Utána könnyebben hagyta mosni a fogait. :)

Ja, és még valami, ami szerintem fontos. Eleinte én is sajnáltam, meg arra gondoltam, hogy szegényt csak "kínzom" a fogmosással, talán jobb lenne neki, ha naponta csak kétszer mosnám. Viszont hosszútávon nem ez a gyerek érdeke sem. Szóval minden étkezés után fogat mostunk, és eleinte mindig ment miatta a hiszti, de arra gondoltam, hogy inkább ezért sírjon, mint hogy majd a fogorvosnál a félelemtől.

Sok türelmet, kitartást kívánok!

10. Elviracska (válaszként erre: 8. - Linn)
2007. szept. 8. 11:39
Nagyon köszike ..remélem hamarosan ,én is elmondhatom ugyanezt..hogy egyik napról a másikra megbarátkozik..olyan kínos igy nekem..mert sajnálom szegénykét mindig arra gondolom ,ha erőltetem csak rosszabb lessz....
9. Elviracska (válaszként erre: 7. - Korall44)
2007. szept. 8. 11:38

Megtettem mindenzt ,kevés sikkerrel...most is mindig mesélek..és csalogatom játékot csinálunk ..anya is mossa a baba is mossa,ki lesz az ügyesebb???

Na de sírunk folyamatosan..:(

8. Linn
2007. szept. 8. 11:13

Nálunk ugyan ez volt a helyzet anno a fogmosással. Hiába magyaráztam neki, hogy meg kell mosni, hogy szép fehér legyen, hiába próbáltam más ízű fogkrémmel, mindig sírás lett a fogmosásból.

Egyik napról a másikra elmaradt a sírás, és tudomásul vette, hogy muszáj fogat mosni. Azóta van, hogy ő kéri (naponta többször), hogy tegyek fogkrémet a fogkeféjére, had mossa meg magának! :)

Sok sikert!

2007. szept. 8. 11:00
Szerintem attól függ, mikor kezdted el megismertetni a fogkefével. A gyerekek általában még ha időben ismerkedik is meg vele, nem igazán szeretnek fogat mosni. Mesélni kell Neki a Fogtündérről. Ki kell találni olyan meséket amiben a fogmosás fontos dolognak számít. S főleg dícsérni,dícsérni kell ha megmosta a fogát és segíteni Neki.
6. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 4. - Elviracska)
2007. szept. 8. 10:54

Az is lehet, hogy nem szereti a hideg vizet.

Vagy egyszeruen nem szereti a fogkremet?

2007. szept. 8. 10:53
Próbáld játékosan ezt a fogmosást meg szervezni.A gyerekek általában nem szeretik a kötelező dolgokat.Ezért a fogmosást közösen,teis mos fogat mikor ő.A játék macit vagy babát is kilehet vinni fogat mosni neki.Eröltetni semmi esetre sem szabad,mert többet ártasz a kicsi lelkének mint a kaja ártana a fogainak.Almát rendszeresen adjál neki.A rágás sokat tísztit a pici fogakon.Ne úgy érezze a fogmosást mintha büntetés lenne.Tedd olyan helyre ahol ő is elérheti a fogkefét hadd barátkozon vele.
4. Elviracska (válaszként erre: 2. - Teleki_2007)
2007. szept. 8. 10:51

Szia

Nemhiszem ,hogy a fogkefe sörtéje volna a gondja ,mert mikor nemveszem észre leveszi a polcról ,és ugy fogkrém nélkül surolja magának...és direkt még olyan baba fogkeféje van ,hogy ne legyen neki durva...de mikor reggel,rákerül a sor,hogy igazából fogat kellene mosni ,vagy este akkor messze szalad mert tudja mi következik...

Ez a zavaró nagyon ,és már változtattam fogkrémet külömböző izesitésüeket probáltam,de egyiket sem fogadta el ,csak sírással:(((

2007. szept. 8. 10:50
Lehet be kellene adni neki a meset a fognyuvo manorol. Nalam az annak idejen nagyon jol mukodott (majdnem 28 eve).
2007. szept. 8. 10:43

Nem lehet,hogy erős a fogkefe sörtéje és bántja a kis fogínyét.Bár az én fiaimnak nem volt ezzel gondja.Most is napjában többször mossák a fogukat.

Vagy esetleg nem ökölődik ha a fogkefe a hátrább lévő fogai fele megy?Lehet ez is egy félelem forrás ez ügyben.

2007. szept. 8. 10:39
Szerintetek, miért van az, hogy 2 éves kisfiam még mindig sír ha fogat kell mosni, nemszereti, menekül tőle első perctől..?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook