Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » Hogyan éljük túl a locsolkodást?

Hogyan éljük túl a locsolkodást?


A legtöbb nő a szíve mélyén rettegve várja a húsvét hétfőt. A locsolkodás miatt persze, amikor a nyakába zúdul tengernyi parfüm, puszta szeretetből és figyelmességből. Elhárítani a sértődés veszélye nélkül nem lehet. Pedig van menekvés!

A legkézenfekvőbb és legbiztonságosabb megoldás húsvét táján, ha családunk férfitagjainak magunk adjuk a kezébe a locsolkodásra szánt kölnit. Ennek számos előnyét tapasztalhatjuk meg.


1. A férj/papa/fiú rendkívül hálás lesz, hogy nem neki kell locsolkodásra alkalmas kölnit keresgélnie.

2. Garantáltan azt a kölnit loccsantják a nyakunkba vagy a hajunkra, amit szeretünk.

3. Jó hírét keltik a családnak a fiúk, ha igényesen választott illatot használnak.

Ha pedig elég talpraesettek és meggyőzőek vagyunk, elérhetjük, hogy a vágyott illatot megkapjuk húsvéti ajándék gyanánt, majd megengedjük, hogy meglocsoljanak vele…Illattippek


Az Avon egyik tavaszi illata a vidám és energikus Wink. A gyümölcsök dominálnak benne, így a grapefruit, a málna és a feketeribizli. Attól lesz igazán nőies, hogy a jázmin és a frézia is jelen van. Újszerű, aktuális és nem is túl drága.


A Healing Garden sorozat arról közismert, hogy különböző életérzéseket közvetít, és meg lehet találni benne a lelkiállapotunkhoz legjobban illő illatot (zöld tea, levendula, jázmin, kamilla). Kellően diszkrét, de nagyon kellemes!


Az új illatra vágyók kipróbálhatják és kipróbáltathatják Gabriela Sabatini újdonságát, a Temperamentót. Valóban temperamentumos, karakteresen gyümölcsös illat, már a nyár melegével.


Elegáns, nem tolakodó, kicsit fanyar is a Balmain Vent Vert nevű illata. Ez már nem tömegtermék, viszont a divatos, úgynevezett tiszta zöld harmóniát képviseli. Minden korosztály örülhet neki.


A luxus kedvelői pedig elmerülhetnek a klasszikus Issey Miyake illatban: a L’Eau d’Issey egy évtizede hódító virágillat, idén tavaszra azonban új külsőt kapott.


Ha gondolunk az ifjabb korosztályra is, akkor két vadonatúj illattal próbálkozhatunk. A népszerű Tommy Hilfiger tommy girl illata most a jeans változattal jelent meg, képviselve az addigi erényeket, de még inkább divatos formában.


A patinás Rochas ház új fejezetet nyitott illatai történetében: a Poupée kifejezetten a fiatal nőknek szól a maga gyümölcsös-virágos elegyével. A húsvét a legjobb alkalom arra, hogy kipróbáljuk.


Miből válasszunk?


• Locsolkodáshoz több szempontból is az eau de toilette töménységű illatok valók.

• A könnyű virágillat a leghálásabb, még azt is elviseli, ha némelyek mással locsolnak meg, nem keletkezik belőle súlyos és nyomasztó illatelegy.

• A gyümölcsös illatok is kedveltek, mert frissességet és természetességet hordoznak.

• Oda lehet e célra adni a tavaly kinyitott üveget, mert idén talán másra térünk át, és amúgy is a parfümök és a kölnik egy idő után elveszítik karakterüket, erejüket.


Amit soha:

a parfüm vagy az eau de parfum nagyon tömény, intenzíven hordozza az illatot,

és ha mi még tudjuk is, mennyi elég belőle, a locsolkodásba belelendült férfi már nem biztos… Az sem mellékes szempont, hogy ezek a töménységű illatszerek nagyságrendekkel drágábbak a kölninél.
Írta: Shephard, 2006. március 29. 16:16
Fórumozz a témáról: Hogyan éljük túl a locsolkodást? fórum (eddig 41 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook