Hogyan éljek élhetően a férjemmel, aki megrekedt gyerekszinten? (tudásbázis kérdés)
Reggel se mosogassak, mert az zajjal jár.
Ne teregessek, ne mossak. ezekkel is így van...
hajat se mossak
neki jó lenne ha egy retkes putriba élnénk és nem szólnánk egymáshoz csak a gyerekekhez a játszásról...óvidáról se, mert az is csak nyűg
Örülj neki hogy a csemetéitekkel játszik, és nem pl egy játékgépen valahol!És igaza van,hogy azt szeretné, hogy Te is légy közöttük, velük, együtt!A gyerekek nagyon hamar felnőnek és kirepülnek. Visszaemlékezve arra az időre mi is folyton játszottunk!A mosogatást hajnalban is meg lehet ejteni:) És a felnőtt lurkók ma az azokat az élményeket mesélik, sorolják a "családi összejöveteleken", hogy pl. kártyacsaták, fogócska, esti mesék-mindenkinek minden este külön-külön- és természetesen együtt, vagy legyőztük a apa-anya csapatot fociba, kipingáltuk a garázs falát stb.. nem az hogy üres volt a mosogató, csili-vili volt a lakás.:)
Lehet, hogy Te most nem így érzed, de azt gondolom, szerencsés vagy, a gyermekeiddel együtt!
Köszönöm, aranyos vagy a reggeli készülődésben sajnos nem is vette be a szemem, ne haragudj.
Nem szerelmes másba, az biztos, :)
Vagy csak engem nem szeret már annyira, hogy foglalkozzon velem, mert én felnőtt akarok lenni és nemcsak gyerek és ezt nem érti.
ő nem érti, hogy mit szeretnék,hogy ez mért fontos nekem...mintha más nyelven beszélnénk....
mondtam neki, de vette komolyan :) mint ahogyan nem is volt komoly :) de lehet, hogy elgondolkodom rajta :)
Jobb most már nélküle?
Ő még ebben is jó, hogy csak ritkán gépezik.
Mindenben jó, kivéve a férj szerepben.
Én szívesebben járnék egyedül bevásárolni, ha cserébe tudnánk egymásra hangolódni és értve figyelni a másikra rendesen.
:(
4,5 és 1,5 évesek. Fiú/lány. :)
A reális esély kicsit jobb kedvre derített.Köszi. :))
Neki bármi, ami egy kapcsolattal járna, nyűg.
Otthon azt látta, hogy az anya otthon van, sehova nem megy és csak a háztartást csinálja meg amit a férje mond.
Mekkora barom voltam, hogy nem gondoltam, hogy x év múlva ő is ilyen lesz majd és megváltozik.
"12 éve nem voltak gyerekeink, akkor nem volt ilyen."
Akkor nem voltak, most vannak. Megváltozott az életek, megváltozott ő is, és hidd el, változtál te is.
Amúgy az átlag fórumot elnézve tök jól jártál.
Már férje nem megy bevásárolni, nem foglalkozik a gyerekekkel, leszarja a családját, jó, ha hazajár.
Egyébként mennyi idősek a gyerekek? Gondolom tizenévesen nem fognak apukával libikókázni a téren, szóval reális esélyed van a fejlődésre.
Igen, folyamatosan próbálom. De nem fogja fel. Nem ésszel, hanem érzéssel nem fogja fel.
Igen, kérdeztem. Nem tudom.
Őt csak az zavarja, hogy ha szólok, hogy nekem nem tetszik valami.
Ha szépen, ha üvöltve szólok, semmi nem változik.
Bocsánat az ötletért:lehet,hogy van valakije,vagy mást szeret,és veled nem akar jövőt tervezni.Csak most kikerüli a konfliktust(ennek a helyzetnek a feltárását) úgy,hogy a gyerekekkel tölti minden idejét,hogy ne veled kelljen.
És a játszás, ahogy leírtad,pont oylan,amire neki igazából nem kell odafigyelnie,csak lazulhat,járhat a feje közben bármin,és közben mégis legális,hasznos dologt csinál.
Aki csak játszik, az tökéletes? Nem sajnos.
Pld van,hogy nem engedi, hogy fürödjenek este 1/2 10-kor sem, mert játszani akar és közben elalszik a gyerek. :) Nem egyszer. :)
Csak és kizárólag játszik, semmi mást!
Nem iszik soha alkoholt, én sem. :)
El lehetne vinni a nagyikhoz a gyerekeket, de nem engedi.
Egyébként próbálsz beszélgetést kezdeményezni vele, hogy át tudjátok beszélni a problémákat?
Szinte mindenkitől azt hallom, hogy: a párom, az anyósom, a testvérem ...
Te kérdezted már magadtól, hogy neked milyen olyan dolgaid vannak, amik a férjedet zavarják és tudnál is változtatni rajta.
Bármiféle emberi kapcsolat mindkét félen egyaránt múlik.
Üljetek le, és ezt így beszéld meg vele. Hogy téged mi aggaszt, mit szeretnél... :) Sokszor csak ennyi kell. Ha gond van azt rögtön meg kell beszélni, nem éveket várni, amíg minden rossz lesz :)
Sok sikert.
Más meg azért panaszkodik, h nem játszik a gyerekekkel soha a férj, nem törődik velük, nem jó apa. A te férjed ezek szerint tökéletes Apa, de ez se jó.
Hogy mit tegyél? Talán mondd el neki a problémádat egy üveg bor mellett, amúgy felnőttesen. Esetleg vidd el a gyerekeket Nagymamához egy éjszakára, ha megoldható, és játszatok felnőtt játékokat! ;)))
Nem értem.
Az a normális egy kapcsolatban, hogy semmit nem figyelnek egymásra, semmit nem beszélgetnek?
olyan,mintha nem lenne férjem, mintha egyedülálló magányos lennék lelkiekben
12 éve nem voltak,de most VANNAK gyerekeitek ,amik teljesen megváltoztatnak egy kapcsolatot.
Egyszerűen fogadd el,hogy most már más a felállás.
Ne a férjed anyja akarj lenni,hanem a gyerekeidé.
Úgy viselkedik(hozzáállás) mint egy gyerek.
Tőlem is ezt várja.
Semmi felnőttség nincs a kapcsolatunkban.
Velem soha nem beszélget, mert nem ér rám...vagy dolgozik, vagy játszik a gyerekekkel
játszik= játékokkal vagy a játszótéren, nem olyan játékokkal, ami fejleszt vagy tanít vele...pld medzsboksz
soha nem beszélgetünk, nem tervezgetünk, csak elmegy a nap azzal, hogy játszik a gyerekekkel...eljön heti bevásárlásra, az igaz...de minden mást én csinálok...és ha pld mosogtok, akkor minek mosogatok ahelyett, h játszanék velük, leszarom a gyerekeim így szerinte...
van valami műszaki hiba, ne hívjak szerelőt, majd ő megcsinálja
kb 10 hónap múlva...de a fűtésre 2 évet vártam,mire nem kellett nagytakarítást csinálni a fürdőben a lehulló cirkó dolgok miatt naponta 2x
12 éve nem voltak gyerekeink, akkor nem volt ilyen.
Jártuk a világot, beszélgettünk, terveztük, megvalósítottunk. Most ebből semmi nincs, hanem lett csak a játék.
További ajánlott fórumok:
- Már miért bánnám meg, hogy a férjemmel feküdtem le először, és azóta se voltam mással?
- Mi van a férjemmel? Van/volt valaki hasonló helyzetben?
- Egy lopott pásztoróra – 20 év után – a férjemmel – anyám ágyában…
- Válságban a férjemmel-szerinte nem figyelek rá eléggé.....
- Nem kívánom a szerelmi életet a férjemmel
- Lehet, hogy találkozni fogok egy pasival, aki nem tudja, hogy már van két gyerekem és férjem. A férjemmel már nincs szerelem. Mi tegyek?