Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-) fórum

Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-) (tudásbázis kérdés)


1 2
2012. febr. 14. 22:44

majonéz

mustár

bors

citromlé

cukor

tejföl

2012. febr. 14. 22:38

6 tojás sárgája

1l étolaj

1 evőkanál mustár

1dl száraz fehérbor (kihagyható)

cayene bors

porcukor

citromlé


a tojás sárgáját és a mustárt össze keverjük az étolajjal (az elején szinte cseppenként aztán mehet bátrabban). Hozzá keverjük a bort és a fűszerekt. Végül a porcukorral és a citromlével beállítjuk a kívánt ízt.


Az így kapott majonézt tejföllel keverve készíthetünk tartármártást.


Én így készítem. :) Egy szakácstól tanultam, mert nagyon szeretem az éttermi tartárt.

45. niroli
2011. máj. 14. 22:10
szerintem: lehet egyszerű vagy "bonyolult" a tartármártás receptje, azok írták jól akik fehérbort is raknak bele. (ettől más mint a majonéz)
2011. máj. 11. 09:14

Én így készítem el a tartármártást:

előveszek egy kisebb tálat, és egy normális nagyságú tojás sárgáját beleütöm. Fogok egy habverőt vagy ha olyan kedvem van akkor a kis robotgépet és elkezdem kevergetni. Lassan, cseppenként kezdem adagolni hozzá az olajat és ezt addig folytatom, amíg már szinte alig keverhető ez a massza. A vége felé már bátrabban lehet az olajat, önteni, de még akkor is óvatosan , mert ha egyszerre sok kerül bele, nem lehet elkeverni és az egész szétesik. Egy normális nagyságú tojás sárgájához kb. 1 dl olajra van szükség.

Na, amikor készen van ez az úgynevezett olajvaj, akkor mehet bele a többi hozzávaló. Megsózom, teszek bele kevés porcukrot, fehérborsot, mustárt, kevés citromlevet, esetleg aki szereti mehet bele pici fehérbor is. Ezt mind összekeverem és ehhez a mennyiséghez teszek kb. 2 dl tejfölt. És készen is van. De elmondani tovább tart int elkészíteni... :-)

43. 9cf0020815 (válaszként erre: 40. - 9896a91eb9)
2011. máj. 11. 06:33
Ez a recept tényleg könnyű:-))))
2011. máj. 10. 20:51

1 tojássárgája, 1 dl. olaj ez az arány nagyon lassan adogolni az olajat,(legjobb turmixolni) azután 1 dl tejfel,

mustár citromlé, cukor, só, fehérbors,izlés szerint.


Lehet több tojásból is késziteni.

2011. máj. 6. 18:32
1tejföl,majonéz,pici mustár,őrőlt bors,cukor,citromlé.Isteni!
40. 9896a91eb9 (válaszként erre: 1. - Eaedab0e25)
2011. máj. 6. 17:51
1 doboz tejföl + 1 tubus majonéz
39. era06
2011. máj. 6. 16:41

béna háziasszony majonéze :)

Végy egy fél literes bögrét, törjél fel egy tojást,(fehérjét is) tedd bele. Öntsél hozzá 1,5-2 deci olajat, egy kiskanál mustárt. Vedd elő a habverőt de csak egy lapát legyen benne, most verd fel, 1 perc.

:)

2011. máj. 6. 16:16

Egy tojás sárgája, cukor, picurka só, tejföllel elkeverve, majd mikor teljesen sima, bele mustár, citromlé, és végül kávéskanálnyi olajjal összekeverem! Bors amiből, nagyon keveset teszek bele, és közben kóstolgatom, míg a legjobb ízt nem érzem!:)

Igen kiadós, és ezzel készítem, a francia salátát, vagy a burgonyasalátát is!

Nem csak öntetként használom!

2011. máj. 6. 16:06

Nálam 2 változat van:


1 kis pohár tejföl, kb fele annyi majonéz, egy teáskanál mustár, egy fél teáskanál cukor, egy csipetnyi só, pici őrölt bors, és vagy egy kevés citromlevet vagy egy kevés fehérbort öntök hozzá.


Ahány ház, annyi szokás.

2011. máj. 6. 15:58
Én úgy csinálom, hogy majonéz, citromlé, mustár, bors és tejföl. Ezeket összekeverem és kész a tartár. :-D
35. klarika5 (válaszként erre: 34. - Dobronyitimi)
2011. máj. 6. 15:55
Huhh! Az emlékezésre is kiver a víz. Én fabudinak - Erdélyben jártunk-úgy nem örültem.És kivártam a soromat!!!
34. dobronyitimi (válaszként erre: 31. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:47

:-)))))))))))))))))))))

hát kellemetlen lehet, és gondolom akkor még finoman fogalmaztam!?

33. klarika5 (válaszként erre: 32. - Kiscsibe kicsibe)
2011. máj. 6. 15:39
Igen, én is pótoltam utólag:) Fő alkotó-elem!
32. kiscsibe kicsibe (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:38
Én részemről mustárt is teszek bele! :)
31. klarika5 (válaszként erre: 29. - Dobronyitimi)
2011. máj. 6. 15:37
Képzeld el, mikor kiránduláson vagy, 5 napja semmi, és akkor az utolsó helyen majonézt adnak az ebédhez, buszra ül az egész csoport, és te...á, ne tudd meg!:)))
30. dobronyitimi (válaszként erre: 28. - Kevian)
2011. máj. 6. 15:35
Én imádom a csípőset de mindig megfájdul hasam.............de azért megeszem!!!
29. dobronyitimi (válaszként erre: 25. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:33
Ja, tényleg így legalább könnyebb és fogyni is lehet!! :-)))
28. kevian (válaszként erre: 23. - Dobronyitimi)
2011. máj. 6. 15:33

Én húsvét 3 napján végig minden nap ettem. :DD

Tudod mikor az öreg bácsitól megkérdezik az X. gyomormosás után, hogy miért eszi meg mindig a bolond gombát..mert szeretem. :DD

2011. máj. 6. 15:33
Tojásos-olajos megoldás olcsóbb, és az az igazi!De én sem érzek különbséget közötte!!Büfés múltamban olajos-tojásos csináltam de itthon gyorsabb így!!!:-)
26. kevian (válaszként erre: 22. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:32

Barbárság ide vagy oda én nem próbálgatok. Mondjuk az oktatóm ha látja, biztos forog a sírjába mikor a majonézes tubust előveszem a hűtőből. :O

Na akkor van bennünk valami közös, mert én is oda rohanok nyomban. :P

25. klarika5 (válaszként erre: 23. - Dobronyitimi)
2011. máj. 6. 15:31
De, néha direkt javallott:)))
2011. máj. 6. 15:31
23. dobronyitimi (válaszként erre: 22. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:30
:-))) Akkor gondolom nem sűrűn eszel?!!
22. klarika5 (válaszként erre: 20. - Kevian)
2011. máj. 6. 15:29
Én se:) De valaki azt mondta nekem: ez barbárság. A tartár az tartár, a majonézes kevercs meg majonézes kevercs. Én nem érzem a kettő közötti különbséget, de egy gourmand az igen. Nekem mindekettő után egyfelé visz az utam: 00:((
21. dobronyitimi (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:28
azt kérte hogy e legegyszerűbbet!:-))
20. kevian (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:26
Én adok magamra, mégsem így csinálom...
19. klarika5 (válaszként erre: 17. - Klarika5)
2011. máj. 6. 15:26
Ja, igen: és mustár:))
18. kevian (válaszként erre: 12. - Umi86)
2011. máj. 6. 15:25

Na így van! :)

Csak én édeskésen szeretem ezért pici cukrot is teszek bele.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook