Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-) fórum

Hogy kell tartárt csinálni? (De 1félét mondjatok légyszi - ja és a legkönnyebbet) :-) (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. máj. 6. 15:25

Akik valamit adnak magukra, azok a tartárt tojássárgából keverik ki, olaj spriccentésével.

Akik "csak" enni szeretnek, azok majonéz+tejföl+cukor+só+bors+citromlé+oliva, s ez is finom)

2011. máj. 6. 15:25

Jól van lányok, szerintem az lesz ennek a vége, hogy kinyomom az üvegből a majonézt, belerakok még pár dolgot, aztán viszlát:D

Nem tudom keverni, meg önteni egyszerre az olajat:):D

15. kevian (válaszként erre: 8. - Eaedab0e25)
2011. máj. 6. 15:24
Én nem teszek bele tojás sárgáját mert félek a szalmon ellától. :DD Igaz szakács a szakmám és elvileg úgy kéne, de gyakorlatilag ha majonézt teszel bele, akkor a tojás és az olaj nem kell bele.
14. dobronyitimi (válaszként erre: 12. - Umi86)
2011. máj. 6. 15:22
Pontosan!!! :-))
13. Tücke
2011. máj. 6. 15:21
de panasz nem volt még a tartáromra :DDDDDDDDDDDDDD igaz hogy én nem eszem:D
12. umi86
2011. máj. 6. 15:21
Tejfölhöz adagolj majonézt, kicsi mustárat, sót, borsot! Sűrűn kóstolgasd! Amikor ízlik, akkor kész. :)
2011. máj. 6. 15:21

Én úgy szoktam, hogy 1 tojást kikeverek olajjal, citromlével, mustárral, sóval, borssal, pici szerecsendióval, és pii cukorral, majd adok hozzá kicsi fehérbort. Majd a végén tejfölt.

Mert én úgy tudom hogy az igazi tartás mártásban is van fehérbor! Nagyon finom!

10. dobronyitimi (válaszként erre: 7. - Eaedab0e25)
2011. máj. 6. 15:20
én nem rakok bele, de még citrom levet sem! :-)
9. Tücke (válaszként erre: 3. - Mmacus)
2011. máj. 6. 15:20
ezt csinálom én is de mennyisége az passz mert nem szeretem és hasraütéssel csinálom ált
8. eaedab0e25 (válaszként erre: 6. - 8ef78160df)
2011. máj. 6. 15:19
Na, ettől féltem:))))
2011. máj. 6. 15:19
oKS, köszönöm Csajok! Akkor tojássárgája nem kell bele, ugye?? mert olvastam olyat is, csak az már meghaladta a képességeimet.:-)
2011. máj. 6. 15:19

Akkor az én receptem :)


1 tojás sárgája, egy csipet só, kis cukor, 1 kk mustár, bors, olaj, végén a tejföl

2011. máj. 6. 15:17

Egy doboz tejföl, egy kis tubus majonéz; összekeverni, lehet bele még csipetnyi borsot;

(és egy kicsi gerezd fokhagymát beleaprítani. Ilyenbe mártogatjuk bele a sült szalmakrumplit).

2011. máj. 6. 15:17
én úgy csinálom hogy veszek 1 flakon majonézt és tejfölt teszek bele addig amíg már nem annyira erős édes majonéz íze van!!Utána egy kis mustár, só, kis csipet kristálycukor és pici bors!Ennyi! :-)) Ennél könnyebb szerintem nincs!!
2011. máj. 6. 15:17

Én így szoktam: 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, kis mustár, pici só, fehér bors, esetleg egy csipet porcukor. Jól kikeverni.

Mennyiség lehet több, ezekkel az arányokkal.

2011. máj. 6. 15:16
Tejföl, majonéz, citromlé, cukor, mustár.
2011. máj. 6. 15:14
Hogy a fenébe kell tartárt csinálni? (DE 1FÉLÉT MONDJATOK LÉGYSZIIII - JA ÉS A LEGKÖNNYEBBET) :-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook